Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Ndr. Ringvej 57, 2600 Glostrup

Fælles introduktionsstilling mellem Videncenter for Reumatologi og Rygdomme, Rigshospitalet, Glostrup og Medicinsk Afdeling i Glostrup

Generelt 
Vi tilbyder en 1-årig introduktionsstilling i intern medicin med start 1. september 2017. Du vil under ansættelsen være tilknyttet dels Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme (1. september 2017- 28. februar 2018), dels Medicinsk Afdeling (1. marts 2018 – 31. august 2018).  
 
VIDENCENTER FOR REUMATOLOGI OG RYGSYGDOMME 
Reservelægen indgår i afdelingens almindelige kliniske drift på Rigshospitalet, Glostrup, i henhold til stillingsbeskrivelse. 
 
Klinikkens organisation og arbejdsopgaver. 
Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme (VRR) er Region Hovedstadens eneste reumatologiske afdeling/klinik og omfatter desuden en stor rygkirurgisk funktion, som betjener både Region Hovedstaden og Region Sjælland. 
Den reumatologiske funktion varetages på flere udefunktioner og Rigshospitalets 2 matrikler, - Glostrup og Blegdamsvej.  
Den rygkirurgiske funktion varetages alene på Rigshospitalet, Glostrup. 
 
VRR på Rigshospitalet, Glostrup rummer tre lægelige specialer: ortopædkirurgi, neurokirurgi og reumatologi. Afdelingen er bygget op omkring tværfaglige patientforløb. Afdelingen består af 2 sengeafsnit (et reumatologisk og et kirurgisk), en reumatologisk udredningsenhed, et rygseminar, et inflammatorisk ambulatorium med stor UL-funktion og et rygambulatorium, som er tværfagligt. 
De forskellige patientforløb inddrager læger fra alle tre lægelige specialer, plejepersonale, fysioterapi, ergoterapi og andre tværgående afdelinger/professioner i tæt samarbejde med primærsektoren. 
 
Klinikken er landets største reumatologiske funktion og varetager elektiv og subakut udredning og behandling af reumatologiske patienter på hovedfunktionsniveau i planlægningsområde Syd, Region Hovedstaden samt varetager akut udredning og behandling hos indlæggelseskrævende patienter med reumatologiske problemstillinger for hele Region Hovedstaden. 
Klinikken er samtidigt landets største rygkirurgiske funktion og varetager udredning og behandling af patienter med degenerativ rygsygdom på højt specialiseret og regionsfunktionsniveau for hele Region Hovedstaden og i et vist omfang for Region Sjælland. 
 
Rigshospitalet, Glostrups drift varetages i et kirurgisk sengeafsnit med ca. 3000 udskrivninger årligt, et reumatologisk sengeafsnit med ca. 1500 udskrivninger årligt, en reumatologisk udredningsenhed med ca. 6000 kontakter årligt, et fælles ambulatorium med ca. 50.000 kontakter årligt og en operationsgang med ca. 2100 operationer årligt. 
Desuden foregår der en betydelig forskning. Aktuelt er der tilknyttet 2 professorer, og et større antal post doc og PhD-studerende indenfor såvel det læge- som sygeplejefaglige område. 
 
På Rigshospitalet, Glostrup foregår der studenterundervisningen ved medicinstudiet på Københavns Universitet på flere semestre og der er 8 uddannelsesstillinger indenfor reumatologien 
Klinikken rummer derfor helt unikke muligheder for læring som yngre læge, idet du til dagligt vil være omgivet af kollegaer med høj faglig ekspertise indenfor stort set alle facetter af specialet. 
Som reservelæge i introduktionsstilling vil du på linje på læger i hoveduddannelsesstillinger få tilbudt vejleder og vejledersamtaler. 
 
Vi tilbyder i relation til din uddannelse: 
Et multifacetteret læringsmiljø 
En åben dør politik, hvor det er en forventning at søge råd og sparring 
En mulighed for kontakt til og inddragelse i Danmarks største klinisk integrerede forskningscenter 
Et grundfæstet princip om, at ”uddannelse ikke er noget man får, men noget man tager” og at ”uddannelse er bedst når man tager ansvar” 
Et prioriteret fokus på alle de 7 lægeroller med mulighed for evaluering. 
Et grundigt introduktionsprogram over 7 dage 
 
Vi forventer i relation til din uddannelse: 
At du er punktlig og flittig 
At du har orden i dine uddannelsespapirer og anden dokumentation 
At du er opsøgende. 
At du hele tiden søger at udvikle dine 7 roller som læge 
At du benytter den faglige ekspertise du er omgivet af ved fx at spørge ved den mindste tvivl. 
At du gør dig umage med at formulere dine spørgsmål præcist med relevante præmisser 
At du lærer at forstå den organisation, som du er ansat i. 
 
Vagtforpligtelse, VRR 
Reservelægerne indgår i en 2-delt døgndækkende 9 skiftet tilstedeværelsesvagt med reumatologisk bagvagt i dagtid på hverdage og efterfølgende beredskabsvagt samt rygkirurgisk bagvagt i tilstedeværelse til kl. 18;00 med efterfølgende rådighedsvagt fra hjemmet. 
 
 
MEDICINSK AFDELING I GLOSTRUP 
Vi modtager patienter med medicinske sygdomme inden for specialerne kardiologi, lungesygdomme, endokrinologi, geriatri samt anden bred intern medicin.  
Afdelingen er organiseret i 3 sektioner: Kardiologisk Sektion, Geriatrisk/intern-medicinsk Sektion samt Akutklinik. 
 
Medicinsk Afdeling har siden 1. januar 2015 været en del af Amager og Hvidovre Hospital og beliggende på Rigshospitalet – Glostrup, og forbliver på Glostrup-matriklen med uændret optageområde. 
Du kan finde flere oplysninger om afdeling på vores hjemmeside: www.glostruphospital.dk/afdelinger-og-klinikker/medicinsk-afdeling 
 
Geriatrisk/intern-medicinsk Sektionen omfatter geriatrisk sengeafsnit, geriatrisk team med intern og udgående funktion, geriatrisk ambulatorium, faldklinik, osteoporoseambulatorium samt geriatrisk funktion i demensklinik. Den intern-medicinske del af sektionen, som omfatter et sengeafsnit med 20 senge samt en stor ambulant funktion, varetages udredning og behandling af patienter med lungesygdomme, endokrinologiske sygdomme samt bred intern medicin. 
 
Kardiologisk Sektion har to sengeafsnit med i alt 40 senge og 26 telemetripladser og med ca. 4000 indlæggelser årligt. Endvidere monitorerer vi alle apopleksipatienter indlagt på neurologisk apopleksiafsnit (i alt 25 telemetrier) med dagligt tilsyn fra kardiologerne. Kardiologisk mbulatorium er opdelt i følgende klinikker: Arytmiklinik, iskæmiklinik, AK-klinik, CT-angioklinik, hjertesvigtsklinik, hypertensionsambulatorie, rehabiliteringsklinik, DVT-klinik og udredning i hjertepakkeregi. Derudover er der alle ugens dage ekkokardiografi og arbejds-ekg (cykeltest). Årligt har ambulatoriet ca. 14.000 kontakter.

 
Din hverdag 
I Medicinsk Afdeling bliver du tilknyttet en af de to sektioner og vil blive en del af en stor gruppe af uddannelsessøgende læger, i alt omkring 36 yngre læger. Der er desuden ansat 1 professor og 24 overlæger. Som mellemvagt skal du være en del af et vagthold, der består af 1-2 forvagter, 2 mellemvagter og 2 bagvagter til at dækning af alle sektioner. På nuværende tidspunkt 7-skiftet vagt. 
 
Vi tilbyder dig 
• Introduktion til intern medicin i en bred intern-medicinsk afdeling, hvorfor der er mulighed for at lære diagnostik og behandling af de fleste intern-medicinske sygdomme  
• God supervision og daglig morgen- og middagskonferencer  
• Gode forskningsmuligheder  
• Et spændende fagligt miljø under introduktionsuddannelse i intern medicin 
• Supervision af alt akut arbejde i Akutklinikken af afsnitstilknyttet overlæge i dagtiden  
• Skemalagt og ad hoc undervisning i akut intern medicin 
• Tværfagligt samarbejde med plejepersonale og terapeuter. 
 
Kvalifikationer 
Stillingen ønskes besat med reservelæge med interesse for reumatologi. 
 
 
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos funktionsansvarlig overlæge Jens J. Lykkegaard på 38632658 eller mail jens.joergen.lykkegaard@regionh.dk 
 
Løn- og ansættelsesvilkår 
Ansættelsesvilkår og aflønning sker i henhold til den mellem Danske Regioner og Foreningen af Yngre Læger indgåede overenskomst. 
 
Glostrup Hospital er røgfrit. Rygning tillades ikke på hospitalets område. 
 
Ansøgning 
Ansøgning og CV sendes via linket her på siden senest den 15. maj 2017 inden kl. 12;00. 
Samtaler forventes at finde sted  i uge 21. 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Kontaktperson
    Nina Beier
  • Adresse
    Ndr. Ringvej 57, 2600 Glostrup
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Speciale
    Intern medicin: Reumatologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-09-2017
  • Regionens jobnr.
    205262
  • Quick-nr.
    317944
  • Indrykningsdato
    24-04-2017
  • Ansøgningsfrist
    15-05-2017 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Adresse
    Ndr. Ringvej 57, 2600 Glostrup
  • Kontaktperson
    Nina Beier
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Speciale
    Intern medicin: Reumatologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-09-2017
  • Regionens jobnr.
    205262
  • Quick-nr.
    317944
  • Indrykningsdato
    24-04-2017
  • Ansøgningsfrist
    15-05-2017 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.