Region Nordjylland

Anæstesi og Intensiv

Hobrovej 18 - 22, 9000 Aalborg

Overlæger/afdelingslæger, Thoraxanæstesiologi, Klinik Akut, Aalborg Universitetshospital

To stillinger som speciallæge ved Thoraxanæstesiologi er ledige til besættelse pr. 1. september 2017 eller efter aftale.
 
Klinikken
Klinik Akut er en overordnet, ledelsesmæssig organisation for flere forskellige specialer ved Aalborg Universitetshospital.

Specialet
Anæstesi- og Intensivområdet varetager alle anæstesiologiske opgaver på matriklerne Aalborg Syd, Hobro og Farsø. Højt specialiserede funktioner i forhold til børn foregår dog, idet omfanget heraf er begrænset, i formaliseret samarbejde med Børneanæstesiologi på matrikel Aalborg Nord.
Anæstesi- og Intensivområdet beskæftiger p.t. 56 speciallæger, hvortil kommer 27 læger under hoveduddannelse i anæstesiologi. Der er herudover normeret ca. 500 sygeplejestillinger.
Området er funktionelt opdelt i en række afsnit. Hvert af disse ledes af en afsnitsledende sygeplejerske i dagligt samarbejde med en afsnitsansvarlig overlæge. En ny struktur med specialeansvarlige overlæger er dog under forberedelse. De enkelte afsnit samarbejder indenfor en række faglige fællesskaber.
Den lægelige ledelse varetages på tværs af afsnitsopdelingen af to ledende overlæger, med delvist adskilte ansvarsområder.
Der er er tilknyttet en klinisk professor ved lærestolen i anæstesiologi og desuden en professor med særlige opgaver indenfor fagområderne præhospital og akut medicin. Et Lungeforskningscenter og et Center for Præhospital- og Akutforskning er etableret.
Anæstesi- og Intensivområdet varetager årligt ca. 35.000 anæstesier til alle former for kirurgiske indgreb, dog ikke organtransplantationer.
Området disponerer p.t. over samlet 24 intensive sengepladser, hvor der årligt behandles ca. 2.600 intensive patienter.
Herudover drives tværfagligt smertecenter, dagbehandlingsafsnit, patienthotel og sterilcentral.
Endelig bemandes den ene af to akutlægebiler, som drives af Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.
 
Fag- og funktionsområdet
Thoraxanæstesiologi, som har til huse på matrikel Aalborg Syd, varetager klinisk anæstesi til hjerte-, lunge- og karkirurgi samt mamma- og plastikkirurgi. Hertil kommer satellitfunktioner ved DC-konverteringer og diverse invasive procedurer i kardiologisk laboratorium, samt EBUS-undersøgelser i lungemedicinsk regi.
 
Thoraxanæstesiologi varetager herudover anlæggelse af injektionsporte og andre former for permanente intravenøse katetre.
 
Endvidere varetages intensiv medicinsk terapi, fortrinsvis til patienter indenfor hjerte-, lunge- og karområdet. Dette foregår i TIA, et højt specialiseret, multidisciplinært intensivt afsnit med 7 fuldt bestykkede sengepladser. En række avancerede behandlingsmodaliteter, herunder venoarteriel ECMO (CPS, ECPR) og andre former for mekanisk kredsløbsstøtte, finder anvendelse. Afsnittet samarbejder med alment intensivt afsnit samt neuro- og traumeintensivt afsnit omkring fælles kliniske retningslinier, visitation og daglig drift.
 
Sideløbende med de øvrige opgaver varetages i et vist omfang interhospitale transporter af kritisk syge patienter indenfor hele Region Nordjylland.
 
Tværfagligt samarbejde prioriteres højt og udvikles løbende.
 
Stillingerne
Kvalifikationskrav, beskrevet ud fra de 7 lægeroller:
Medicinsk ekspert:
Ansøger skal på ansættelsestidspunktet have dansk speciallægeanerkendelse i anæstesiologi.
Supplerende uddannelse og erfaring indenfor fagområdet thoraxanæstesiologi er kvalificerende, omend for ansøger til stilling som afdelingslæge ikke en forudsætning.
Ansættelse som overlæge kræver mindst 5 års anciennitet som speciallæge, med hovedvægt på fagområdet thoraxanæstesiologi, og indenfor dette omfattende både klinisk anæstesi og intensiv medicinsk terapi. Det er yderligere et krav, at forudgående beskæftigelse skal have fundet sted ved mindst to thoraxanæstesiologiske enheder på universitetshospitalsniveau.
Kommunikator:
Ansøger skal være i stand til at kommunikere klart og tydeligt, både på skrift og i tale.
Evne til at indgå i empatisk og ligeværdig dialog med patienter, pårørende og samarbejdspartnere er en forudsætning.
Samarbejder:
Evne og vilje til at indgå i respektfuldt samarbejde på langs og tværs af specialer og faggrænser forventes og kræves.
Leder og administrator:
Ansøger skal kunne stå i spidsen for den tværfaglige indsats i et givet patientforløb.
Interesse for varetagelse af et eller flere faglige og/eller organisatoriske ansvarsområder forventes.
Ansøger skal kunne medvirke til at sikre effektiv udnyttelse af de til enhver tid forhåndenværende ressourcer.
Sundhedsfremmer:
Ansøger bør i tale og handling være sin rolle som eksponent for en sundhedsfremmende kultur bevidst.
Akademiker:
Ansøger forventes at ville bidrage aktivt til områdets uddannelses- og udviklingsfunktioner og til det videnskabelige arbejde.
Dokumenteret forskningsaktivitet er kvalificerende, og for ansøger til stilling som overlæge et krav. Det samme gælder relevant undervisningserfaring.
Ansøger, som ikke i forvejen er uddannet som vejleder for uddannelsessøgende, må være indstillet på efter ansættelsen at gennemgå vejlederkursus for speciallæger.
Professionel:
Ansøger forventes at efterleve et værdisæt, hvor indflydelse, tillid, ordentlighed og professionalisme er nøglebegreber. Dette indebærer, at pågældende af natur må være åbensindet, fleksibel og loyal, og kan arbejde selvstændigt på højt fagligt niveau, under behørige hensyn til juridiske og etiske aspekter.
 
Arbejdstilrettelæggelse:
Dagtjeneste indebærer arbejdsopgaver indenfor både klinisk thoraxanæstesi og -intensiv medicinsk terapi, fordelt efter nærmere aftale.
Stillingerne indebærer vagtforpligtelse. Der er to vagtlag af speciallæger. I det ene vagtlag, som udelukkende omfatter overlæger, er vagten 8-skiftet, og tilrettelægges som dagtjeneste, efterfulgt af vagt udenfor tjenestestedet. I det andet vagtlag, som omfatter både overlæger og afdelingslæger, er vagten tilrettelagt som 9-skiftet aften-nattevagt på tjenestestedet. Indplacering af overlæger finder sted efter nærmere aftale. De to vagtlag varetager i fællesskab de til fag- og funktionsområdet hørende opgaver i vagtperioden.
Der tilstræbes størst mulig medindflydelse på arbejdstilrettelæggelse og arbejdsopgaver.

Ansættelsesvilkår: 
Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomster.
Klinikken understøtter aktivt efteruddannelsesaktiviteter, herunder de formaliserede uddannelsesforløb, som udbydes af Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care Medicine (SSAI).
Der er i Region Nordjylland indgået aftale om, at speciallæger årligt kan disponere over et rådighedsbeløb til efteruddannelsesformål. Dette udgør p.t. for overlæger kr. 24.200, og for afdelingslæger kr. 25.300.
 
Kontakt
Stillings- og funktionsbeskrivelser kan rekvireres ved henvendelse til sekretær for klinikledelsen Helle Lundberg, tlf. 97 66 43 73, e-mail heluc@rn.dk
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til ledende overlæge for Intensivområdet, Morten Freundlich, tlf. 97 66 18 88, e-mail mofr@rn.dk.
 
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aalborg Universitetshospital
  • Kontaktperson
    Morten Freundlich
  • Adresse
    Hobrovej 18 - 22, 9000 Aalborg
  • Stillingstype
    Afdelingslæge, Overlæge
  • Speciale
    Anæstesiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-09-2017
  • Regionens jobnr.
    3312
  • Quick-nr.
    318546
  • Indrykningsdato
    08-05-2017
  • Ansøgningsfrist
    29-05-2017 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aalborg Universitetshospital
  • Adresse
    Hobrovej 18 - 22, 9000 Aalborg
  • Kontaktperson
    Morten Freundlich
  • Stillingstype
    Afdelingslæge & Overlæge
  • Speciale
    Anæstesiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-09-2017
  • Regionens jobnr.
    3312
  • Quick-nr.
    318546
  • Indrykningsdato
    08-05-2017
  • Ansøgningsfrist
    29-05-2017 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.