Region Midtjylland

Sekretariatet for Lægers Videreuddannelse Nord

Region Midtjylland, 8800 Viborg

Region Nordjylland og Region Midtjylland opslår 2 stillinger som tutorlæge inden for specialet Dermato-Venerologi, pr 1. marts 2018


Som tutorlæge kommer du til at indgå i speciallægeuddannelsen af Dermato-Venerologer, som alle skal gennemføre 6 måneders ansættelse i en speciallægepraksis. Her skal uddannelseslægerne opnå et antal på forhånd definerede kompetencer. Speciallægeuddannelsen i Dermato-Venerologi i Videreuddannelsesregion Nord (som dækker Region Midtjylland og Region Nordjylland) ser således ud:

Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk afdeling Q, 6 måneder
Aarhus Universitetshospital, Hud- og kønssygdomme, 12 måneder
Odense Universitetshospital, Hudafdeling I, 12 måneder
Speciallæge-praksis, 6 måneder
Aarhus Universitetshospital, Hud- og kønssygdomme, 12 måneder

Du vil altså skulle ansætte en uddannelseslæge som har været i gang med speciallægeuddannelsen i 2,5 år på forskellige hospitalsafdelinger, og som nu skal lære om forholdene i speciallægepraksis. Uddannelseslægerne skal arbejde i praksis samtidig med at de uddanner sig. Du må derfor påregne at der skal afsættes tid til supervision og vejledning i det daglige arbejde. Til gengæld får du yngre læge-kolleger som er opdateret på den seneste teori og behandling indenfor faget.
Tutorlægen godkendes af det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, efter indstilling fra det specialespecifikke uddannelsesudvalg for Dermato-Venerologi i Videreuddannelsesregion Nord. Det er også det specialespecifikke uddannelsesudvalg, som vurderer de indkomne ansøgninger.
Der indgås kontrakt med den politiske region, som praksis er placeret i. Kontrakten strækker sig over en fem-årig periode, fra 1. marts 2018 til 28. februar 2023.
I Videreuddannelsesregion Nord ansættes årligt 3 hoveduddannelseslæger, som alle skal gennemføre 6 måneders ansættelse i speciallægepraksis. Derfor er der årligt brug for 3 halvårlige uddannelsespladser i tutorpraksis, som illustreret nedenfor:

Tutorfkt 1
1. halvår, Uddannelseslæge og 2. halvår, Uddannelseslæge
Tutorfkt 2 
1. halvår,Uddannelseslæge

Derfor bedes du anføre i ansøgningen om du 1) ønsker en tutorfunktion med et kontinuerligt flow af uddannelseslæger, om du 2) ønsker en tutorfunktion med en uddannelseslæge hvert andet halvår, eller om du 3) er interesseret i begge tutorfunktioner.
Bemærk at figuren ovenfor illustrerer flowet af uddannelseslæger såfremt alle opslåede uddannelsesforløb besættes, og der i øvrigt ikke sker ændringer i uddannelsesforløbet, som barsel eller andet. Praksis er derfor ikke garanteret et kontinuerligt flow af uddannelseslæger, men Videreuddannelsessekretariatet tilstræber, at praksispladserne besættes som beskrevet ovenfor.
Der skal indsendes en skriftlig motiveret ansøgning om de opslåede tutorstillinger. Ansøgning og tutorgodkendelse er personlig, også i tilfælde af at du virker i en flermandsklinik. Ønsker flere læger i samme klinik at blive tutorlæge, skal I derfor hver især indsende en ansøgning.
Ansøgningen sendes til rikke.bundgaard@stab.rm.dk. Ansøgningsfrist er fredag den 22. september 2017.
I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på følgende forhold i ansøgningen:
Generelt:
At praksis vedrørende patientunderlag, ydelsessammensætning og udstyr er repræsentativt for specialet, og at der i praksis er et fagligt inspirerende miljø med aktiv interesse for uddannelse.
Specifikt:
 Ansøgers pædagogiske/uddannelsesmæssige erfaring
 Ansøgers kliniske uddannelse og kliniske erfaring
 Ansøgers løbende deltagelse i efteruddannelse
 Ansøgers forskningsaktivitet
 Ansøgers særlige kompetencer eller kvalifikationer indenfor postgraduat uddannelse
 Klinikkens kliniske undersøgelses- og behandlingsmuligheder
 Fysiske rammer, herunder arbejdsplads med relevant udstyr til den uddannelsessøgende læge
Det er et krav, at tutorlægen har deltaget i mindst ét tutorlægekursus inden for de seneste 5 år inden kontrakten træder i kraft, 1. marts 2018. Fremadrettet vil det være et krav, at tutor deltager i tutorlægekursus som minimum hvert 5. år. Lægeforeningen udbyder tutorlægekurser for tutorer i specialerne Dermato-Venerologi, Oftalmologi og Oto-, Rhino-, Laryngologi.
Du kan læse om indholdet i hoveduddannelsen i Dermato-Venerologi i specialets målbeskrivelse.
De kompetencer der skal opnås i speciallægepraksis er Patient med hårtab EPA 7 og Patient med mistanke om malignt melanom EPA 12

Se i øvrigt uddannelsesprogrammet her: www.videreuddannelsen-nord.dk

Såfremt det er praktisk muligt, ønsker specialets postgraduate kliniske lektor Anne Braae Olesen at besøge de ansøgende tutorpraksis. Dette afhænger af antallet af ansøgere, og praktiske og logistiske forhold i øvrigt. Derfor er der mulighed for at ansøgerne kontaktes med henblik på at aftale et besøg, efter ansøgningsfristens udløb.
Se også “Standardaftale for tutorlæger” udarbejdet af Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen Af Praktiserende Speciallæger. Ved yderligere spørgsmål til kontraktens indhold kan der rettes henvendelse til Claus Meldgaard Jensen i Region Midtjylland på claus.meldgaard@stab.rm.dk, eller Christoffer Bidstrup i Region Nordjylland, på c.bidstrup@rn.dk.
Spørgsmål vedrørende uddannelsen eller tutorfunktionen kan rettes til Rikke Bundgaard på 2113 1573 (Afholder sommerferie i ugerne 29-32, begge uger inklusive).

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Uden for sygehuse - Region Midtjylland & Uden for sygehuse - Region Nordjylland
  • Kontaktperson
    Rikke Horsted Bundgaard
  • Adresse
    Region Midtjylland, 8800 Viborg
  • Stillingstype
    Tutorlæge til speciallægeuddannelsen
  • Speciale
    Dermato venerologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2018
  • Quick-nr.
    320914
  • Indrykningsdato
    11-07-2017
  • Ansøgningsfrist
    22-09-2017 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Uden for sygehuse - Region Midtjylland & Uden for sygehuse - Region Nordjylland
  • Adresse
    Region Midtjylland, 8800 Viborg
  • Kontaktperson
    Rikke Horsted Bundgaard
  • Stillingstype
    Tutorlæge til speciallægeuddannelsen
  • Speciale
    Dermato venerologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2018
  • Quick-nr.
    320914
  • Indrykningsdato
    11-07-2017
  • Ansøgningsfrist
    22-09-2017 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.