Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

2 delte introduktionsstillinger, intern medicin, ved Hjertemedicinsk klinik, Rigshospitalet og Medicinsk afdeling, Glostrup

Generelt: 
Vi tilbyder 1-årig introduktionsstilling i intern medicin med 6 mdr. på Kardiologisk Sektion, Glostrup og 6 mdr. på Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet med start på Rigshospitalet 1/3 2018 på den ene stilling og den anden stilling med start på Glostrup 1/3 2018.
 
Denne introduktionsstilling adskiller sig i væsentlig grad fra andre introduktionsstillinger i internmedicin med kardiologi som hovedemne, ved at tilbyde et forløb, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med bred intern medicin samt højt specialiseret kardiologi. Efter endt ophold vil du have håndteret alle facetter af internt medicinske patienter fra den ambulante til den svært kritisk syge patient. Du vil desuden blive tilbudt oplæring i ekko eller videreuddannelse af allerede lærte ekko-færdigheder. 
 
Under dit 1-årige forløb vil du møde en lang række meget engagerede kollegaer, som kan hjælpe og vejlede dig til at træffe den rigtige karrierebeslutning. Der vil i den forbindelse være rig mulighed for, at opstarte eller fortsætte forskningsprojekter, der kunne være springbræt til et ph.d.-forløb. 
 
Du vil derfor efter endt forløb, fagligt samt hvad netværk angår, være stærk rustet til dit videre karriereforløb. 
 
Glostrup: 
 
Stillingsnr.: 1502061-01-i-5
 
I Kardiologisk Sektion er vi et dynamisk team af speciallæger i kardiologi, læger i hoveduddannelsesstillinger og andre reservelæger, som brænder for faget og har en lærerig og alsidig hverdag i Akutklinikken, i ambulatoriet og på sengeafsnittene.  
 
Kardiologisk Sektion har to sengeafsnit med i alt 40 senge og 26 telemetripladser og ca. 4000 indlæggelser årligt. Vi monitorerer alle apopleksipatienter indlagt på neurologisk apopleksiafsnit (i alt 25 telemetrier) med dagligt tilsyn. 
 
Kardiologisk Ambulatorium har både arytmi-, iskæmi-, AK-, DVT-, CT-angio- og hjertesvigts-klinik. Herudover hypertensionsambulatorium, rehabiliteringsklinik, og udredning i hjertepakkeregi. Derudover foretager vi hjerte-CT og -MR, døgn-BT, arbejdstest, holtermonitorering og ekko (TTE og TEE). Årligt har ambulatoriet ca. 14.000 kontakter. 
 
Medicinsk Afdeling 
 
Kardiologisk Sektion er en del af Medicinsk Afdeling, som også består af Akutklinikken og Geriatrisk/intern-medicinsk Sektion. Afdelingen modtager patienter med en bred vifte af medicinske sygdomme herunder infektionssygdomme, lungesygdom, endokrinologi og geriatri. Der tilbydes således en bred intern medicinsk uddannelse, hvor flere grenspecialer kan afprøves.
 
Afdelingen har formaliseret undervisning både for læger (dagligt) og medicinstuderende. Afdelingen er forskningsaktiv, er repræsenteret ved nationale og internationale kongresser og har en professor i hypertension ansat.
 
I afdelingen bliver du en del af en stor gruppe af uddannelsessøgende læger, i alt omkring 36 yngre læger. Der er desuden ansat 1 professor og 22 overlæger, hvoraf de 12 overlæger er tilknyttet Kardiologisk Sektion. 
 
Medicinsk Afdeling har siden 1. januar 2015 være en del af Amager og Hvidovre Hospital og beliggende på Rigshospitalet – Glostrup, og forbliver på Glostrup-matriklen med uændret optageområde. 
 
Du kan finde flere oplysninger om afdeling på vores hjemmeside: www.glostruphospital.dk/afdelinger-og-klinikker/medicinsk-afdeling 
 
Vi tilbyder dig 
  •  en spændende hverdag blandt læger, som på tværs af specialer har et godt sammenhold
  •  tæt supervision i spændende fagligt miljø med stor undervisnings- og forskningsaktivitet
  • ekkokursus og fokuserede perioder med oplæring i ekko (TTE) mulighed for påbegyndelse af forskning Som mellemvagt vil du blive en del af et vagthold, der består af 1-2 forvagter, 2 mellemvagter, 2 bagvagter til at dække alle sektioner samt en speciallæge i front. På nuværende tidspunkt er der 7-skiftet vagt. 
 
Rigshospitalet:
 
Stillingsnr.: 1301031-01-i-12
 
Vagttilrettelæggelse: 2-holdsdrift hverdage og i weekender. 
 
Hjertemedicinsk Klinik, afdeling B er en kardiologisk specialafdeling, der dækker alle aspekter af diagnostik og behandling af hjertesygdomme. Desuden har afdelingen som den eneste i landet lungetransplantation som specialistområde. Klinikkens patientmodtagelse kan opdeles i en lokalfunktion der omfatter pasning af den medicinske del af Rigshospitalets traumecenter visitation, og en lands- og landsdelsfunktion for en region på godt 1.5 millioner indbyggere omfattende Region Hovedstaden og Region Sjælland. Desuden modtages patienter fra Grønland og Færøerne.
 
Afdelingen er særdeles aktiv i både præ-og postgraduat undervisning. Der er formaliseret undervisning dagligt 30 min i forbindelse med morgenkonferencen. Det forventes ligeledes at afdelingens yngre læger deltager aktivt i undervisningen på afdelingen inklusivt studenterundervisning.
 
Ved ansættelsen tilknyttes du et vejlederteam. En hovedvejleder, der vil være den gennemgående person gennem hele opholdet, samt en faglig vejleder i hver af de søjleforløb du gennemgår. 
 
Som reservelæge gennemgår du primært oplæring indenfor arytmi, klapsygdom og iskæmi. Der er mulighed for at planlægge specialforløb med specielle fokusområder som for eksempel oplæring i  ekkokardiografi. 
 
Afdelingen er særdeles forskningsaktiv, med ca 40 phd-studerende og talrige lokale samt internationale forskningsprojekter. Der vil være rig mulighed for at indgå i forskningsmiljøet, som springbræt til et phd-forløb.
 
Læs mere om Kardiologisk Klinik på  
www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/hjerte/hjertemedicinsk-klinik/Sider/default.aspx 
 
Interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.  
 
Ansøgningen skal være os i hænde senest 1. december 2017 kl.12 og med ansættelse 1. marts 2018. 
 
Ansættelsesvilkår:
 
Ansættelsesvilkår og aflønning sker i henhold til den mellem Danske Regioner og Foreningen af Yngre Læger indgåede overenskomst. 
 
Vi glæder til at høre fra dig. 
 
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte:
 
Glostrup: 
Ledende overlæge Jens Rokkedal, tlf. 3863 3220 
 
Rigshospitalet: 
Overlæge Matias Greve Lindholm, tlf. 3545 1415  
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet
  • Kontaktperson
    Matias Greve Lindholm
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2018
  • Regionens jobnr.
    208018
  • Quick-nr.
    324265
  • Indrykningsdato
    24-10-2017
  • Ansøgningsfrist
    01-12-2017 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Matias Greve Lindholm
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2018
  • Regionens jobnr.
    208018
  • Quick-nr.
    324265
  • Indrykningsdato
    24-10-2017
  • Ansøgningsfrist
    01-12-2017 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.