Region Sjælland

Region Sjælland

Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F

Ledende overlæge til Børne- og Ungdomsafdelingen, Nykøbing F. Sygehus

Er du visionær, innovativ og vil gøre en forskel for syge børn, unge og deres familier?

– Så skal du være vores nye ledende overlæge

Nykøbing F. Sygehus søger en ledende overlæge til vores Børne- og Ungdomsafdeling, der står overfor nye og spændende udfordringer med et øget optageområde fra Vordingborg kommune. Det betyder en øgning fra 12 til 15 sengepladser, derved flere indlæggelser samt ca. 2000 flere ambulante patienter om året; idet Børneafdelingen i Næstved flytter til Slagelse maj 2018.

Sammen med Sygehusledelsen arbejdes der på at samle sengeafsnit, ambulatorium og sekretariat med alle lægekontorer ét sted, så vi kan udnytte vores ressourcer på bedste vis. Da de fysiske rammer fremover vil være begrænsede, skal der fortsat udtænkes nye og innovative idéer til optimering af patientforløbet. Behandlingen og plejen er baseret på et tæt og respektfuldt samarbejde med de syge børn, de unge og deres familier.

Du og den ledende oversygeplejerske har sammen ansvaret for afdelingens samlede ydelser og aktiviteter med forståelse for at arbejde i en politisk styret organisation. I skal sammen videreføre den udviklingsproces, der er igangsat for at tilpasse det øgede behov ved flere akutte, elektive og ambulante patienter. I skal sammen sikre, at I fremstår som et stærkt, effektivt, professionelt ledelsesteam, der leverer synlig ledelse, skaber retning og arbejder for at sikre høj faglighed, medarbejderinvolvering og deri udvikling af hele personalegruppen.

I skal sammen arbejde strategisk med at udvikle afdelingen i overensstemmelse med Nykøbing F. Sygehus strategi 2020.

Vi forventer, at du vil gå foran i at profilere Børne- og Ungdomsafdelingen i diverse relevante fora – og sætte afdelingen på Danmarkskortet.

Børne- og Ungdomsafdelingen har ansat en overlæge, der har fokus på forskning, så din opgave som ledende overlæge vil også være at styrke og drive andre og flere forskningsprojekter med ønsket om, at kunne oprette Ph.d stillinger. Afdelingen indgår i et nyt samarbejde med Steno Diabetes Center med nye muligheder for yderligere forskning.

Afdelingen uddanner yngre læger i hoveduddannelsesforløb til almen praksis, og er i proces med at få etableret introduktionsstillinger i pædiatri med henblik på at få etableret hoveduddannelsesstillinger.

Om Børne- og Ungdomsafdelingens kapacitet og aktivitet

  • Børn og unge fra 34. gestations uge og op til 18 år
  • 15 senge inklusiv akut Børnemodtagelse
  • Neonatal akutstue til stabilisering og overvågning af syge nyfødte

De neonatale børn, der kræver intensiv behandling, flyttes efter gældende retningslinjer til andre neonatale afdelinger.

Afdelingen har

  • 2.982 udskrivelser, 2017
  • 4.809 ambulante besøg, 2017

Aktivitetsmål for 2018

  • 2.732 indlæggelser
  • 5.732 ambulante kontakter

Børne- og Ungdomsafdelingens funktioner

Der er døgnfunktion med akut pædiatri, samt varetagelse af pleje og behandling i forbindelse med akut opståede neonatale fødselskomplikationer. Afdelingen dækker hovedfunktioner i henhold til specialeplanen.

Børnemodtagelsen varetages dels af en triagerende/visiterende sygeplejersker og dels af læger.

Børnesygeplejersken på Børne- og Ungdomsafdelingen har en udadgående funktion, hvor denne ledsager børnelægen ved akutte opkald og tilsyn på fødestuer, barselsafsnit, operationsgang samt ved traumer i den akutte fællesmodtagelse.

Sengeafsnittet modtager udover pædiatriske børn, også børn med ortopædkirurgiske og organkirurgiske lidelser, hvor de respektive specialer varetager behandlingen. Der er tiltagende flere børn og unge indlagt i kirurgisk og ortopædkirurgisk regi, som følge af sygehusets profil som akutsygehus. De kirurgiske børn ses som udgangspunkt af pædiater i første omgang.

Afdelingen har desuden mulighed for udadgående funktion af sygeplejersker med distriktpædiatriske ydelser til børn med særlige behov.

Ambulatoriet indeholder klinikker inden for områderne diabetes/endokrinologi, allergi/astma, inkontinens, neuropædiatri, nefrologi, gastroenterologi, socialpædiatri, almen pædiatri, diætistfunktion. Der arbejdes med tværfaglige konsultationer, som varetages af de respektive faglige team.

Selvstændige sygeplejefaglige konsultationer er etableret indenfor adipositas, astma, diabetes, inkontinens, samt børn til ticse træning.

Psykolog er tilknyttet afdelingen og har ambulatoriet én dag om ugen.

Børne- og Ungdomsafdelingen har mange sociale arrangementer, så som Børnebanden (arrangementer ca. hver anden måned), FredagsCafe, Cykelture mv.

Din profil

Du har en stærk faglig identitet, en stærk personlighed og du er nysgerrig på at udvikle afdelingen, til at imødegå nutidens og fremtidens udfordringer med komplekse og komprimerede forløb og med nye diagnostiske metoder samt behandlingsmetoder, der giver værdi for det enkelte barn, den unge og deres familier.

Du er faglig ambitiøs, anerkendende og udviser gensidig respekt og empati i din ledelsesstil - og så evner du at fastholde og tiltrække kvalificerede medarbejdere. Din opgave bliver, at videreføre den arbejdskultur der er, hvor personalet med stolthed fremhæver Børne- og Ungdomsafdelingen som et attraktivt sted at være ansat.

Du og den ledende oversygeplejerske skal sikre økonomisk styring samt overensstemmelse mellem ressourcer og produktivitet.

Du vil bidrage til et konstruktivt samarbejde på tværs af sygehusets kliniske og parakliniske afdelinger, samt at skabe et konstruktivt samarbejde med kommuner og primær sundhed.

Du er en reflekterende og nytænkende sparrings - og samarbejdspartner for Sygehusledelsen. Du vil også indgå i et konstruktivt samarbejde med stabsfunktionerne, og har forståelse for at arbejde i en politisk styret organisation.

Nykøbing F. Sygehus ønsker stillingen besat med en erfaren speciallæge gerne med dokumenterede ledelsesresultater og ledelsesuddannelse.

På Nykøbing F. Sygehus vil du få en unik mulighed for at gøre en forskel både internt og eksternt, og der er store udviklingsmuligheder for dig - såvel fagligt som personligt.

Du bedes i din ansøgning forholde dig til de syv lægeroller og kompetenceområder.

Informationsmateriale kan rekvireres hos HR chefkonsulent Mette Højgaard, mhoj@regionsjaelland.dk, 6114 0971.

  • Stillings- og funktionsbeskrivelse for ledende overlæge på Børne- og Ungdomsafdelingen, Region Sjælland, Nykøbing F. Sygehus
  • Driftsaftale med Børne- og Ungdomsafdelingen for 2018

Bliv meget klogere på Nykøbing F. Sygehus og på Børne- og Ungdomsafdelingen via www.komsydpaa.dk 

Du er meget velkommen til at kontakte os

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kollegaer allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv.

Om Nykøbing F. Sygehus – Sammen skaber vi et stærkt akutsygehus
Fundamentet for Nykøbing F. Sygehus er de tre grundlæggende værdier: Pas på patienten, pas på økonomien og pas på hinanden. Det kommer til udtryk gennem en høj grad af patient – og medarbejderinddragelse. Vores sygehus er kendetegnet ved at gå forrest, når det gælder udvikling af nye organisations – og samarbejdsformer med fokus på spydspidsfunktioner især inden for multisyge og tværsektorielle indsatser. 

Vi er en attraktiv arbejdsplads, der vægter efteruddannelse og faglighed højt, ligesom forskning er en prioriteret del af det tværfaglige samarbejde. Placeret med udsigt over naturskønne Guldborgsund er Nykøbing F. Sygehus det sundhedsfaglige omdrejningspunkt for Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland, både som uddannelsessted, arbejdsplads og som akutsygehus med højeste faglighed og service. Læs mere om Nykøbing F. Sygehus her.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nykøbing F. Sygehus
  • Kontaktperson
    Birger Taylor
  • Adresse
    Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2018
  • Regionens jobnr.
    003436
  • Quick-nr.
    342510
  • Indrykningsdato
    03-05-2018
  • Ansøgningsfrist
    25-05-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nykøbing F. Sygehus
  • Adresse
    Fjordvej 15, 4800 Nykøbing F
  • Kontaktperson
    Birger Taylor
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2018
  • Regionens jobnr.
    003436
  • Quick-nr.
    342510
  • Indrykningsdato
    03-05-2018
  • Ansøgningsfrist
    25-05-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.