Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse

Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup

Tutorlæger til hoveduddannelsen i Intern medicin: reumatologi, Videreuddannelsesregion ØST

Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Øst søger hermed tutorlæger i reumatologisk speciallægepraksis til at indgå i hoveduddannelsesforløbene i specialet Intern medicin: reumatologi. Samlet set søges kapacitet svarende til plads til 3 uddannelsessøgende på samme tid. Det kan være fordelt på 3 klinikker med én eller flere godkendte tutorer i samme klinik, eller på færre klinikker, hvis der i én af de pågældende klinikker er fysisk plads til flere uddannelsessøgende samtidigt og minimum 1 tutor per uddannelsessøgende. Såfremt flere speciallæger i samme praksis indgår i uddannelsen af den yngre, skal alle pågældende speciallæger søge stilling og være godkendt som tutor. Ansættelsesstart er per 1.september 2019. I henhold til gældende protokollat om tutorlægeordning vil ansættelsen være for en periode på 5 år: 1.september 2019 til 31. august 2024.

Tutorerne vil i videst mulige omfang have en fast, løbende tilgang af hoveduddannelseslæger. Ved ansættelse af 3 klinikker med  plads til 1 uddannelsessøgende hvert sted, kan hver klinik tilbydes i alt 4 forløb a 6 måneders varighed inden for den 5-årige aftaleperiode. Oversigt over de planlagte ansættelser ses på Sekretariatets hjemmeside: http://www.laegeuddannelsen.dk/forside/stillingsopslag.html

Speciallægeuddannelsen i intern medicin: reumatologi følger gældende 2003-bestemmelse, som er beskrevet i Bekendtgørelse nr. 96 om uddannelse af speciallæger. Indholdet af uddannelsen og kompetencekravene er fastlagt i gældende målbeskrivelse fra Dansk Reumatologisk Selskab. Målbeskrivelsen kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: https://www.sst.dk/da/uddannelse/speciallaeger/maalbeskrivelser/intern-medicinske-specialer.

I henhold til Sundhedsstyrelsens gældende dimensioneringsplan opslås der årligt 8 hoveduddannelsesforløb i reumatologi i Videreuddannelsesregion ØST. Efter seneste revision af forløbene, gældende fra 01-09-2017, indgår der et 6 mdr. langt uddannelsesophold i reumatologisk speciallægepraksis på 4 af de 8 forløb, fordelt på 2 forløb i forårsrunden og 2 forløb i efterårsrunden. Opholdet i praksis er placeret enten på uddannelsens 4.år (gældende for 3 af forløbene) eller som de sidste 6 måneder af det afsluttende 5.år (gældende for 1 forløb). Fælles for de 4 forløb er, at opholdet i praksis er forudgået af 12 måneders fællesdel på bred medicinsk afdeling samt minimum 24 måneders ansættelse på reumatologiske afdelinger.  

Det regionale uddannelsesråd for Intern medicin: Reumatologi har udarbejdet en fordeling af målbeskrivelsens kompetencer på hver ansættelse i de 8 hoveduddannelsesforløb, inkl. opholdet i praksis. Nærmere information om den reumatologiske hoveduddannelse, herunder overblik over de enkelte forløb samt uddannelsesprogrammer kan ses på specialets side hos Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse ØST: http://www.laegeuddannelsen.dk/speciallaegeuddannelsen/intern-medicin-reumatologi.html

Ansættelse som tutor sker i henhold til gældende overenskomst mellem Foreningen af Praktiserende Speciallæger og Regionernes Lønnings- og Takstnævn. Forhandlingsaftalen kan ses på OK-portalen, under punktet Tutorlægeaftale: http://okportalen.dk/

 

Ansættelsesprocedure

Ansøgningerne vil blive forelagt det regionale uddannelsesråd for Intern medicin: reumatologi mhp. faglig bedømmelse og prioritering af ansøgerne. Ansøgningerne vurderes i henhold til bedømmelseskriterierne beskrevet i FAS’ Vejledning For Tutorlæger i Speciallægepraksis, Afsnit 1. Vejledning kan tilgås her: https://www.laeger.dk/sites/default/files/vejledning_for_tutorlaeger_i_speciallaegepraksis_2003.pdf. Det betragtes som en fordel, hvis ansøger har gennemført formaliseret medicinsk-pædagogisk efteruddannelse, eksempelvis i form af regionernes officielle vejlederkurser eller lignende formaliserede kurser eller uddannelse. Det forventes, at ansatte tutorer, som ikke måtte have formaliseret vejlederuddannelse, som minimum tager kurset for hovedvejledere i den lægelige videreuddannelse i regi af CAMES inden for første ansættelsesår som tutor.

Som del af vurderingsgrundlaget ønsker bedømmelsesudvalget ligeledes at besøge de ansøgende klinikker med henblik på besigtigelse af faciliteter og mulighed for uddybning af fremsendte ansøgning. Dato for besøg er fastsat til mandag den 17-09-2018. Ansøgere bør afsætte 1,5 time til besøget i klinikken, og bedes foreslå tidspunkt på dagen for besøg i den fremsendte ansøgning.

Den faglige vurdering vil, efter partshøring, danne grundlag for endelig udvælgelse af de ansøgere, som tilbydes ansættelse. Udvælgelse og ansættelse sker i et samarbejde mellem Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse – Region Øst og de ansættende myndigheder (Region Hovedstaden/ Region Sjælland) i Region Øst.

Interesserede ansøgere bedes indsende ansøgning bestående af:

  1. Motiveret ansøgning
  2. Kort og præcis beskrivelse af pågældende speciallægepraksis, herunder patientunderlag, klinikkens udstyr samt lokaler og evt. øvrige væsentlige faciliteter i forhold til uddannelseslægens ophold.
  3. Beskrivelse af, hvordan uddannelsesfunktionen vil blive varetaget, herunder vurdering af uddannelsessøgendes kompetenceopnåelse samt plan for supervisionsmulighed i løbet af opholdene.
  4. CV
  5. Såfremt det haves: Dokumentation for vejlederuddannelse/medicinsk pædagogisk uddannelse
  6. Foreslået klokkeslæt for bedømmelsesudvalgets besøg i klinikken.

Ansøgningen stiles til Det Regionale Råd, som sekretariatsbetjenes af Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse ØST. Ansøgningen fremsendes per mail til adressen: laegeuddannelsen@regionh.dk, mærket ’Speciallægepraksis Reumatologi, att. Ulrik Dyrbye Hansen’. Ansøgningsfrist er 30-08-2018 kl. 12.00.

 

Centrale datoer i ansættelsesprocessen:

  • Ansøgningsfrist den 30-08-2018 kl.12:00
  • Besøg i ansøgende klinikker den17-09-2018
  • Møde i bedømmelsesudvalget afholdes den 20.september 2018
  • Udvalgets bedømmelse sendes efterfølgende i skriftlig høring hos ansøgende klinikker.
  • Møde i ansættelsesudvalget afholdes den 06-11-2018

Vi forventer, at kunne give ansøgere endeligt svar inden udgangen af november 2018.

Yderligere oplysninger vedr. stillingsopslaget, kan fås ved henvendelse til Det Regionale Råds Sekretariat, AC fuldmægtig Ulrik Dyrbye Hansen på e-mail: ulrik.dyrbye.hansen@regionh.dk

Yderligere oplysninger vedrørende den reumatologiske speciallægeuddannelse kan fås ved henvendelse til specialets postgraduate kliniske lektor, afsnitsledende overlæge Tommy Frisgaard Øhlenschlæger på e-mail: Tommy.Frisgaard.Oehlenschlaeger.01@regionh.dk

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Videreuddannelsesregion Øst
  • Kontaktperson
    Ulrik Dyrbye Hansen
  • Adresse
    Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup
  • Stillingstype
    Tutorlæge til speciallægeuddannelsen
  • Speciale
    Intern medicin: Reumatologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-09-2019
  • Quick-nr.
    355086
  • Indrykningsdato
    05-07-2018
  • Ansøgningsfrist
    30-08-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Videreuddannelsesregion Øst
  • Adresse
    Kildegårdsvej 28, 2900 Hellerup
  • Kontaktperson
    Ulrik Dyrbye Hansen
  • Stillingstype
    Tutorlæge til speciallægeuddannelsen
  • Speciale
    Intern medicin: Reumatologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-09-2019
  • Quick-nr.
    355086
  • Indrykningsdato
    05-07-2018
  • Ansøgningsfrist
    30-08-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.