Region Sjælland

Region Sjælland

Færgegaardsvej 15, 4760 Vordingborg

Overlæge med ledelsesansvar til ny døgnafdeling, De Særlige Pladser, Psykiateren Syd, Vordingborg

Vær med til at skabe regionens nyetablerede tilbud, De Særlige Pladser

Er du speciallæge i psykiatri, og har du lyst til at få en unik mulighed for at være med til at etablere Psykiatrien Region Sjællands nye særlige pladser i Vordingborg, så vil vi rigtig gerne modtage din ansøgning.

Lidt om de Særlige Pladser.

Den psykiatriske behandling på De Særlige Pladser i Psykiatrien Region Sjælland afskiller sig primært fra anden psykiatrisk behandling ved, at der er tale om et koordineret helhedstilbud af længerevarende karakter. Et samlet tilbud, hvor både psykiatrisk behandling, og evt. misbrugsbehandling varetages sammen med andre terapeutiske og rehabiliterende indsatser. Patienterne visiteres til pladsen og giver tilsagn om frivillig indlæggelse og at indgå i et rehabiliterende forløb.

Den langvarige indlæggelse giver mulighed for yderligere diagnostisk udredning og for længerevarende terapeutiske og pædagogiske forløb både individuelt og i gruppe.

Indsatsen har sigte på rehabilitering og recovery, og formålet med opholdet er ligeledes at nedbringe antallet af voldsepisoder og konflikter samt forebygge anvendelsen af tvang. Derfor er deeskalering og konfliktnedtrapning sammen med motivationsarbejde en grundlæggende del af den tværfaglige indsats i afdelingen.

Miljøet på afdelingen skal understøtte målet om rehabilitering og recovery. Derfor er det en miljøterapeutisk/socialpædagogisk ramme, og alle patienter skal deltage i psykoedukation og fysisk aktivitet som en del af det samlede tilbud.

Misbrugsbehandling vil ligeledes være en del af obligatorisk forløb for de beboer, det er aktuelt for.

Den miljøterapeutiske indsats tager udgangspunkt i hverdagslivet, der ligeledes bruges som en del af den rehabiliterende indsats. Vi har således produktionskøkken og egen kok, og patienterne inddrages i den daglige madlavning, rengøring, tøjvask osv.

Da en stor del af patientgruppen har en diagnose inden for psykosespektret, arbejdes der med stemmehøring, herunder stemmehøringsgrupper. Og NADA, udarbejdelse af sanseprofiler m.m. er ligeledes en del af tilgangen.

Målgruppen er 18-74 årige borgere, med svære psykiatriske lidelser, udadreagerende adfærd, komplekse livssituationer, evt. behandlings- eller tilsynsdom, evt., misbrug.

Afdelingens tilbud dækker alle kommuner i Region Sjælland. Forløbet sker på baggrund af en visitation med faste kriterier, er frivillig og forventes at have en varighed på 6-18 måneder. Der er derfor en unik mulighed for at stabilisere og behandle patienterne over en lang periode. Som overlæge vil du får en plads i visitationsforum sammen med afsnitsledelsen og repræsentanter fra kommunalt regi og evt. tilsynsførende fra Kriminalforsorgen.

Afdelingen åbnes i to etaper. De første syv pladser åbnede 010.6.18, og de resterende 16 pladser åbner 01.12.18, i helt ny- renoverede bygninger. Medarbejdergruppen er bredt tværfagligt sammensat med en normering på ca. 55 medarbejdere.

Opgaverne som overlæge

  • Behandlingsansvarlig for patienterne, også med evt. behandlingsdom
  • Være en del af lederteamet på De Særlige Pladser
  • Udvikling af tilbuddet på De Særlige Pladser i samarbejde med afsnitsledelsen og øvrige medarbejdere
  • Sikre sammenhængen mellem psykiatrisk behandling, evt. misbrugsbehandling, og den rehabiliterende tilgang
  • Samarbejde med afsnitsledelser for de andre regioners Særlige Pladser

Har du bopæl i København, så har Psykiatrien en busordning med afgang fra DGI-byen, Valby Station og Solrød. Bussen kører fra DGI-byen kl. 7.00 og retur fra Vordingborg kl. 14.30.

Bussen er udstyret med PC-arbejdspladser, så hvis du benytter bussen frem og tilbage, er der 6 timers tilstedeværelse og 1,4 timers arbejde i transporttiden.

Lidt om Psykiatrien Syd

Psykiatrien Syd består af en afdelingsledelse, tre sengeafsnit, en akutmodtagelse samt en række ambulante tilbud i form af distriktspsykiatrier, psykiatriske klinikker samt et ambulant akutteam Der er ca. 350 ansatte i Psykiatrien Syd.

Psykiatrien Syd af kendetegnet ved en åben, uformel og omstillingsparat kultur med stor fællesskabsfølelse, sammenhold og tværfaglighed i opgaveløsningen. Vi har et stort ønske om og vilje til at udvikle og forbedre. Dette udmønter sig bl.a. i en stor grad af inddragelse og sparring mellem faggrupper, afsnit og enheder. Vores kommende kolleger skal derfor have lyst til at bidrage til udviklingen af afdelingen og medvirke til at sikre, at vores patienter får 

Ansættelsesvilkår og yderligere oplysninger

Løn- og ansættelsesvilkår iht. gældende overenskomst, forhåndsaftaler og mulighed for forhandling af individuelle tillæg ift. personlige og faglige kvalifikationer.

Din ansøgning skal indeholde beskrivelse af kvalifikationer og kompetencer indenfor de syv lægeroller.

Ved ansættelse som overlæge forventes minimum fem års forudgående ansættelse som speciallæge i psykiatri. Dispensation fra 5 års kravet kan i særlige tilfælde gives af Psykiatriledelsen efter ansøgning.

Eventuel dokumentation på certificeringer i Sundhedsplatformen skal medsendes ansøgningen.

Yderligere oplysning kan fås ved henvendelse til ledende overlæge Dorthe Goldschmidt, 51 33 38 62, dgo@regionsjaelland.dk. eller afdelingssygeplejerske Inge Fjordside, 93 57 63 83 ifjo@regionsjaelland.dk. Stillings- og funktionsbeskrivelse kan rekvireres hos sekretær Vivi Strange Pedersen, vip@regionsjaelland.dk.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kollegaer allerede har valgt Region Sjælland på http://Det gode lægeliv

Om Psykiatrien
Psykiatrien Region Sjælland er en behandlingspsykiatri, der består af en række sengeafsnit og ambulante enheder rundt omkring i regionen. Vi varetager den psykiatriske forsknings-, uddannelses- og akutforpligtelse i Region Sjælland. Vi udvikler og formidler løbende en bred vifte af psykiatriske tilbud til regionens borgere.

Med ibrugtagning af det nye psykiatrisygehus i Slagelse i 2015 har Psykiatrien samlet sengeafsnit og specialiserede funktioner tre steder: Slagelse, Roskilde og Vordingborg. De ambulante enheder er placeret i de større byer i regionen.

Psykiatrisygehuset i Slagelse er et af Europas største og mest moderne sygehuse. I byggeriet er inddraget banebrydende elementer indenfor arkitektur, brugen af lys samt kunst og natur, der også har behandlingsmæssig betydning. 

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien
  • Kontaktperson
    Vivi Pedersen
  • Adresse
    Færgegaardsvej 15, 4760 Vordingborg
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Psykiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2018
  • Regionens jobnr.
    004137
  • Quick-nr.
    356164
  • Indrykningsdato
    09-08-2018
  • Ansøgningsfrist
    08-10-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien
  • Adresse
    Færgegaardsvej 15, 4760 Vordingborg
  • Kontaktperson
    Vivi Pedersen
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Psykiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2018
  • Regionens jobnr.
    004137
  • Quick-nr.
    356164
  • Indrykningsdato
    09-08-2018
  • Ansøgningsfrist
    08-10-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.