Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

2 delte introduktionsstillinger, intern medicin, ved Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet og Kardiologisk Afdeling, Nordsjællands Hospital

Generelt:  
Vi tilbyder to 1-årige introduktionsstillinger i intern medicin med 6 mdr. på Kardiologisk afdeling, Nordsjællands Hospital og 6 mdr. på Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet. Den ene introduktionsstilling starter på Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet og skifter til Kardiologisk afdeling, Nordsjællands Hospital efter 6 mdr. og den anden starter på Kardiologisk afdeling, Nordsjællands Hospital og skifter til Hjertemedicinsk Klinik, Rigshospitalet efter seks måneder. Fordeling af de to stillinger vil ske efter afholdte ansættelsessamtaler 
 
Disse introduktionsstillinger adskiller sig i væsentlig grad fra andre introduktionsstillinger i intern medicin med kardiologi som hovedemne, ved at tilbyde et forløb, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med bred intern medicin og kardiologi samt højt specialiseret kardiologi. Efter endt ophold vil du have håndteret alle facetter af akutte intern medicinske og kardiologiske patienter fra den upåvirkede til den svært kritisk syge patient. Du vil få mulighed for at varetage ambulante funktioner, bl.a. vil du blive tilbudt oplæring i ekko eller videreuddannelse af allerede lærte ekko-færdigheder.  
 
Under dit 1-årige forløb vil du møde en lang række meget engagerede kollegaer, som kan hjælpe og vejlede dig til at træffe den rigtige karrierebeslutning. Der vil i den forbindelse være rig mulighed for, at opstarte eller fortsætte forskningsprojekter, der kunne være springbræt til et ph.d.-forløb.  
 
Du vil derfor efter endt forløb, fagligt samt hvad netværk angår, være stærk rustet til dit videre karriereforløb.  
 
 
Nordsjællands Hospital:  
 
Stillingsnr.: 200027A-01-i-01 
 
Vagttilrettelæggelse: Aktuelt 12 timers vagter, men forventes ændret til 2-holdsdrift, 8-10 skiftet vagt. Afdelingen har vagtfællesskab med Endokrinologisk- og Nefrologisk afdeling, og har et tæt samarbejde med Lunge- og infektionsmedicinsk afdeling. I samarbejde med de uddannelsesansvarlige overlæger og hovedvejleder vil man tilrettelægge individuelle uddannelsesforløb, der tager hensyn til ønsker og behov. 
 
Nordsjællands Hospital er et akuthospital og har et stort indtag af uselekterede akutte medicinske og kardiologiske patienter. Der er en stor Fælles akutmodtagelse og er bemandet døgnet rundt med mindst 6 medicinsk uddannelsessøgende læger, med tilstedeværelse af mindst 3 medicinske speciallæger, heraf en kardiolog fra 8.00-20.00.
 
Kardiologien på NOH er organiseret i 4 hovedområder:  
 
Iskæmi:  I FAM findes brystsmerteklinikken, som er organiseret efter internationale retningslinjer og bemandet med kardiologiske sygeplejersker. Brystsmerteklinikken varetager hurtig diagnostik og udredning i et samlet velbeskrevet og struktureret ’fast-track’ forløb for AKS incl. subakut EKKO, subakut eller elektiv hjerte-CT. Der er velfungerende udrednings og kontrol ambulatorier, både med og uden ekkokardiografi, samt velfungerende sygeplejerske drevet rehabilitering incl. lipid klinik.  
 
Arytmi: Arytmi-teamet varetager diagnostik og behandling af patienter med arytmier og/eller synkoper. Der udredes med Holter/R-test og implantation af loop-recordere udover anlæggelse og kontrol af vanlige bradypacemakere. Der er et tæt daglig samarbejde med neurologisk afdeling mhp hurtig udredning for kardiel emboli. 
 
Kompleks kardiologi: Afdelingen udfører præoperativ udredning af patienter med hjerteklapsygdomme i et tæt, multidisciplinært samarbejde med Rigshospitalet.  
 
Hjertesvigt: Området udvikles med implementering af nye behandlingsprincipper- og med implementering også af palliativt forløb. I denne forbindelse er der etableret særlige spor for ekkokardiografi ved sværere hjertesvigt med henblik på device-terapi. 
 
 
Rigshospitalet: 
 
Stillingsnr.: 1301031-01-i-11 
 
Vagttilrettelæggelse: 2-holdsdrift hverdage og i weekender.  
 
Hjertemedicinsk Klinik, afdeling B er en kardiologisk specialafdeling, der dækker alle aspekter af diagnostik og behandling af hjertesygdomme. Desuden har afdelingen som den eneste i landet lungetransplantation som specialistområde. Klinikkens patientmodtagelse kan opdeles i en lokalfunktion der omfatter pasning af den medicinske del af Rigshospitalets traumecenter visitation, og en lands- og landsdelsfunktion for en region på godt 1.5 millioner indbyggere omfattende Region Hovedstaden og Region Sjælland. Desuden modtages patienter fra Grønland og Færøerne. 
 
Afdelingen er særdeles aktiv i både præ-og postgraduat undervisning. Der er formaliseret undervisning dagligt 30 min i forbindelse med morgenkonferencen. Det forventes ligeledes at afdelingens yngre læger deltager aktivt i undervisningen på afdelingen inklusive studenterundervisning. 
 
Ved ansættelsen tilknyttes du et vejlederteam. En hovedvejleder, der vil være den gennemgående person gennem hele opholdet, samt en faglig vejleder i hver af de søjleforløb du gennemgår.  
 
Som reservelæge gennemgår du primært oplæring indenfor arytmi, klapsygdom og iskæmi. Der er mulighed for at planlægge specialforløb med specielle fokusområder som for eksempel oplæring i ekkokardiografi.  
 
Afdelingen er særdeles forskningsaktiv, med ca. 40 ph.d.-studerende og talrige lokale samt internationale forskningsprojekter. Der vil være rig mulighed for at indgå i forskningsmiljøet, som springbræt til et ph.d.-forløb.  
 
Læs mere om Kardiologisk Klinik på   
www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/hjerte/hjertemedicinsk-klinik/Sider/default.aspx 
 

Ansøgningsprocedure:
Interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.   
 
Ansøgningen skal være os i hænde senest 10/12 2018, og med ansættelse 1/3 2019. 
 
Ansættelsesvilkår: 
Ansættelsesvilkår og aflønning i henhold til overenskomst for underordnede læger indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Yngre Læger.  
 
Vi glæder til at høre fra dig.  
 
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte: 
 
Nordsjællands Hospital:  
Kst ledende overlæge dr. med Niels Tønder, tlf 48 29 73 39. 
 
Rigshospitalet:  
Overlæge Matias Greve Lindholm, tlf. 35 45 14 15.   
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet
  • Kontaktperson
    Matias Greve Lindholm
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Antal stillinger
    2
  • ESK-numre
    0
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2019
  • Regionens jobnr.
    213861
  • Quick-nr.
    357130
  • Indrykningsdato
    06-09-2018
  • Ansøgningsfrist
    10-12-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Matias Greve Lindholm
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Antal stillinger
    2
  • ESK-numre
    0
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2019
  • Regionens jobnr.
    213861
  • Quick-nr.
    357130
  • Indrykningsdato
    06-09-2018
  • Ansøgningsfrist
    10-12-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.