Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød

Kardiologisk speciallæge med interesse for hjertesvigt og/eller akut kardiologi

Vi søger en kardiologisk speciallæge med interesse for hjertesvigt og/eller akut kardiologi. Stillingen er ledig til besættelse nu eller efter nærmere aftale. 
 
Det kardiologiske område på Nordsjællands Hospital (NOH) blev 1. april 2018 udskilt som en selvstændig kardiologisk afdeling, og er i gang med en omfattende reorganisering mhp. at sikre en fortsat moderne kardiologisk afdeling, som passer ind i rammerne af et Nyt Nordsjællands Hospital 2022.
 
Vi søger en speciallæge i kardiologi og Intern medicin med interesse for hjertesvigt og/eller akut kardiologi. Ved ansættelse som afdelingslæge vil man få tilbudt formaliseret lederuddannelse jvf regionens program, og man vil få tildelt en mentor fra afdelingens overlægegruppe. 
 
Behandling af hjertesvigt varetages af hjertesvigt-teamet i hjertesvigtklinikken. Teamet består af dedikerede specialuddannede sygeplejersker og fysioterapeuter, og speciallæger med særlig interesse for hjertesvigt. I denne forbindelse er der etableret særligt ambulant spor for ekkokardiografi ved sværere hjertesvigt med henblik på vurdering for device-terapi parallelt med optimering af den medicinske behandling. 
 
Modtagelsen af brystsmertepatienter og andre akutte kardiologiske patienter sker i Brystsmerteklinikken (BSK), som er en ”kardiologisk satellit” i den fælles akutmodtagelse (FAM). BSK er organiseret efter internationale retningslinjer og bemandet med kardiologiske sygeplejersker. BSK varetager hurtig diagnostik og udredning i et samlet velbeskrevet og struktureret ’fast-track’ forløb for AKS incl. subakut EKKO, subakut eller elektiv hjerte-CT. Der er tilstedeværelse af kardiologisk speciallæge i BSK fra 8.00-20 hver dag, med efterfølgende tilkaldevagt fra bolig. BSK lægen gennemgår de indlagte patienter og superviserer de yngre læger. Der er tæt samarbejde med speciallægerne i de to andre medicinske afdelinger, som har speciallæge dækning i FAM i samme tidsrum. 
 
Nordsjællands Hospital har et befolkningsgrundlag på ca. 315.000 borgere. På nuværende tidspunkt er der hospitalsmatrikler i henholdsvis Frederikssund og Hillerød samt et Sundhedshus i Helsingør. Kardiologisk afdeling har funktion på alle 3 matrikler. Hospitalsaktiviteten forventes samlet på Nyt Nordsjællands Hospital i 2022 i Hillerød. Der er fælles direktion for alle 3 matrikler. Afdelingen modtager primært akutte og henviste patienter inden for det kardiologiske område. 
 
Hovedarbejdssted: Ansøger vil få hovedarbejdssted på NOH, Hillerød, men kan få flere tjenestesteder, jf. overenskomst for overlæger §2 stk 3.  
Lægestaben omfatter 1 ledende overlæge, 13 overlæger, 4 afdelingslæger, 2 hoveduddannelses læger og én introlæge. 
 
I Hillerød er der et kardiologisk sengeafsnit med 33 telemetri senge. Derudover er der i akutmodtagelsen 10 telemetri senge, BSK.  I Frederikssund er der tilsvarende 30 telemetri senge i kardiologisk afsnit. 
 
Der er velfungerende udrednings ambulatorier og kontrol ambulatorier, både med og uden ekkokardiografi, samt velfungerende sygeplejerske drevet rehabilitering, atrieflimmer og trombose klinik. Der er ligeledes etableret en lipidklinik. 
 
Afdelingen har tæt samarbejde med Endokrinologisk-Nefrologisk afdeling og Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling, samt vagtfællesskab med Endokrinologisk-Nefrologisk afdeling.  Kardiologisk afdeling og Endokrinologisk-Nefrologisk afdeling har fælles oversygeplejerske og stabsfunktion. Herudover er der et tæt samarbejde med Neurologisk afdeling, hvor vi varetager telemetri og emboli udredning, samt et tæt samarbejde med onkologisk afdeling, hvor vi med ekkokardiografi følger deres kemoterapipatienter, specielt deres cancer mamma patienter.
 
Uddannelse: Der er stort fokus på yngre læge videreuddannelse, koordineret af UAO. Afdelingen deltager i hoveduddannelsesforløb inden for kardiologi. Der er etableret ekko ambulatorier for HU læger og yngre læge ambulatorier til varetagelse af kontrol af ukomplicerede post AMI og PCI patienter. Begge med back up fra speciallæger.
 
Forskning: Forskning på NOH er organiseret i fire forskningsklynger, hvor kardiologien oplagt hører hjemme i klyngen ”Diabetes og Vaskulær Sygdom”. I forskningsklyngen mødes personale med interesse for forskning (primært med tilknytning til endokrinologien, kardiologien, nefrologien og neurologien) inden for dette felt ca. én gang om måneden og fremlægger aktuelle og kommrende forskningsprojekter til diskussion og udvikling. For at opnå støtte fra NOH´s forskningspulje, skal forskningsprojekter som udgangspunkt godkendes af forskningsklyngens styregruppe.  
 
Der er mulighed for oprettelse af delestillinger, halv tids forskning og halv tids klinik. 
 
Ansættelsesvilkår 
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i både intern medicin og kardiologi eller i intern medicin:kardiologi. Afhængig af kvalifikationer vil ansøger blive tilbudt enten afdelingslæge stilling eller overlægestilling. Der lægges vægt på gode samarbejdsevner, og ikke mindst et ønske om at være med til at tegne den fremtidige kardiologi på det kommende Nyt Nordsjællands Hospital 2022. Interesse for forskning vil også blive prioriteret. 
 
Speciallægen skal deltage i afdelingens undervisningsforpligtigelser på lige fod med de øvrige kardiologiske speciallæger. Det forventes at speciallægen deltager i afdelingens generelle kvalitets- og udviklingsarbejde.  
 
Speciallægen indgår i bagvagt med rådighedsvagt uden for tjenestestedet, aktuelt 8-skiftet. 
 
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst. 
 
Ansøgningsprocedure 
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte konstitueret ledende Overlæge dr. med. Niels Tønder 4829 7339 / 2463 2093 
 
Du kan læse mere om afdelingen på: www.nordsjaellandshospital.dk
 
En motiveret ansøgning ønskes udfærdiget i henhold til de 7 lægelige kompetencer og bør indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker. Der skal vedhæftes CV, autorisationer, publikationsliste samt, evt. referencer.  
 
Vi glæder os til at modtage din ansøgning. 
 
Ansøgningen vil blive fagligt bedømt i henhold til gældende regler i Region Hovedstaden. 
Ansøgningsfristen er mandag den 29. oktober, 2018, kl. 12:00 
Ansættelsessamtaler forventes at finde sted inden udgangen af uge 46 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Stillingstype
    Afdelingslæge, Læge, Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Kardiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    214288
  • Quick-nr.
    357987
  • Indrykningsdato
    01-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    29-10-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge & Læge & Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Kardiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    214288
  • Quick-nr.
    357987
  • Indrykningsdato
    01-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    29-10-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.