Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Overlæge i Infektionsmedicin

Hermed opslås en delt speciallægestilling forankret i Infektionsmedicinsk afdeling, Rigshospitalet med fokus på samarbejde med det Grønlandske sundhedssystem og Statens Serum Institut.
 
Infektionsmedicinsk klinik Rigshospitalet ønsker at udbygge samarbejdet med det Grønlandske Sundhedsvæsen for at styrke behandling af infektionsmedicinske patienter i Grønland og på Rigshospitalet, og styrke forskning i infektionssygdomme i Grønland.  
 
Stillingen deles mellem Det Grønlandske Sundhedsvæsen, Rigshospitalet og Statens Serum Institut med tilstedeværelse på Medicinsk Afdeling, Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Infektionsmedicinsk Klinisk, Rigshospitalet, og Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse/Afdeling for Epidemiologisk Forskning, Statens Serum Institut.  
 
Specifikke arbejdsopgaver  
Overlægen skal være lægelig ansvarlig i det Nationale TB team, hvilket vil sige daglig ansvarlig læge for rådgivning og behandling inden for tuberkuloseområdet i Grønland i tæt samarbejde med det øvrige grønlandske TB-team.  
 
Varetage behandling og kontrol af HIV- og komplicerede tuberkulose-patienter i/fra Grønland, herunder at medvirke til systematisering og effektivisering af kontroller af disse patienter.  
 
Være daglig ansvarlig læge for rådgivning og behandling inden for tuberkuloseområdet i Grønland i tæt samarbejde med det grønlandske TB-team.  
 
Være daglig rådgiver ved andre infektionsmedicinske problemstillinger og sygdomme.  
 
Være nøgleperson for patienter fra Grønland indlagt på Rigshospitalet, primært i forhold til infektionsmedicinske patienter.  
 
Være bindeled indenfor folkesundhed og mikrobiologisk diagnostik mellem det Grønlandske Sundhedsvæsen og Statens Serum Institut  
 
Bidrage til rådgivning af det grønlandske Sundhedsvæsen om infektionsepidemiologi og overvågning af infektionssygdomme.  
 
Deltage i SSIs vagtordning og bidrage med infektionsmedicinsk og epidemiologisk ekspertise indenfor overvågning, beredskab, rådgivning og formidling.  
 
Bidrage til udarbejdelse af dokumentation for sygdomsbyrde i relation til forekomsten af antibiotika-resistente bakterier samt resistensepidemiologi  
 
Være nøgleperson for eksisterende biobank på Statens Serum Institut over biologiske prøver fra personer bosat på Grønland  
 
Igangsætte og facilitere forskningsprojekter indenfor infektionssygdomme med inddragelse af Grønlandske kolleger samt vejlede studerende tilknyttet henholdsvis Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, og Københavns Universitet.  
 
Arbejdstid  
3 x 2 ugers tjeneste årligt i det grønlandske sundhedsvæsen, primært på Medicinsk Afdeling, Dronning Ingrids Hospital og efter nærmere aftale på kystsygehuse.  
10½ måneders tjeneste inkl. ferie fordelt imellem Infektionsmedicinsk Klinik, Rigshospitalet, og Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse, Statens Serum Institut  
 
Vi forventer: at du er overlægekvalificeret speciallæge i infektionsmedicin, at du har gå-på mod og har gennemslagskraft over for både patienter og kolleger. Du forventes at have forskningserfaring personligt og som vejleder/igangsætter af andre – ikke nødvendigvis inden for dette specifikke område. Stillingen og funktionen er en integreret del af Infektionsmedicinsk klinik. Afhængig af dit kompetenceniveau forventes du at bidrage til dækning af bagvagtsfunktionen i form af vagt med tilkald fra bolig.
 
Stillingen er foreløbigt bevilliget for 5 år.  
 
Om Infektionsmedicinsk klinik, Rigshospitalet:  
 
Klinikken varetager diagnostik og behandling af svære infektionssygdomme, kroniske virale infektioner så som hiv og hepatitis, neuroinfektioner, infektioner erhvervet i troperne og tuberkulose. Patienter med erhvervede eller medfødte immundefekter og deraf følgende infektioner og patienter med cystisk fibrose visiteres også til Infektionsmedicinsk klinik.  
 
Afdelingen råder over to sengeafsnit med i alt 28 sengepladser. Klinikkens ambulante virksomhed håndterer omkring 13.000 besøg årligt.  
 
Infektionsmedicinsk klinik har en stærk forskningsprofil og flere forskningsgrupper og enheder er knyttet til klinikken.  
 
Om Afdeling for Infektionsepidemiologi og forebyggelse, Statens Serum institut:  
 
Afdelingen for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse har en central rolle i den nationale overvågning af infektioner og vaccinationer, formidling om forebyggelse af infektioner og infektionshygiejne samt det operationelle beredskab ved udbrud. Afdelingen udfører rådgivning om forebyggelse, samt forsker indenfor afdelingens kerneområder. Der er ca. 35 personer ansat i afdelingen.  
 
Om Medicinsk Afdeling, Dr Ingrids Hopital, Nuuk:  
 
Dronning Ingrids Hospital er Grønlands landshospital og varetager dels funktionen som regionalt hospital for Nuuks 17.000 borgere, dels landshospitalsfunktionen for hele Grønland med et optageområde på 56.000 indbyggere.  
 
Medicinsk Afdeling består af to sengeafsnit med et integreret børneafsnit, Medicinsk Dagafsnit og Medicinsk Ambulatorium. Sengeafsnittene råder over 32 sengepladser og har ca. 2.000 indlæggelser/år.  
 
Det pædiatriske og medicinske arbejdsområde er meget bredt, spændende og udfordrende. Stort set alle typer af medicinske lidelser findes, herunder også sygdomme, som sjældent ses andre steder.  
 
Nærmere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
klinikchef Åse Bengård Andersen på telefon 3545 7707 eller mail: Aase.Bengaard.Andersen@regionh.dk,
overlæge Brian Kristensen, Afdeling for Infektionsepidemiologi og forebyggelse på telefon 32683646 eller mail: BKR@SSI.dk, eller
konstitueret ledende overlæge Uka Geisler, Medicinsk afdeling, Dr Ingrids hospital på telefon: (+299) 344731 eller mail: uwg@peqqik.gl  
 
Ansøgningen sendes via link og ansøgningsfristen er den 1. november 2018 kl. 12:00.
 
Ansættelsessamtaler planlægges afholdt i uge 47 med forventet tiltrædelse 1. januar 2019.  
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Kontaktperson
    Åse Bengård Andersen
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2019
  • Regionens jobnr.
    214305
  • Quick-nr.
    358009
  • Indrykningsdato
    01-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    01-11-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Åse Bengård Andersen
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2019
  • Regionens jobnr.
    214305
  • Quick-nr.
    358009
  • Indrykningsdato
    01-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    01-11-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.