Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Overlæge til Radiologisk Klinik (thoracoabdominal radiologi), Diagnostisk Center, Rigshospitalet, Glostrup

Klinikkens ansvars- og arbejdsopgaver 
Radiologisk Klinik har i alt ca. 440 medarbejdere fordelt på Blegdamsvej og Glostrup Matriklen og udefunktioner på Hvidovre og Bispebjerg. 
Radiologisk Klinik Rigshospitalet, varetager radiologiske undersøgelser og interventioner. Klinikken har lokal-, land/landsdelsfunktion samt universitetsfunktion. Der modtages patienter fra hele Danmark, Færøerne samt Grønland. Klinikken samarbejder med alle sengebærende afdelinger og ambulatorier på Rigshospitalets matrikler og har alle modaliteter inden for konventionel radiologi, snitbilleddiagnostik med ultralyd, MR- og CT-scanning, mammografi, inkl. screening samt intervention bl.a. inden for kardiovaskulær og neuro diagnostik. Der er installeret nye ultralydsudstyr, 64 og 320-slice CT, 1,5 og 3 T MR-apparatur, flatpanel gennemlysningsudstyr, konventionel direkt-radiologi, inklusive digitalt mammografiudstyr. Afdelingen er helt digitaliseret med RIS og PACS.  
 
Stillingen er placeret på klinikkens Glostrupmatrikel. 
På Radiologisk Kliniks Glostrupmatrikel er der ansat 9 overlæger, 1 afdelingslæge, 2 i hoveduddannelsesstillinger og 1 intro-læge. På radiografsiden er der 59 og desuden 8 sekretærer. 

På det thoracoabdominale område foretages konventionel røntgen og CT undersøgelser, herunder hjerte-CT og i mindre grad MR (primært hjerte-MR, hvor radiologens opgave er at vurdere eventuelle ekstrakardielle fund). De primære samarbejdspartnere er hospitalets medicinske afsnit, Akutmodtagelsen, Intensiv afdelingen og Primærsektoren. Den thoracoabdominale funktion varetager også beskrivelsen af et mindre antal thorakoabdomale undersøgelser fra hospitalets øvrige afdelinger. 

I Glostrup findes en stor reumatologisk og rygkirurgisk afdeling med mange specialfunktioner, og vi har et  godt tværfagligt samarbejde med videnskabelige projekter og kompetenceudvikling udgående fra dette samarbejde. På neuroområdet er der et tæt samarbejde med landets største neurologiske afdeling omkring de enkelte patientforløb; ligeledes et tæt samarbejde med øjenafdelingen.   
På matriklen udføres ca. 105.000 radiologiske procedurer årligt, fordelt på røntgen, UL, CT og MR samt enkelte invasive procedurer. 
Vores kerneydelser er gode og sammenhængende patientforløb med fokus på kvalitet og tværfaglighed i undersøgelse og behandling. 
 
Radiologisk Klinik er forskningsaktiv og desuden landets største uddannelsesgivende radiologiske afdeling. Radiologisk Kliniks Glostrupmatrikel deltager i lighed med Blegdamsvejmatriklen i uddannelsen af både radiologer, radiografer og sekretærer. 
 
Kvalifikationer 
Stillingen ønskes besat med speciallæge i diagnostisk radiologi med både bredt og indgående kendskab til moderne billeddiagnostik og med kompetencer indenfor det thorakoabdominale radiologiske område (se nedenfor). Derfor foretrækkes en ansøger med interesse for og erfaring i gastro-, uro- og thorax-billeddiagnostik. 
 
Radiologisk Kliniks Glostrup Matrikel er opdelt i to teams 
Torso/Muskuloskeletal (MSK): Disse to subspecialer er slået sammen til et team, idet flere af teamets radiologer har kompetencer og daglig funktion indenfor begge områder.  
Neuro/Ryg: Radiologerne i dette team varetager foruden det neuroradiologiske område (inklusiv øjensygdomme) også området for degenerative rygsygdomme. På sidstnævnte område varetages også flere interventions procedure.  
 
Stillingen ønskes besat med en speciallæge med særlig interesse for thoracoabdominal diagnostik.
Ansøger vil i det daglige varetage billeddiagnostiske beskrivelser på det thorakoabdominale område og afholde konferencer. Dette i tæt samarbejde med teamets øvrige læger; en overlæge med subspeciale i både thorakoabdominal radiologi og muskuloskeletal radiologi samt flere afdelingslæger, som har tværgående funktion i afdelingen. Der er et godt samarbejde med lægerne fra de kliniske afdelinger, og det forventes, at ansøger har lyst til at tage del i dette.  
Der er mulighed for deltagelse i forskning og udvikling sammen med de øvrige af klinikkens sektorer og disses samarbejdende kliniske afdelinger.  
Den ansatte overlæge forventes sammen med klinikkens øvrige speciallæger at deltage i undervisning, forskning og udvikling.  
 
Reference  
Stillingen refererer til klinikchefen og i den daglige drift til den driftsansvarlige overlæge på Glostrup matriklen. 
 
Løn- og ansættelsesforhold 
I henhold til overenskomsten for overlæger indgået mellem Foreningen af Speciallæger og Regionernes lønnings- og takstnævn. Såfremt ansøger allerede er tjenestemand i Region Hovedstaden vil evt. ansættelse kunne ske på tjenestemandsvilkår. 
 
Vagt 
Stillingen har som udgangspunkt vagtfunktion – vagt uden for tjenestestedet. Der udleveres arbejdsstation (3-skærms løsning). Ansøger kan forvente vagtfrihed de første par måneder. Afhængig af ansøgerens kvalifikationer vil der være mulighed for oplæring til at indgå i vagten.  
 
Yderligere oplysninger    
Yderligere informationer om stillingen kan fås ved henvendelse til dagligt driftsansvarlig overlæge Camilla Schwartz på e-mail: camilla.schwartz.01@regionh.dk eller på telefon: 38 63 25 79 eller til klinik- og screeningschef Ilse Vejborg på e-mail: ilse.vejborg@regionh.dk.  
Stillingsbeskrivelse kan rekvireres hos klinikchefsekretær Zasja Ahmad på e-mail: zahm0007@regionh.dk eller på telefon: 35 45 89 11.  
 
Ansøgning 
Ansøgningen stiles til Radiologisk Klinik vedlagt CV og autorisationsbevis for speciallægeanerkendelse. I ansøgningen skal der redegøres for kvalifikationer og interesser. Derudover skal ansøgers kompetencer inden for de syv lægeroller nævnes. 
Den faglige bedømmelse af ansøgernes faglige kvalifikationer vil ske på grundlag af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 kompetenceområder, ”Medicinsk ekspert, Samarbejder, Kommunikator, Leder og administrator, Akademiker, Sundhedsfremmer, Professionel”, jf. ”Vejledning for faglig bedømmelse af ansøgere til overlægestillinger i Region Hovedstaden for 2007”, der kan ses på www.regionh.dk. Ansøger skal derfor specifikt adressere  hver af rollerne i ansøgningen.
 
Ansøgningsfristen er 12. november 2018 kl. 12.00.
 
Om Diagnostisk Center
Diagnostisk Center er et af Rigshospitalets otte centre med ca. 1.600 medarbejdere og en årlig omsætning på 1 mia. kr. Kerneydelserne er diagnostik og patientbehandling, uddannelse og forskning. Diagnostisk Center understøtter patientbehandlingen ved årligt at producere mere end 8.5 mio. svar på laboratorieanalyser, mere end 250.000 billeddiagnostiske undersøgelser og har mere end 800.000 kontakter til patienter og donorer.  
Centrets 28 professorer og øvrige forskere publicerer årligt mere end 500 videnskabelige artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter.  
Centret rummer Radiologisk Klinik, Klinik for Klinisk Fysiologi, Nuklearmedicin og PET, Klinisk Biokemisk Afdeling, Enhed for Genomisk Medicin, Patologiafdelingen, Region Hovedstadens Klinisk Immunologisk Afdeling, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Klinisk Genetisk Klinik, Medicinsk Forskningsbibliotek og DEKS. 
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Kontaktperson
    Ilse Vejborg
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Radiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2019
  • Regionens jobnr.
    214502
  • Quick-nr.
    358458
  • Indrykningsdato
    10-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    12-11-2018 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Ilse Vejborg
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Radiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2019
  • Regionens jobnr.
    214502
  • Quick-nr.
    358458
  • Indrykningsdato
    10-10-2018
  • Ansøgningsfrist
    12-11-2018 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.