Region Syddanmark

Region Syddanmark

Finsensgade 35, 6700 Esbjerg

Speciallæge med speciale i endokrinologi

Speciallæge med speciale i endokrinologi søges til Endokrinologisk sektion, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus 
 
Ved Endokrinologisk sektion, Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus (SVS), er en stilling som overenskomstansat overlæge eller afdelingslæge med speciale i endokrinologi, afhængig af kompetencer, ledig til besættelse 1. januar 2019 eller senere.  
 
Endokrinologisk sektion, Medicinsk afdeling, SVS, varetager diagnostik og behandling af endokrinologiske sygdomme i et optageområde på ca. 230.000 indbyggere.  
 
Klinikken består i Esbjerg af et sengeafsnit på aktuelt 5 senge og et fuldt udbygget endokrinologisk ambulant tilbud med diabetes ambulatorie (amb). (5 diabetessygeplejersker, diætist, fodsårsklinik, øjenfotoscreening), thyreoidea amb. (UL-skanner), osteoporose amb. (DEXA skanner). I Grindsted er der ugentligt diabetesambulatorium. 
I afdelingen forefindes et aktivt forskningsamb. (3 ph.d.stud, 1 post doc, 2 sygepl.). Afdelingen er Stenopartner og deltager i flere projekter i forbindelse partneraftalen og samarbejder tæt med Steno Diabetes Center Odense og øvrige Stenopartnere i regionen.  
Regionalt er der forsknings og klinisk samarbejde med de øvrige endokrinologiske klinikker og universitetsafdelingerne på OUH.  
Lokalt er der tæt samarbejde med de øvrige medicinske sektioner samt nuklearmedicinsk afd., radiologisk afd., ortopædkirurgisk afd., ØNH afd., patologisk inst. og obstetrisk afd.  
Til klinikken er tilknyttet 4 speciallæger i endokrinologi, 2 hoveduddannelsesstillinger og 2-4 øvrige uddannelsesstillinger. 
 
Den der ansættes i stillingen skal være speciallæge i endokrinologi.  
Til stillingen vil blive knyttet et fagligt ledelsesansvar for et eller flere subspecialer afhængig af interesser. Der forventes gode evner til faglig udvikling herunder kvalitetssikring og forskning.  
Til stillingen hører en vagtforpligtigelse i form af deltagelse i enten medicinsk bagvagt eller speciallæge bagvagt.  
Det er muligt at få stillingen til at omfatte forskningsopgaver efter aftale. 
 
Sydvestjysk Sygehus 
Sydvestjysk Sygehus er akut sygehus for patienter boende i den sydvestlige del af Region Syddanmark. Der er matrikler i Esbjerg og Grindsted. Akutte medicinske patienter indlægges via FAM, fælles akut modtageafdeling. Der er vagtfællesskab for alle de medicinske specialer på Sydvestjysk Sygehus (kardiologi, endokrinologi, hæmatologi, lungemedicin, medicinsk gastroenterologi, reumatologi, onkologi) med 2 forvagtslag, mellemvagt og bagvagt, samt både intern medicinsk og kardiologisk speciallægevagt. Desuden er der overlægeberedskabsvagt i nefrologi. Hovedarbejdsstedet vil være i Esbjerg men den der ansættes i stillingen må være rede til at påtage sig enkelte dagsfunktioner på Grindsted matriklen. Dette aftales med den specialeansvarlige overlæge. 
 
FAM – Fælles akut modtageafdeling 
Afdelingen modtager ca. 30-40.000 akutte patienter til samtlige specialer på sygehuset incl. skader (Ca. 30.000 årligt) Afdelingen med 62 senge ligger samlet i stueetagen centralt på sygehuset i helt nyindrettede lokaler. Staben består af ca. 200 engagerede medarbejdere. 
Det daglige arbejde udmøntes i meget tæt samarbejde med sygehusets øvrige afdelinger, hvor samarbejde på tværs mellem både specialer og personalegrupper både prioriteres og praktiseres. Skadestuearbejdet varetages af behandlersygeplejersker med støtte fra afdelingerne ved behov til de mere komplicerede skader. 
 
Vagtforhold 
Speciallægen forventes at indgå i vagtfælleskabet for medicinsk afdeling som intern medicinsk speciallægevagt (tilstedeværelsesvagt aften/nat hverdage og i weekends døgnvagt – p.t. 19 læger i vagtlaget). Ved vakancer i afdelingens bagvagtslag kan afdelingslægerne i en periode og efter nærmere aftale skulle forrette tjeneste som medicinsk bagvagt 
 
Forskning og lægeuddannelse på Sydvestjysk Sygehus 
Forskningen spiller en vigtig rolle på Sydvestjysk Sygehus. 
Forskningsområdet på Sydvestjysk Sygehus er samlet i IRS-Center Sydvestjylland på Esbjerg Sygehus, og er tilknyttet SDU via Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS). 
Sydvestjysk Sygehus deltager i undervisning af medicinstuderende fra Syddansk Universitet. 
Fra 2021 starter kandidatuddannelse for medicinstuderende på Sydvestjysk Sygehus. 
 
Sydvestjysk Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig med familie. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til partneren. Se http://www.energimetropol.dk/tilflytterservice/ 
 
Yderligere oplysninger, herunder stillingsbeskrivelse kan fås ved henvendelse til specialeansvarlig overlæge, pH.d. Per Heden Andersen (e-mail: pha@rsyd.dk) eller ledende overlæge, Medicinsk afdeling dr.med.,ph.d. Torben Knudsen (e-mail: torben.knudsen@rsyd.dk). 
 
Stillingen aflønnes i henhold til overenskomst mellem Danske Regioner og relevant faglig organisation.  
 
Ansøgningen bedes således at ansøger forholder sig til de 7 kompetencer. 
Ansøgningen skal være sygehuset i hænde senest den 4. januar 2019.  
 
 
 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Kontaktperson
    Torben Knudsen
  • Adresse
    Finsensgade 35, 6700 Esbjerg
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-02-2019
  • Regionens jobnr.
    205915
  • Quick-nr.
    360660
  • Indrykningsdato
    07-12-2018
  • Ansøgningsfrist
    04-01-2019 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Adresse
    Finsensgade 35, 6700 Esbjerg
  • Kontaktperson
    Torben Knudsen
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-02-2019
  • Regionens jobnr.
    205915
  • Quick-nr.
    360660
  • Indrykningsdato
    07-12-2018
  • Ansøgningsfrist
    04-01-2019 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.