Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev

Afdelingslægestilling med hovedfunktion i neuropædatri , Børne- og Ungeafdeling E, Herlev Hospital.

En stilling som afdelingslæge indenfor neuropædiatri er ledig til besættelse 1/5-19 eller snarest derefter.  
Afdelingslægen vil indgå i staben af læger på Børne- og Ungeafdelingen i Herlev med særlig funktion i det neuropædiatriske team. Afhængig af kvalifikationer kan stillingen indeholde ekspertuddannelsesforløb eller mulighed for opgradering til overlægestilling. 
 
Afdelingslægen refererer til den ledende overlæge i lægefaglige og organisatoriske spørgsmål.  
 
Afdelingen har en stor og bred neuropædiatrisk funktion. Den neuropædiatriske funktion varetager neuropædiatri på hovedfunktionsniveau og omfatter epilepsi, fysiske og mentale handikap, neuroneonatale problemstillinger og akutte neuropædiatriske lidelser. Derudover har afdelingen gennem de sidste 15 år varetaget diagnosticering og behandling af børn og unge med hovedpinesygdom og Tourettes Syndrom fra hele landet i et tværfagligt udrednings- og behandlingsforløb.  
 
De neuropædiatriske læger ansat i afdelingen arbejder tværfagligt i tæt samarbejde med teamets sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, psykologer og socialrådgivere. Der er endvidere tæt samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatrien i RegionH, Kennedycentret, Epilepsihospitalet Filadelfia, regionens neurologiske afdelinger og børneortopædien. Der er opbygget ungdomsklinik i samarbejde med voksenneurologien inden for epilepsi og Tourettes Syndrom, således at transition faciliteres. 
 
Afdelingslægen forventes at dække flere områder inden for afdelingens neuropædiatriske opgaver i samarbejde med de øvrige neuropædiatere. Arbejdsopgaverne ligger både indenfor den akutte neuropædiatri og i arbejdet med de kronisk syge neuropædiatriske patienter. 
 
Afdelingslægen forventes at bidrage til forskningen ved at initiere projekter samt deltage i og stimulere afdelingens forskningsprojekter. Sammen med afdelingens neuropædiatriske team forventes afdelingslægen at stimulere og supervisere yngre medarbejderes forskningsaktivitet. 
 
Afdelingen råder over 76 sengepladser fordelt med en børnemodtagelse, et afsnit for neonatale børn, et 5 døgns afsnit for socialpædiatri og diabetes og et alment pædiatrisk afsnit. 
Afdelingslægen forventes at indgå i stuegangsfunktionen på alle afsnittene med fokus på akutte neurologisk syge børn, såvel som på alment syge børn. 
 
Afdelingslægen indgår i bagvagtslaget med aften-nattevagter i tilstedeværelse samt forlænget dagarbejde i afdelingens akutte funktioner.    
 
Om afdelingen: 
Herlev Børneafdeling er en stor almen børneafdeling. Afdelingens optageområde dækker en population på ca. 500.000 indbyggere i Region Hovedstaden, hovedsagelig område Midt.  
Afdelingen har højt specialiseret funktion i pædiatrisk diabetes mellitus, pædiatrisk allergologi, Socialpædiatri og Tourettes syndrom. Lægefaglige fokusområder er derudover endokrinologi, neuropædiatri, neonatologi, infektionssygdomme, nefro-urologi og gastroenterologi, som alle er prioriterede områder. 
 Afdelingen har en stor lægelig videreuddannelsesopgave i form af 25-30 uddannelsessøgende læger. Afdelingen deltager i speciallægeuddannelsen i pædiatri og almen medicin, samt i uddannelsen af medicinstuderende, sygeplejestuderende, paramedicinere, ambulanceførere og jordemoderstuderende. Der er endvidere ekspertuddannelsesforløb indenfor fagområderne pædiatrisk allergologi, neuropædiatri, pædiatrisk endokrinologi, socialpædiatri, akut pædiatri, og neonatologi. Der vil blive lagt vægt på, at ansøger har interesse for uddannelse og deltager i uddannelsen af afdelingens personale. 
Der er fokus på medicinsk kommunikation og etablering af et godt læringsmiljø i tværfagligt regi og der er særlig interesse og aktivitet i tværfaglig medicinsk simulationstræning, som afholdes løbende indenfor neonatologi, akut pædiatri/genoplivning og andre relevante områder. Kommunikation med unge og de unges udfordringer ved kronisk sygdom har i de senere år været et særligt indsatsområde i afdelingen. 
 Afdelingen har stor forskningsaktivitet hovedsagelig inden for diabetes, neuropædiatri, astma/allergologi, endokrinologi og neonatologi.  
Til afdelingen er knyttet to pædiatriske professorater samt seks kliniske lektorer. 
 Afdelingen gør stor brug af IT og sammen med hele hospitalet dokumenteres alt patientrelateret arbejde i Sundhedsplatformen. I 2020 vil afdelingen flytte til nye fysiske rammer i Nyt Hospital Herlev i Kvinde-Barn Centret opført på den eksisterende matrikel. Afdelingen vil endvidere være del af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, som opføres på Herlev matriklen. 
 De kommende år vil afdelingen således fokusere meget på at forberede og fortsat implementere disse store tiltag mhp. forbedret anvendelse af Sundhedsplatformen samt forberedelse af indflytningen i de nye fysiske rammer. 
 
 
Kvalifikationer 
Ansøgeren skal være speciallæge i pædiatri med uddannelse indenfor almen pædiatri og gerne med særlig viden og erfaring inden for neuropædiatri. Dokumenteret forskningsaktivitet inden for feltet vil være en fordel. Neuropædiatrisk ekspertuddannelse vil ligeledes være en fordel, men kan også være indeholdt i stillingen. Ansøgeren skal have lyst og evner til tværfagligt samarbejde og til at fungere som inspirator og igangsætter.  
Ansøgeren bør i ansøgningen forholde sig til de 7 lægeroller: medicinsk ekspert, kommunikation, samarbejde, ledelse og administration, sundhedsfremme, akademiker og professionel 
 
 
Yderligere oplysninger kan rekvireres hos ledende overlæge Eva Mosfeldt Jeppesen, tlf. 38689972, overlæge Susanne Munck tlf. 38689212, overlæge Maria Miranda 38681087   
Ansøgning bedes indsendt vedlagt CV og kopi af relevante videnskabelige arbejder. 
 
Ansøgningen sendes til ledende overlæge Eva Mosfeldt Jeppesen.  
Ansøgningsfrist 22/1-19 
Samtaler forventes afholdt d. 29/1-19 
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev og Gentofte hospital
  • Kontaktperson
    Laila Hentzen Tordrup
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2019
  • Regionens jobnr.
    216204
  • Quick-nr.
    362057
  • Indrykningsdato
    11-01-2019
  • Ansøgningsfrist
    22-01-2019 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev og Gentofte hospital
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Kontaktperson
    Laila Hentzen Tordrup
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2019
  • Regionens jobnr.
    216204
  • Quick-nr.
    362057
  • Indrykningsdato
    11-01-2019
  • Ansøgningsfrist
    22-01-2019 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.