Region Sjælland

Region Sjælland

Lykkebækvej 1, 4600 Køge

Ledende overlæge, Akutafdelingen. Sjællands Universitetshospital

Ledende overlæge til Sjællands Universitetshospital, Akutafdelingen.

Stillingen som ledende overlæge ved Akutafdelingen, Sjællands Universitetshospital, er ledig til besættelse 01.05.2019 eller snarest derefter.

Akutafdelingen varetager funktionen som fælles akut modtagelse for såvel patienter til vurdering/indlæggelse som til skadebehandling. Akutafdelingen arbejder således på tværs af specialerne, idet opgaverne rummer triagering, visitation og primær undersøgelse behandling, observation og varetagelse af skadebehandling. Akutafdelingen har også et observationsafsnit for patienter der kan færdigbehandles indenfor kortere tid.  Der foretages også primær udredning af patienter, indtil patienten kan visiteres til korrekt afdeling. I perioder af døgnet fungerer det også som aflastning for modtageafsnittet. Endvidere åbner akutafdelingen 1.4 et sengeafsnit med 22 senge.

Akutafdelingen modtager patienter til akut indlæggelse/vurdering, både inden for de medicinske specialer, ortopædkirurgi og abdominalkirurgi. Når kvalitetsfondsbyggeriet står færdigt i Køge vil alle akut indlagte patienter gå gennem akutafdelingen og afdelingen vil på det tidspunkt blive udvidet til at have 70 senge.

I januar måned i år blev Akutmodtagelsen på SUH, Roskilde fusioneret med Akutafdelingen.  I flere år har Akutafdelingen haft ansvaret for skadestuefunktionen på SUH, Roskilde, som passes af behandlersygeplejersker døgnet rundt og et lægehold 10 timer dagligt i den mest travle periode.
Det lægelige ansvar for patienterne i Akutmodtagelsen i Roskilde ligger ikke hos Akutafdelingen.

Det er således en afdeling i stor transformation og som i den kommende tid skal have fastlagt nye arbejdsgange mv. Dette skal ske i tæt samarbejde med hospitalets øvrige afdelinger.

Akutafdelingen i Køge blev stiftet i april 2009 og har siden arbejdet i tråd med Sundhedsstyrelsens intentioner om én fælles indgang til en meget kvalificeret vurdering og behandling af akutte patienter.

Skadestuebehandling er i Region Sjælland telefonvisiteret.
Akuttelefonens funktion varetages i fællesskab af de fire akutafdelinger i regionen.
På SUH er dette en døgnbemandet funktion, der varetages af visitatoruddannede behandlersygeplejersker.

Akutafdelingen er præget af innovation og udvikling.

Akutafdelingen modtager i Køge ca.65 patienter til vurdering/indlæggelse og 50 patienter til skadebehandling dagligt.  I Roskilde modtages ca. 40 patienter til skadebehandling og ca. 25 til vurdering/indlæggelse.

Afdelingen er for nylig udvidet med i alt 9 læger fra 11 til 13 speciallæger og fra 24 til 31 yngre læger. Afdelingen har speciallægedækning døgnet rundt.
Afdelingens samlede normering svarer til 166 fuldtidsstillinger.

Den ledende overlæge og den ledende oversygeplejerske udgør en sidestillet afdelingsledelse, der sammen varetager ledelsen af akutafdelingen

Personprofil

Vi søger en leder, der sammen med den ledende oversygeplejerske, har lyst til at stå i spidsen for driften af afdelingen. Stillingen kan søges af speciallæger med relevant speciale f.eks. intern medicin, ortopædkirurgi, kirurgi, anæstesiologi eller akutmedicin.

Ledelsesopgaven prioriteres højt, og det vil derfor være en fordel, at du har ledelseserfaring og motivation til at indgå aktivt i ledelse og udvikling af afdelingen. Der er et velfungerende tværfagligt samarbejde mellem Akutafdelingen og de øvrige specialer. Der er brug for, at den ledende overlæge i Akutafdelingen understøtter dette samarbejde og tænker tværfagligt, lytter til andres synspunkter og inddrager disse i sine beslutninger.

Den ledende overlæge skal være visionær og samtidig have øje for den daglige drift og samtidigt bevare fokus på en hensigtsmæssig ressourceanvendelse. Den ledende overlæge være en faglig og ledelsesmæssig inspirator og være målsættende i relation til afdelingens personale. Den ledende overlæge skal endvidere have stor interesse for uddannelsesområdet, fordi afdelingen har en betydelig uddannelsesfunktion, ikke mindst i forhold til lægers kliniske basisuddannelse, lige som forskning skal rangere højt i din bevidsthed. Det er nødvendigt at den ledende overlæge understøtter opbygningen af forskningsaktiviteten i afdelingen.

Vores ønsker for Akutafdelingen

  • En afdeling, hvor patienterne oplever gode, effektive og sammenhængende forløb
  • En afdeling med fokus på høj kvalitet i patientbehandlingen
  • En afdeling med en kultur, som præges af kollegialt samarbejde og tydeligt fælles ansvar for faglige sammenhænge
  • En ledelse, der initierer faglig udvikling i tæt dialog med medarbejderne og hospitalets øvrige afdelinger
  • En driftssikker afdeling med optimal ressourceudnyttelse gennem økonomistyring og budgetforståelse

Om stillingen

Stillingen som ledende overlæge er i udgangspunktet vagtfri. Den ledende overlæge må forvente i et mindre omfang at skulle deltage i afdelingens daglige arbejde sammen med afdelingens øvrige læger.

Vi tilbyder

Vi tilbyder mulighed for ledelse af en afdeling med nytænkning og høje faglige ambitioner. Vi ønsker at fremme den fortsatte udvikling af en dynamisk lederprofil gennem dialogbaseret ledelse, mono- og tværfaglig sparring med ledende kolleger, samarbejdspartnere og sygehusledelse og evt. deltagelse i formaliseret lederudvikling. Ledende overlæger indgår i et personligt og fagligt udviklende samarbejde

  • I afdelingsledelsen
  • Med afdelingens medarbejdere
  • Med øvrige ledende medarbejdere i ledelseskredsen
  • Med sygehusledelsen
  • Med andre samarbejdspartnere
  • Med de øvrige sygehuse i regionen

Vi prioriterer et godt og åbent arbejdsmiljø, der kan tiltrække og fastholde dygtige og stabile medarbejdere og prioriterer en løbende kompetenceudvikling. Støtte og uddannelse i relation til ledelsesopgaver kan tilbydes.

Ansøgning

Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret til de syv kompetencer (medicinsk ekspert, kommunikator, samarbejder, leder/administrator, sundhedsfremmer, akademiker og professionel). Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv kompetencer i den faglige bedømmelse.
Du kan læse mere om rollemodellen (De syv lægeroller) her: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/Nyheder/2013/Det%20danske%20syn%20på%20lægerollerne

Inddragelse af repræsentanter fra patientforum 
Som led i hospitalets strategi inddrages medlemmer af hospitalets patientforum i forbindelse med lederrekrutteringer. Det må derfor forventes, at der deltager en patient eller pårørende i samtaleudvalget. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til vicedirektør Beth Lilja, betli@regionsjaelland.dk tlf.: 4732 1002 eller ledende oversygeplejerske Poul Mossin, pmoi@regionsjaelland.dk tlf.: 4732 1402

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår efter aftale for lægelige chefer.

Ansættelsen er betinget af en tilfredsstillende børneattest som indhentes før ansættelsen.

Ansøgningsfrist: 23. april 2019.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt 10. maj 2019.

Yderligere oplysninger

Sjællands Universitetshospital Køge udbygges frem til 2024 til regionens hovedsygehus. Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på. Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne. Sjællands Universitetshospital er en del af Københavns Universitets Hospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Du kan læse mere på internettet: www.regionsjaelland.dk/suh

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til vicedirektør Beth Lilja, 47321002 eller ledende oversygeplejerske Poul Mossin, tlf. 47321402.

 

 

Om Region Sjælland

Region Sjælland er med over 15.000 medarbejdere regionens største arbejdsplads med et budget på kr. 15 mia. Vi varetager opgaver inden for sundhed, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner for i alt 800.000 borgere.

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Kontaktperson
    Beth Lilja
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600 Køge
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Akutmedicin & Anæstesiologi & Intern Medicin & Kirurgi & Ortopædisk kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2019
  • Regionens jobnr.
    005878
  • Quick-nr.
    365162
  • Indrykningsdato
    22-03-2019
  • Ansøgningsfrist
    23-04-2019 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600 Køge
  • Kontaktperson
    Beth Lilja
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Akutmedicin & Anæstesiologi & Intern Medicin & Kirurgi & Ortopædisk kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2019
  • Regionens jobnr.
    005878
  • Quick-nr.
    365162
  • Indrykningsdato
    22-03-2019
  • Ansøgningsfrist
    23-04-2019 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.