Jobbet "Ni stillinger som praktiserende læge på Færøerne" er udløbet

Heilsutrygd

Klaksvíksvegur 7, 700 Klaksvík

Dit næste skridt

Stillingerne
I lægekredsen for Norðoyggjar (de nordlige øer) er én stilling slået op. Der er ca. 6.000 borgere i lægekredsen. Der er i øjeblikket tilknyttet to fastansatte læger til kredsen. Normeringen er på tre læger.

  • En stilling i konsultation 2 på Læknamiðstøðin (Lægehuset) i Klaksvík. Der er ca 1.700 borgere tilknyttet konsultationen. Der er tilknyttet en lægesekretær og en sygeplejerske til konsultationen.

I lægekredsen for Suðurstreymoy (Hovedstadsområdet) er der fire ledige stillinger som praktiserende læger – ét i lægeklinikken i Berjabrekka og tre i den nye lægeklinik i Kirkjustræti. Der er i øjeblikket tilknyttet ni praktiserende læger til kredsen, mens normeringen er på i alt 13 lægestillinger til de ca. 21.000 borgere.

  • Én stilling i konsultation med ca. 1.200 borgere. Konsultationen vil være i de nye lokaler i Kirkjustræti, klinik 2 i stueetagen. Dette er en ny stilling, der ikke har været besat før. Forventeligt er klinikken klar til åbning i august 2019.
  • Én stilling i klinik med ca. 1.800 borgere. Klinikken flytter fra Frúutrøð til Kirkjustræti i klinik 1 på 2. etage. To sygeplejersker er tilknyttet konsultationen. Forventeligt flytter konsultationen til de nye lokaler i Kirkjustræti i september 2019.
  • Én stilling i klinik med ca. 1.550 borgere. Klinikken flytter fra Miðlon til Kirkjustræti, klinik 1 i stuetagen. Én sygeplejerske er tilknyttet klinikken. Forventeligt flytter konsultationen til de nye lokaler i Kirkjustræti i september 2019.
  • Én stilling i klinikken i Berjabrekka med ca. 1.200 borgere. Dette er en klinik, der flyttes fra Miðlon til Berjarbrekka. Én sygeplejerske er tilknyttet klinikken.

I lægekredsen for Suðuroy (den sydligste ø) er to ledige stillinger. Der er ca 4.600 borgere i lægekredsen, i øjeblikket er der tilknyttet to læger til kredsen, en i Tvøroyri og en i Vágur. Normeringen er på fire læger.

  • Én stilling i Tvøroyri, hvor der er ca. 1.300 borgere tilknyttet klinikken. Én lægesekretær er tilknyttet klinikken.
  • En stilling i Vágur, med ca. 1.000 borgere tilknyttet klinikken. Én lægesekretær er tilknyttet klinikken.

I lægekredsen Skálafjørður er to ledige stillinger. Der er ca 6.200 borgere i lægekredsen, kredsen er normeret til fire læger, to af disse har været bemandet af læger i faste stillinger. De to stillinger der er ledige er placeret således:

  • En stilling er i Helsehuset i Runavík, klinik 3, med ca. 1.400 borgere.
  • En stilling, som for nuværende er placeret i klinikken i Strendur, klinik 4, med ca. 1.400 borgere. Når den undersøiske tunnel er færdig, vil samtlige læger blive flyttet til Helsehuset i Runavík. For nuværende er der tilknyttet 2,4 sygeplejersker til klinik 3 og 4

Samarbejde
Det forventes, at de som vil besætte stillingerne vil være parate til at indgå i samarbejde med personalet i lægekredsen og i samarbejde med personale i sundhedssektoren som helhed. De ansatte skal være til at udvikle helsefaglige tjenester sammen med relevante aktører og desuden være aktive i udviklingen af området som helhed.

Det faglige område
Praktiserende læger på Færøerne arbejder på et helsefagligt område, der spænder vidt og som stiller store krav, men som også giver gode muligheder for faglig udvikling. Alle de praktiserende læger er tilknyttet journalsystemet Cosmic, der er det centrale register for samtlige praktiserende læger og sygehuse på Færøerne.

Den praktiserende læge er tilknyttet vagtlægeordning og samarbejder med de andre praktiserende læger.

Aflønning sker i henhold til aftale mellem Heilsu- og innlendismálaráðið (Helse- og Indenrigsministeriet) og Kommunulæknafelag Føroya (Den færøske kommunelægeforening) og ifølge aftale mellem Heilsutrygd og Kommunulæknafelag Føroya.

Der er tilskudsordning til efteruddannelse af læger i fast stilling. Lokaler til konsultation følger med stillingen og stilles gratis til rådighed for lægen.

I ansøgningen, bedes ansøgere skrive hvilken konsultation, der søges om. I tilfælde, af at der søges om flere, skal det klart fremgå i hvilken rækkefølge disse prioriteres.

Krav
Ansøgere skal besidde autorisation som speciallæger eller forvente at modtage en sådan snarest.

Ansøgningsfristen er 27. maj 2019, kl. 12.00
Ansøgning med kopi af CV og eksamenspapirer og autorisation, udtalelser og andet skal sendes til Heilsutrygd, Box 52, Klaksvíksvegur 7, FO-710 Klaksvík eller med e-mail til:  heilsutrygd@heilsutrygd.fo.

Yderligere oplysninger
Ønskes yderligere oplysninger om stillingerne som praktiserende læge eller lægevagten, kan du henvende dig til Djóni S. Joensen, praktiserende læge på tlf. +298 22 98 62 eller e-mail: djonij@kl.fo eller til Heilsutrygd, John D. Olsen tlf. +298 61 40 10 elller med e-mail: jdo@heilsutrygd.fo