Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Vikar for afdelingslæge til Neonatalklinikken, Juliane Marie Centret, Rigshospitalet

Vi søger en vikar for afdelingslæge i RegionH med tjeneste ved Rigshospitalet, Juliane Marie Centret, Neonatalklinikken. Stillingen er som udgangspunkt 1-årig og til besættelse pr. 01. december 2019 eller snarest muligt derefter.

Du vil som afdelingslæge blive indplaceret i klinikkens stab af speciallæger (overlæger og afdelingslæger). I hverdagen vil du indgå i behandlingen af alle patientkategorier i klinikken. Stillingen er med vagtforpligtelse (tilstedeværelsesvagt).

Klinikkens ansvars- og arbejdsopgaver  

Neonatalklinikken på Rigshospitalet tilbyder højtspecialiseret behandling til alle nyfødte børn samt intensiv behandling af børn op til 1-2 års alder i et tæt samarbejde med en lang række af Rigshospitalets andre klinikker.

Blandt vores højtspecialiserede fagområder kan nævnes ekstrem præmaturitet (under 28 uger), avanceret in- og noninvasiv ventilation, cirkulation, medfødte børnekirurgiske lidelser, neurologi inkl. hypothermibehandling, syndromer og sjældne sygdomme.

Neonatalklinikken rummer desuden en integreret PICU (paediatric intensive care unit) enhed, hvor vi behandler børn op til 2 år med behov for intensiv terapi.

Rigshospitalet har landsfunktion for børn med medfødte hjertesygdomme, og Neonatalklinikken indgår som en integreret del i Rigshospitalets Enhed for Medfødte Hjertesygdomme.

Udover modtagelse, stabilisering, pleje og behandling af disse børn, er Neonatalklinikken også ansvarlig for ECMO (extracorporal membrane oxygenation) af børn op til 2 år.

Sidst, men ikke mindst, indgår de fleste af Neonatalklinikkens speciallæger i Transportholdet, der varetager ca. 130 høj-risiko, up-scale transporter om året fra landets øvrige hospitaler samt Grønland og Færøerne.  

 

Klinikkens struktur og ledelsesprincipper

Neonatalklinikken er strukturelt opdelt i 2 tværfaglige teams:

  • Matur”-teamet varetager almen og intensiv behandling af mature børn med hjertemisdannelser, lungesygdomme, medfødte børnekirurgiske og neurologiske lidelser samt intensiv behandling af små børn ud over neonatalperioden (PICU).
  • Præmatur”-teamet varetager almen og intensiv behandling af alle børn med GA under 37 uger. Sygdomsspektret er blandt disse allermindste patienter meget bredt, ligesom indlæggelsesvarigheden ofte er betydeligt længere, end blandt patienter indlagt i matur- teamet.

Vi løser vores omfattende og krævende opgaver i et dagligt, tæt kollegialt mono- og tværfagligt samarbejde. Vi arbejder ud fra familie-centrerede principper, og forældrene er en integreret og naturlig del i vores bestræbelser på at yde en høj kvalitet i pleje og behandling af vores patienter.

Lederskabskulturen følger principperne for det udviklende lederskab, og vi har netop gennemført en omorganisering af klinikken med henblik på at styrke de tværfaglige ledelsesgrupper omkring klinikkens specifikke patientgrupper, støtte- og stabsfunktioner:

Patientgrupper:

  1. For tidligt fødte børn
  2. Børn med hjertesygdom
  3. Børn med neurologisk sygdom
  4. Børn med kirurgisk sygdom
  5. Børn med syndrom, stofskifte & sjælden sygdom
  6. Børn med øvrig neonatalsygdom
  7. Børn

Støttefunktioner:

  1. Respirationsstøtte
  2. Cirkulation, ECMO & PRISMA
  3. Ultralyd, EKKO & procedurer
  4. Smerte & palliation
  5. Ernæring & amning
  6. Medicin
  7. Hygiejne & infektion
  8. HMH & NIDCAP
  9. THO, hjemmebehandling & ambulant opfølgning
  10. Transport
  11. Psykosocialt

Stabsfunktioner:

  1. Uddannelse
  2. Dokumentation & databaser
  3. KIT & IT
  4. MAU
  5. Arbejdsplanlægning
  6. Rekruttering & fastholdelse
  7. Forskningsudvalg

Vi arbejder intensivt med at fastholde og fremme en god feedback kultur.

Du vil alt efter interesser og kompetencer efter nærmere aftale med Klinikledelsen få mulighed for at indgå i et eller flere af disse tværfaglige ledelsesteam.

BørneRiget

Neonatalklinikken deltager aktivt i forberedelsen af og arbejdet frem mod indflytning i BørneRiget, som planlægges at stå klart i år 2025. Vi har store forventninger og ambitioner om i fællesskab at skabe verdens bedste hospital for børn og familier.

Kvalifikationer  

Du er speciallæge i pædiatri, eventuelt med ekspertuddannelse i neonatologi, eller godt på vej i et ekspertuddannelsesforløb i neonatologi, og gerne med dokumenteret erfaring og spidskompetencer, som er relevant(e) for Neonatalklinikkens patientgrupper, støtte- og stabsfunktioner.

Der lægges vægt på, at du er god til at skabe samarbejde tværfagligt, på tværs af specialer og mellem forskellige professioner. Du har konkrete erfaringer med kliniske forandringsprojekter samt præ- og postgraduat undervisning og uddannelse. Det er et plus, hvis du er forskningsmæssig aktiv.

Bedømmelsen af dine faglige kvalifikationer vil ske på grundlag af oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 lægelige kompetenceområder. 

Løn- og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til fælles akademisk overenskomst med tilhørende organisationsaftale for afdelingslæger indgået mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Foreningen af Speciallæger.

Vagt, udetjeneste og undervisning

Stillingen er forbundet med vagtforpligtelse.  Stillingen er indtil videre ikke forbundet med udetjeneste.  Stillingen indeholder funktioner med præ- og postgraduat uddannelse.  

Yderligere oplysninger  

Yderligere information om stillingen kan fås ved henvendelse til Klinikchef, overlæge, ph.d. Morten Breindahl, Neonatalklinikken, Juliane Marie Center, Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø, tlf. +4535458703 eller mail: morten.breindahl@regionh.dk. Stillingsbeskrivelse kan rekvireres hos Ledende Lægesekretær Isabel Rudbeck Marslew, +4535456555 eller mail: isabel.marslew@regionh.dk.

Ansøgningen vedlægges kopi af speciallægeautorisation og curriculum vitae indeholdende publikationsliste med angivelse af de 10 vigtigste publikationer. Publikationer rekvireres såfremt dette måtte ønskes.  

Ansøgningsfrist 14. november 2019 kl. 12:00.  

Søg stillingen via linket. 

Stillinger i Juliane Marie Centret er omfattet af bekendtgørelse om indhentelse af børneattest. Det er derfor en forudsætning for ansættelse, at du har en blank børneattest. Centret indhenter børneattesten hos Rigspolitiet, efter samtykke fra ansøger.  

Rigshospitalet er en røgfri arbejdsplads.  

Rigshospitalet er en del af Region Hovedstaden.  

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Kontaktperson
    Morten Breindahl
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Vikariat
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-12-2019
  • Regionens jobnr.
    220822
  • Quick-nr.
    383161
  • Indrykningsdato
    17-10-2019
  • Ansøgningsfrist
    14-11-2019 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Morten Breindahl
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Vikariat
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-12-2019
  • Regionens jobnr.
    220822
  • Quick-nr.
    383161
  • Indrykningsdato
    17-10-2019
  • Ansøgningsfrist
    14-11-2019 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.