Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Overlæge/Afdelingslæge - endokrinolog søges til et nyt Fælles Diabetologisk-Obstetrisk Samarbejdsteam

Vil du være med til at styrke behandlingen af gravide med diabetes og samtidig være med til at opbygge samarbejdet mellem to internationalt førende centre – Rigshospitalets Center for Gravide med Diabetes og Steno Diabetes Center Copenhagen? Så har vi jobbet til dig.

Vi søger en dynamisk og visionær speciallæge i endokrinologi med interesse i behandling af gravide med diabetes. Stillingen er tilknyttet Rigshospitalets Center for Gravide med Diabetes (RH) og Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), som har indgået en samarbejdsaftale om at styrke behandlingen af kvinder med diabetes før, under og efter graviditet i Region Hovedstaden. Denne stilling skal være med til at opfylde visionen.

Om arbejdspladsen

RH har gennem mange år haft Danmarks største Center for Gravide med Diabetes, som varetager højt specialiseret behandling af gravide med præ-gestationel diabetes fra Region Hovedstaden og Region Sjælland samt behandling af kvinder med gestationel diabetes. Center for Gravide med Diabetes, der består af et tæt samarbejde mellem Endokrinologisk og Obstetrisk Klinik behandler gravide med diabetes med diæt og insulinanaloger, anvender diabetesteknologi (pumper og sensorer) samt skræddersyr antihypertensiv behandling til gravide med diabetes. Stillingen er på RH placeret i Medicinsk Endokrinologisk Klinik, der varetager udredning og behandling af endokrinologiske patienter med diagnoser på højt specialiseret niveau, regionsfunktionsniveau og i mindre omfang hovedfunktionsniveau. Lægestaben udgøres af klinikchef, 9,5 overlæger (inklusiv en uddannelsesansvarlig overlæge og 4 professorer), 1 afdelingslæge samt 4 læger i endokrinologisk hoveduddannelsesforløb.

SDCC er Danmarks største diabetescenter med behandlingsansvar for 9.000 personer med diabetes, og dette antal forventes at stige til 14.000 i år 2021. SDCC er organiseret i fire enheder: Klinikken, Forskning, Sundhedsfremme og Uddannelse. Klinikken har mere end 120 ansatte, heraf 21 speciallæger i endokrinologi og 2-3 læger i hoveduddannelse. Klinikken er organiseret i et type 1 og et type 2 team, med hver ca. 4.500 personer med diabetes. I type 1 teamet foregår behandling med og forskning i diabetesteknologi. Overlæge/afdelingslæge-stillingen er tilknyttet type 1 teamet på SDCC.

Som en del af samarbejdet mellem de to centre samles behandling af gravide med præ-gestationel diabetes på RH, mens planlægning af graviditet samt behandling i barselsperioden samles på SDCC. Derudover skal der i regi af samarbejdet oprettes en regional rådgivningsfunktion for behandling af gestationel diabetes. De to centres samarbejde bliver forankret i et Fælles Diabetologisk-Obstetrisk Team med endokrinologer, obstetrikere, sygeplejersker, diætister mv.

Formålet med den nye organisering og det tættere samarbejde er at skabe synergi og udnytte begge centres ekspertise i behandlingen af gravide med diabetes. Vi søger derfor en dynamisk og visionær speciallæge, der kan bidrage til at opbygge og udvikle samarbejdet gennem kliniske funktioner og udviklingsprojekter på begge centre. Både RH og SDCC har innovative forskningsmiljøer med et omfattende netværk af kliniske forskere som samarbejder med nationale og internationale universiteter, hvilket giver gode personlige udviklingsmuligheder.

Om stillingen

Du vil indgå i den ambulante behandling af gravide med diabetes på begge centre samt i den øvrige diabetesbehandling svarende til 2½ dag på RH og 2½ dag på SDCC per uge. Stillingen løber til 31/12-2021 med mulighed for forlængelse.

På SDCC er der mulighed for at indgå i beredskabsvagten, pt 14-skiftet. Derudover vil du – i samarbejde med den fagligt ansvarlige tovholder professor, overlæge Elisabeth Mathiesen – deltage i planlægning og iværksættelse af de udviklingsprojekter, der igangsættes som en del af centrenes samarbejde. Det gælder inden for diabetesteknologi, forhøjet blodtryk, intensiveret indsats i den tidlige del af graviditeten samt diabetisk øjensygdom og diætbehandling.

Kvalifikationer

Vi forventer, du er speciallæge i medicinsk endokrinologi med dansk autorisation. Du skal gerne have klinisk erfaring i diabetesbehandling – og interesse inden for behandling af gravide med præ-gestationel diabetes og indenfor diabetesteknologi.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelsen er på overenskomstvilkår i henhold til Overenskomst for overlæger indgået mellem Regionernes Lønnings og Takstnævn og Foreningen af Speciallæger.

Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af oplysninger om kompetencer inden for de syv kompetenceområder, der svarer til de syv roller i speciallægeordningen jf. ’Vejledning for faglig bedømmelse af ansøgere til overlægestillinger i Region Hovedstaden’ fra 10. december 2007. Du ansættes både på RH og SDCC hhv. 2½ dag på RH og 2½ dag på SDCC per uge. Stillingen er for 3 år fra snarest muligt.

Kontakt

Vil du vide mere om stillingen eller have samarbejdsaftalen, er du velkommen til at kontakte klinikchef på RH-Endokrinologisk Klinik Åse Krogh Rasmussen (Tlf.: 3545 1024) eller teamleder for type 1-diabetes på SDCC Henrik Ullits Andersen (Tlf.: 3091 2850).

Ansøgning

Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en ansøgning som indeholder: Kort motivation og baggrund for at søge stillingen, curriculum vitae og dokumentation for kvalifikationer og uddannelser.

Ansøgningsfrist er mandag den 20. april 2020.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet & Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Kontaktperson
    Åse Krogh Rasmussen
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    223806
  • Quick-nr.
    390049
  • Indrykningsdato
    30-03-2020
  • Ansøgningsfrist
    20-04-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet & Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Åse Krogh Rasmussen
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    223806
  • Quick-nr.
    390049
  • Indrykningsdato
    30-03-2020
  • Ansøgningsfrist
    20-04-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.