Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Forskningssygeplejerske til projekter om biomarkører og spiseforstyrrelser

Barselsvikariat

Psykiatrisk Center Ballerup er i fuld gang med at opbygge biologisk fokuseret forskning inden for behandlingen af spiseforstyrrelser.

Vi søger en sygeplejerske, der brænder for forskning og psykiatri, og som har lyst til at medvirke til at løfte spiseforstyrrelsesforskningen i Danmark ind i en ny æra med fokus på kortlægning af biomarkører og implementering af nye behandlinger.

Fra 2017 er al behandling af alle voksne med spiseforstyrrelser samlet i Psykiatrisk Center Ballerup.

Målet med vores forskning er udvikling af nye behandlingsmetoder til denne gruppe af svært syge patienter.

Der er etableret en forskergruppe på Psykiatrisk Center Ballerup og lagt en ambitiøs forskningsplan. Alle forventede knap 1000 nye patienter med spiseforstyrrelse årligt vil blive tilbudt deltagelse i forskning. PROLED-studiet (Prospektive Longitudinal All-comer Inclusion Study on Eating Disorders) er forskergruppens basisstudie.

Studiets formål er gennem systematisk indsamling og analyse af blodprøver, samt data vedr. kognition, emotioner og spisemønstre at identificere biomarkører involveret i udviklingen og behandlingen af spiseforstyrrelser.

Spiseforstyrrelsesforskning har de seneste år bevæget sig ind i neurovidenskaben med fokus på genetik, biologiske forandringer og identificering af biomarkører for tilstand, behandlingseffekt og diagnostik. Man har fx nyligt fundet at anorexia nervosa har en positiv genetisk association til obsessiv kompulsiv sygdom og negativ association til diabetes.

Dit arbejde som forskningssygeplejerske
Under ledelse af forskningsleder Jan Magnus Sjögren bliver det din opgave at stå for patientarbejde, indsamling af data og biologiske prøve (fx blodprøve).

Opgaver er fx at rekruttere patienter fra sengeafsnittene, dagafsnittet og ambulatorierne, via selvspørgeskemaer, indsamle data fra patienterne, tage blodprøver og arbejde med RedCap forskningsdatabase.

Endvidere vil du sammen med de øvrige ansatte i forskningsenheden være et bindeled mellem klinikken og forskningen, så vi sikrer at klinisk og videnskabeligt arbejde og at samarbejde integreres.

Det er målet, at dit arbejde bidrager til resultater, der kan publiceres i internationale videnskabelige tidsskrifter.

Som forskningssygeplejerske vil du have en vigtig funktion i samarbejde med forskergruppen ”Biomarkers and Clinical Research in Eating Disorders (BCRED)”. Du vil i tæt samarbejde med forskningsleder Jan Magnus Sjögren og forskningskoordinator bidrage til at opbygge forskningen på spiseforstyrrelsesområdet, og du får mulighed for at sætte dit fingeraftryk på udviklingen.

BCRED har etableret nationale og internationale samarbejdsrelationer f.eks. Professor i Psykiatri Poul Videbech, Psykiatrisk Center Glostrup, Professor Cynthia M. Bulik, University of North Carolina and Karolinska Instituttet, og Professor Janet Treasure, Kings College, London.

Du bliver en del af et ambitiøst og nytænkende team, hvor der er højt til loftet og nye ideer hilses velkommen.

Hvem er du
Du er en ildsjæl med en sygeplejerskeuddannelse. Du har interesse for forskning, samt både interesse for og erfaring med IT og datasystemer. Du arbejder selvstændigt og er grundig og omhyggelig i dit arbejde. Du er god til at skabe relationer både til patienter og kolleger, og da en del af dit arbejde foregår på engelsk behersker du engelsk i skrift og tale.

Ansættelsesvilkår
Vikariatet er på 37 timer, mandag til fredag, og ønskes besat i perioden 1. august 2020 til og med 31. juli 2021.

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst.

Der indhentes efter aftale med ansøger altid referencer inden endelig beslutning om ansættelse.

Ansøgningsprocedure
Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningsoverlæge Magnus Sjögren på e-mail jan.magnus.sjoegren@regionh.dk eller telefon 38 64 51 57 / 51 43 18 96.

Ansøgningsfristen er den 8. juli 2020, kl. 17.00
Ansættelsessamtaler forventes afholdt uge 29 og 30.

Motiveret ansøgning med CV og kandidatbevis (inkl. eksamensudskrift) sendes via linket andet sted på siden.

Om Psykiatrisk Center Ballerup
Psykiatrisk Center Ballerup er en del af Region Hovedstadens Psykiatri. Vi er et stort center med en lang række ambulante tilbud, en akutmodtagelse og lige nu 159 sengepladser. Vi har specialfunktioner inden for døvepsykiatri, transkulturel psykiatri, rehabilitering og spiseforstyrrelse.

Der er over 700 ansatte på Psykiatrisk Center Ballerup. Vi er meget optaget af sikre et godt arbejdsmiljø for alle personalegrupper. Det inkluderer blandt andet fokus på individuelle udviklingsmuligheder, medarbejderinvolvering og samt fokus på sociale aktiviteter. Vi tænker i udgangspunktet i muligheder frem for i begrænsninger, og vi lægger vægt på at give plads til at der tænkes nyt og anderledes.

Som universitetshospital fokuserer vi på en tæt kobling mellem klinik og forskning, og understøtter inspirerende læringsmiljøer.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrisk Center Ballerup
  • Kontaktperson
    Magnus Sjögren
  • Adresse
    Maglevænget 2, 2750 Ballerup
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Vikariat
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2020
  • Regionens jobnr.
    224898
  • Quick-nr.
    392704
  • Indrykningsdato
    05-06-2020
  • Ansøgningsfrist
    08-07-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrisk Center Ballerup
  • Adresse
    Maglevænget 2, 2750 Ballerup
  • Kontaktperson
    Magnus Sjögren
  • Stillingstyper
    Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Vikariat
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2020
  • Regionens jobnr.
    224898
  • Quick-nr.
    392704
  • Indrykningsdato
    05-06-2020
  • Ansøgningsfrist
    08-07-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.