Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Ledende oversygeplejerske til Neonatalafdelingen, Juliane Marie Centret, Rigshospitalet. Stillingen er til besættelse d. 1. november 2020.

Om Juliane Marie Centret
Juliane Marie Centret (JMC) er Rigshospitalets center for kvinder, børn, unge og forplantning.

Centret tilbyder højtspecialiseret behandling, og er kendetegnet ved et stort fagligt engagement, forskning af høj kvalitet, fokus på at skabe de bedste præ- og postgraduate uddannelsesforløb inden for alle faggrupper og høj patienttilfredshed.

JMC har 8 afdelinger, som hver ledes af en afdelingsledelse: Gynækologisk Afdeling, Obstetrisk Afdeling, Fertilitetsafdelingen, Neonatalafdelingen, BørneUnge Afdelingen, Afdelingen for Børn og Unge med Kirurgiske Sygdomme, Afdelingen for Vækst & Reproduktion og Anæstesi- og Operationsafdelingen.

JMC har gennem de sidste 5 år arbejdet med en vision om at skabe det banebrydende hospitalsbyggeri BørneRiget, som skal danne rammen om fremtidens børn, unge, gravide og deres familier. Byggeriet står færdigt i 2025, og du vil som ledende oversygeplejerske i Neonatalafdelingen få en engagerende rolle i at være med til at udvikle BørneRiget i et tværfagligt og tværprofessionelt samarbejde med andre klinikere, projektorganisation og eksterne samarbejdspartnere.

Mange patienter og familier er i kontakt med flere af centrets afdelinger, og vi ser det som en unik mulighed for at understøtte det sammenhængende patientforløb. Vi prioriterer et tæt tværfagligt ledelsessamarbejde, og et nært samarbejde med patienter og deres familier med fokus på en familiecentreret tilgang og partnerskabet med familien gennem behandlingsforløbet.

Om Neonatalafdelingen
Neonatalafdelingen på Rigshospitalet er ansvarlig for højtspecialiseret behandling til alle nyfødte børn samt intensiv behandling af børn op til 1-2 års alder i et tæt samarbejde med en lang række af Rigshospitalets andre klinikker.

Blandt vores højtspecialiserede fagområder kan nævnes ekstrem præmaturitet (under 28 uger), avanceret in- og noninvasiv ventilation, cirkulation, medfødte børnekirurgiske lidelser, neurologi inkl. hypothermi-behandling, syndromer og sjældne sygdomme samt intensiv behandling af PICU børn.

Rigshospitalet har landsfunktion for børn med medfødte hjertesygdomme, og Neonatalafdelingen indgår som en integreret del i Rigshospitalets Enhed for Medfødte Hjertesygdomme. Neonatalafdelingen er også ansvarlig for ECMO (extra corporeal membrane oxygenation) af børn op til 2 år. Neonatalafdelingens speciallæger og specialuddannede sygeplejersker indgår i Transportholdet, der årligt udfører ca. 130-140 høj-risiko transporter fra landets øvrige hospitaler samt Grønland og Færøerne.  

Herudover behandler vi nyfødte børn fra Rigshospitalets eget optageområde, som har behov for postnatal stabilisering, pleje og behandling, men som ikke nødvendigvis har brug for højtspecialiseret behandling.

Denne intensive pleje og behandling, skal leveres så skånsomt som muligt, og i overensstemmelse med vores familiecentrerede principper. NIDCAP (Newborn Individualized Developmental Care and Assessment Program) anvendes for at tilpasse pleje og behandling til det sårbare for tidligt fødte eller syge nyfødte barn. Neonatalafdelingen er som den første intensive neonatalafdeling i Danmark og nr. 2 i Europa blevet NIDCAP-certificeret. Certificeringen er en international anerkendelse af pleje og behandling, der baserer sig på en individualiseret tilgang ud fra det enkelte barns sårbarhed og ressourcer, hvor vi stræber efter at tilpasse den sansemæssige stimulation til det enkelte barns neurologiske udvikling.

Neonatalafdelingen har besluttet at etablere sig som et nationalt NIDCAP-Center med henblik på en videreudvikling af vores eget personales og øvrige sundhedsprofessionelles kompetence i omsorg for tidligt fødte og syge nyfødte børn. Denne satsning er en integreret del af Neonatalafdelingens 5-års strategi (2020-2025).

Sygeplejerskerne på Neonatalafdelingen gennemgår et omfattende uddannelsesforløb, bygget op over et veldefineret kompetenceudviklingsprogram, som afsluttes med intensiv specialuddannelse for sygeplejersker.

Om Neonatalafdelingens struktur og ledelsesprincipper
Neonatalafdelingen er strukturelt opdelt i 2 tværfaglige teams:

Team Matur varetager almen og intensiv behandling af mature børn med hjertemisdannelser, lungesygdomme, medfødte børnekirurgiske og neurologiske lidelser samt intensiv behandling af små børn ud over neonatalperioden (PICU).

Team Præmatur varetager almen og intensiv behandling af alle børn med gestationsalder under 34 uger. Sygdomsspektret er blandt disse allermindste patienter meget bredt, ligesom indlæggelsesvarigheden ofte er betydeligt længere, end blandt patienter indlagt i matur teamet.

Vi løser vores opgaver i et dagligt, tæt kollegialt mono- og tværfagligt samarbejde. Vi arbejder ud fra familie-centrerede principper, og forældrene er en integreret og naturlig del i vores bestræbelser på at yde en høj kvalitet i pleje og behandling af vores patienter.

Lederskabskulturen følger principperne for det udviklende lederskab, og vi har styrket de tværfaglige ledelsesgrupper omkring klinikkens specifikke patientgrupperinger, støtte- og stabsfunktioner.

Vi ønsker
Vi ønsker en oversygeplejerske, som har en stærk sygeplejefaglig og ledelsesmæssig profil, har engagement og lyst til at skabe den bedste afdeling for syge nyfødte og små børn, deres familier og personale. Du har en nysgerrig, lyttende og anerkendende tilgang, en naturlig autoritet, og du er dygtig til at sætte retning. Sammen med afdelingens ledende overlæge udgør du afdelingsledelsen, og I har sammen ansvaret for kvaliteten i patientbehandling og pleje, optimal drift og økonomi i afdelingen.

Du stræber efter at udvikle organisationen, så den skaber værdi i det samlede patientforløb. Du er god til at øjne nye muligheder og ser innovation og forandringsledelse som en naturlig del af sundhedsvæsenets udvikling. Du er i stand til at facilitere og fuldføre udviklingsprocesser, og inddrager medarbejderne undervejs.

Du har erfaring med at sikre fokus på forskning, uddannelse og kompetenceudvikling, og bidrager positivt til at komme i mål med afdelingens og centrets strategier i samarbejde med de øvrige ledelser. Du formår at prioritere i en travl hverdag, og du sikrer både strategiske indsatser og daglig drift.  

Det vil være en klar fordel, hvis du har erfaring inden for det intensive speciale, og der vil blive lagt vægt på ledelseserfaring med en vis kompleksitet. Du har god forståelse for det økonomiske ansvar og ser muligheder fremfor begrænsninger. Du har gerne selv intensiv specialuddannelse, samt relevant lederuddannelse på master- eller kandidatniveau.

Vi tilbyder…
Et job i en fantastisk og velfungerende afdeling, hvor der er et brændende ønske hos alle medarbejdere om at gøre en forskel for de familier, der har behov for afdelingens ekspertise.

Du får et stort ledelsesrum med optimale muligheder for at understøtte det gode patientforløb, og et tæt samarbejde med en dygtig, erfaren og omsorgsfuld ledergruppe i Juliane Marie Centret.

Har du spørgsmål til stillingen?
Du er velkommen til at kontakte:

  • Ledende overlæge Morten Breindahl (tlf.: (+45)35458703, morten.breindahl@regionh.dk),
  • Centerchefsygeplejerske Mette Friis (tlf.: (+45)35454229, mette.friis@regionh.dk)
  • Centerdirektør Merete Lange (tlf.: (+45)35453852, merete.lange.01@regionh.dk)

Løn- og ansættelsesvilkår
Forhandles efter gældende overenskomst. Lønnen forhandles i henhold til reglerne om lokal løndannelse, hvor der vil blive taget hensyn til dine hidtidige optjente kvalifikationer.

Ansøgningen skal være os i hænde senest fredag d. 28. august 2020. Første runde af ansættelsessamtaler forventes at finde sted uge 36/2020. Eventuelt testforløb i uge 37/2020. Anden runde af ansættelsessamtaler forventes at finde sted uge 38/2020.

Ansøgning og CV sendes online via linket her på siden.

Stillinger i Juliane Marie Centret er omfattet af bekendtgørelse om indhentelse af børneattest. Det er derfor en forudsætning for ansættelse, at du har blank børneattest. Centret indhenter børneattesten hos Rigspolitiet, efter samtykke fra ansøger.

Rigshospitalet er en røgfri arbejdsplads.

Rigshospitalet er en del af Region Hovedstaden.

 

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Kontaktperson
    Mette Friis
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2020
  • Regionens jobnr.
    225658
  • Quick-nr.
    394868
  • Indrykningsdato
    03-08-2020
  • Ansøgningsfrist
    28-08-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Mette Friis
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2020
  • Regionens jobnr.
    225658
  • Quick-nr.
    394868
  • Indrykningsdato
    03-08-2020
  • Ansøgningsfrist
    28-08-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.