Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev

Afdelingslæge til Center for Socialpædiatri ved Børne- og Ungeafdeling E, Herlev Hospital med mulighed for ekspertuddannelse i Socialpædiatri

Afdelingslæge til Center for Socialpædiatri ved Børne- og Ungeafdeling E, Herlev Hospital med mulighed for ekspertuddannelse i Socialpædiatri

 

En stilling som afdelingslæge ved Børne- og Ungeafdeling E, Herlev Hospital, er ledig til besættelse 1. marts 2021 eller snarest derefter. Stillingen opslås med mulighed for uddannelse til fagområdeekspert i socialpædiatri. 

Den øgede viden om de sundhedsmæssige konsekvenser af overgreb og omsorgssvigt for børns helbred og udvikling på kort og langt sigt, har ført specialet ind i en ny og spændende udvikling. Børne- og ungeafdelingen i Herlev har en mangeårig tradition for fokus på børn og unge udsat for alle former for overgreb, omsorgssvigt og andre svære psykosociale belastninger, samt følger deraf. I 2014 blev Center for Socialpædiatri etableret – et regionalt center, der består af et bredt erfarent tværfagligt team med tre socialpædiatriske speciallæger, pædiatriske sygeplejersker, psykologer, socialrådgivere, speciallærere (observationsskole) samt ergo- og fysioterapeuter. Der er tæt samarbejde med Børne- og Ungdomspsykiatrien ved ugentlige konferencer på indlagte børn, samt løbende vedrørende børn og unge med spiseforstyrrelser. Centeret samarbejder med øvrige pædiatriske sub-specialer og børneafdelinger i regionen.

Socialpædiatri indebærer et vigtigt tværsektorielt samarbejde med socialforvaltninger, skoler, daginstitutioner og retsvæsen. Som led i dette deltager det socialpædiatriske team i tværsektorielle konferencer og sagssamråd i det regionale Børnehus

Stillingen indeholder mulighed for at starte et af DPS godkendt 3-årigt uddannelsesforløb som fagområdeekspert i socialpædiatri, som primært foregår i Center for Socialpædiatri på Børne- og Ungeafdeling E, Herlev Hospital. Der må i et sådant uddannelsesforløb påregnes funktion på samlet 3-12 måneder ved andre relevante afdelinger evt. kortere ophold i udlandet.   Uddannelsesplan udarbejdes i samarbejde med ansøger og skal forhåndsgodkendes af Dansk Pædiatrisk Selskab.

Der forventes forskningsaktivitet inden for fagområdet i forløbet.

Stillingen ønskes besat med speciallæge i pædiatri med bred erfaring i specialet, og med særlig interesse, og også gerne erfaring, inden for socialpædiatri. Erfaring med tværfagligt og tværsektorielt samarbejde vil være en fordel.

Stillingen på Børne- og Ungeafdeling E omfatter bagvagtsfunktion med tilstedeværelse. Ansøgeren indgår i afdelingens stuegangsfunktion og andre opgaver såsom studenterundervisning, supervision af sygeplejersker, yngre læger etc.

 

Om afdelingen

Herlev Børne- og Ungeafdeling er en stor almen børneafdeling. Afdelingens optageområde dækker en population på 500.000 indbyggere i Region Hovedstaden, hovedsagelig område Midt. Ca. 15.000 børn og unge indlægges årligt i afdelingen, der ydes ca. 22.000 ambulante besøg og ca. 12.000 besøg i Børnelægevagten om året.

Afdelingen har højt specialiseret funktion i socialpædiatri, pædiatrisk diabetes mellitus, pædiatrisk allergologi, og Tourettes syndrom. Lægefaglige fokusområder er derudover akut pædiatri, neuropædiatri, neonatologi, infektionssygdomme, nefro-urologi og gastroenterologi ligesom afdelingen har satellitfunktion til afd. GR, RH med et specialiseret endokrinologisk ambulatorium.

 

Afdelingen har en stor lægelig videreuddannelsesopgave i form af 25-30 uddannelsessøgende læger, og deltager i speciallægeuddannelsen i pædiatri og almen medicin, samt i uddannelsen af medicinstuderende, sygeplejestuderende, paramedicinere, ambulanceførere og jordemoderstuderende. Der er etableret ekspertuddannelsesforløb indenfor fagområderne pædiatrisk allergologi, neuropædiatri, pædiatrisk endokrinologi, socialpædiatri, neonatologi og akut pædiatri.

Der vil blive lagt vægt på, at ansøger har interesse for uddannelse og deltager i uddannelsen af afdelingens personale.

Der er fokus på medicinsk kommunikation og etablering af et godt læringsmiljø i tværfagligt regi, herunder særlig interesse i tværfaglig medicinsk simulationstræning, som afholdes løbende indenfor neonatologi, akut pædiatri/genoplivning og andre relevante områder.

 

Afdelingen har stor forskningsaktivitet hovedsagelig inden for diabetes, neuropædiatri og  astma/allergologi.

Til afdelingen er knyttet to pædiatriske professorater og seks kliniske lektorer.

 

d. 20/6-2021 vil afdelingen flytte til nye fysiske rammer i Nyt Hospital Herlev i Kvinde-Barn Centret opført på den eksisterende matrikel. Afdelingen vil desuden være del af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, som er under opførelse på Herlev matriklen.

 

Yderligere oplysninger kan rekvireres hos ledende overlæge, Ph.D. Eva Mosfeldt Jeppesen, tlf. 38689972 eller socialpædiatrisk områdeansvarlig overlæge, Lone Christiansen, tlf. 38689978. 

Ansøgning forventes opbygget ud fra de syv lægeroller og bedes indsendt vedlagt CV og kopi af relevante videnskabelige arbejder. 

Ansættelse kræver en ren børneattest. Herlev Hospital er røgfrit område.

Ansøgningen stiles til ledende overlæge Eva Mosfeldt Jeppesen i det elektronisk system – Talent Recruiter.

Ansøgningsfrist 17.12.20.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt 22.12.20.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev Hospital
  • Kontaktperson
    Rikke Holm
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2021
  • Regionens jobnr.
    228377
  • Quick-nr.
    400959
  • Indrykningsdato
    01-12-2020
  • Ansøgningsfrist
    17-12-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev Hospital
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Kontaktperson
    Rikke Holm
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Pædiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-03-2021
  • Regionens jobnr.
    228377
  • Quick-nr.
    400959
  • Indrykningsdato
    01-12-2020
  • Ansøgningsfrist
    17-12-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.