Region Syddanmark

Region Syddanmark

Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa

Specialeansvarlig overlæge inden for affektive lidelser med funktion i sengepsykiatri

Har du lyst til at bruge dine overlægekompetencer i en afdeling, hvor der er fokus på skabelsen af et inspirerende lægefagligt miljø af høj kvalitet, samt uddannelse af den kommende generation af psykiatere.

I så fald er en stilling som specialeansvarlig overlæge inden for affektive lidelser med funktion i sengeafsnit 64 ved Psykiatrisk Afdeling Aabenraa ledig til besættelse 1. august 2021 eller efter aftale.

Psykiatrisk afdeling Aabenraa har igennem de seneste år valgt at fokusere på og prioritere uddannelsesmiljøet til gavn for både yngre samt ældre kolleger. Afdelingen er derfor nu kendt som et sted der tiltrækker yngre læger og medicinstuderende og modtager fine evalueringer fra yngre læger i intro- og hoveduddannelse, almen medicin, neurologi og KBU. Prioriteringen er valgt ud fra et ønske om at øge den faglige stolthed, arbejdsglæden og kvaliteten af patientbehandlingen. Der fokuseres derfor på social kapital og fælles opgaveløsning med stort fokus på supervision af den kommende generation. Du forventes således at have interesse i at bidrage til udviklingen af ikke alene den lægefaglige kvalitet inden for affektive lidelser men også til yngre lægers uddannelses- og arbejdsmiljø. Du indgår i afdelingens samlede gruppe af overlæger og skal brænde for patienter med psykisk sygdom inden for det affektive spektrum, samt at formidle din viden afdelingens øvrige speciallæger, yngre læger og medicinstuderende.

Vi er klar på både at hjælpe helt nye speciallæger afsted gennem mentorordning, ugentlig overlægesparring og lederuddannelse, ligesom vi også gerne tager imod kolleger, som sigter mod en bedre work-life balance og har behov for at vi ser på individuelle løsninger.

Om affektivt sengeafsnit Aabenraa

Sengeafsnittet har 15 sengepladser og er integreret åbent/lukket med akut modtagefunktion.

Afsnittet er det ene ben af et dobbeltafsnit hvor drift og uddannelse af yngre læger fungerer i tæt samarbejde med overlæge i modsatte ben af dobbeltafsnittet.

Mødestrukturer og behandling i afsnittet tager udgangspunkt i tværfaglig klinisk beslutningstagen.

Om stillingen

Som overlæge har du faglig ledelse og ansvar for sengeafsnittets drift og udvikling i samarbejde med afsnittets funktionsleder med reference til afdelingsledelsen.

Du indgår i tæt samarbejde med lokalpsykiatrien og kommunale samarbejdspartnere.

Du indgår i bagvagtslaget med ca. 3 vagter pr. måned. Vagtbelastningen er begrænset og uden for tjenestested.

Som specialeansvarlig overlæge har du den faglige ledelse inden for det affektive område i hovedfunktion Aabenraa.

Du skal sikre faglig kvalitet og udvikling, herunder udarbejdelse af kliniske retningslinjer og instrukser. Udvikle undervisningsmateriale.

Du skal løbende kritisk vurdere medicinsk information og lægelig praksis, facilitere læring blandt patienter, pårørende, kolleger og andre samt bidrage til udvikling af ny viden.

Du skal medvirke til at sikre forskningsmuligheder og aktivitet i afdelingen og derigennem medvirke til at rekruttere yngre læger til afdelingens forskningsmiljø.

Kvalifikationer

Den specialeansvarlige overlæge skal:

Have gode kommunikationsevner og formå at sikre kommunikation på tværs af lokalpsykiatri og sengepsykiatri.

Bidrage til gode samarbejdsrelationer internt og eksternt.

Gerne have dokumenteret videnskabelig erfaring.

Om os

Psykiatrien i Aabenraa har

  • Fælles akutmodtagelse, mobil skadestue, akut psykiatrisk udrykningstjeneste og døgnbehandling, 4 intensiv psykiatriske sengepladser, i alt 95 sengepladser i Aabenraa
  • Lokalpsykiatrier, beliggende i hhv. Haderslev, Tønder, Aabenraa og Sønderborg
  • OPUS Aabenraa, ældrepsykiatrisk ambulatorium og oligofreni team.

Afdelingen ønsker et stærkt tværfagligt behandlingsmiljø under lægefaglig ledelse, som er nytænkende og ambitiøs i udviklingen af sammenhængende patientforløb. Afdelingen ønsker sikkerhed i højsædet og patienten i centrum. Der arbejdes systematisk med nedbringelse af tvang ud fra analyse af tvangsdata og en målrettet forebyggende indsats på flere niveauer over for patienter i risiko for bæltefiksering og anden tvang.

Afdelingens miljøterapeutiske fundament er relations behandling både i lokalpsykiatrien og sengepsykiatrien. Personalet uddannes løbende i relations behandling.

Afdelingen prioriterer forskning og der er mulighed tilknytning til Forskningsenheden Psykiatrien i Sygehus Sønderjylland ved professor Elsebeth Stenager. Læs mere her: http://psykiatrienisyddanmark.dk/wm475894

Psykiatrisk afdeling Aabenraa er nybygget, i moderne patientvenlige faciliteter med døgnrytmelys, sanserum, motionsrum, sportshal og flotte enestuer med badeværelse.

Psykiatrisk afdeling Aabenraa ligger i tilknytning til det somatiske sygehus i Aabenraa, hvortil der er et tæt samarbejde.

Planer for psykiatrien i Region Syddanmark kan ses på www.regionsyddanmark.dk

Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 kompetenceområder. Ansøgere bør derfor i ansøgningen forholde sig til de 7 kompetenceområder og i videst muligt omfang dokumentere kvalifikationerne inden for disse kompetencer.

Aabenraa Sygehus ligger ved motorvejsafkørslen og er nem og hurtig at komme til i bil, stort parkeringshus med gratis parkering. Der er gode offentlige transportforbindelser med tog til Rødekro/bus til Aabenraa, samt lufthavn i Sønderborg med forbindelse til Kastrup.

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomsten mellem Danske Regioner og FAS.

Du kan få yderligere oplysninger hos ledende overlæge Lene Høgh, telefon 99445520, mail Lene.Hoegh@rsyd.dk

Ansøgningsfristen er d. 15. april.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted 22. april. Du ansøger ved at trykke på knappen ”søg jobbet” uploade ansøgning, CV og uddannelsespapirer.

Vi glæder os til at høre fra dig.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien i Region Syddanmark, Aabenraa
  • Kontaktperson
    Lene Høgh
  • Adresse
    Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa
  • Stillingstype
    Specialeansvarlig overlæge
  • Speciale
    Psykiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2021
  • Regionens jobnr.
    214769
  • Quick-nr.
    406316
  • Indrykningsdato
    10-03-2021
  • Ansøgningsfrist
    15-04-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien i Region Syddanmark, Aabenraa
  • Adresse
    Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa
  • Kontaktperson
    Lene Høgh
  • Stillingstype
    Specialeansvarlig overlæge
  • Speciale
    Psykiatri
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-08-2021
  • Regionens jobnr.
    214769
  • Quick-nr.
    406316
  • Indrykningsdato
    10-03-2021
  • Ansøgningsfrist
    15-04-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.