Region Sjælland

Region Sjælland

Lykkebækvej 1, 4600

Overlæge eller afdelingslæge med speciale i gastroenterologi og hepatologi til Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge

 

Ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge er en stilling som overlæge eller afdelingslæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi ledig fra 01.07.21 eller snarest derefter.

 

Speciallæge med fokus på tarmsvigt og IBD

Den gastroenterologiske sektion har højt specialiseret funktion indenfor korttarmssyndrom og regional funktion indenfor IBD. IBD området har langt den største aktivitet men indenfor begge områder er aktiviteten stigende.

Vi ønsker derfor med denne nyoprettede stilling at styrke vores IBD-korttarms-team med en speciallæge, som har lyst til at fokusere på begge patientkategorier.

Hvis du har kendskab til tarmsvigtspatienter er det naturligvis en fordel, men du er også velkommen til at søge stillingen, hvis du har lyst til at indgå i et formaliseret postgraduate uddannelsesforløb, således at du med tiden erhverver dig kompetencer indenfor området.

Vi tilbyder derfor en stilling som indeholder dedikeret tid til uddannelse resp. videnskabelig aktivitet og kvalitetsudvikling - alt efter dit kendskab postgraduate uddannelsesbehov.

Vagtforpligtigelse: Efter aftale. Bagvagtsfunktionen er ca. 20 skiftet.

Speciallægen tilknyttes IBD og korttarmsteamet, gastroenterologisk sektion.

Afdelingens tarmsvigtspatienter og IBD patienter er samlet på et sengeafsnit.

 

Overlægen/afdelingslægens funktioner

Lægen vil blive tilknyttet IBD-korttarms-teamet med kliniske funktionen i ambulatoriet og på sengeafsnittet. Endoskopiske undersøgelser foregår i Endoskopienheden, Kirurgisk afdeling.

Overlægen/afdelingslægen skal sammen med de øvrige gastroenterologiske speciallæger sikre en faglig høj kvalitet i patientbehandlingen herunder implementering af nye behandlinger og vejledninger. Speciallægen skal deltage i den formelle og uformelle undervisning/vejledning/supervision af yngre læger.

Efter aftale evt. deltagelse i bagvagtsfunktionen og regionsvagten, der dagligt servicerer de øvrige sygehuse i Region Sjælland med rådgivning og sparring.

Dedikeret tid: Afhængig af kvalifikationer og interesse planlægges den klinik-frie tid til uddannelse/videnskab/kvalitetsudvikling sammen med den specialeansvarlig overlæge og den ledende overlæge.

 

Medicinsk Afdeling

Medicinsk afdeling er organiseret i en gastroenterologisk/hepatologisk sektion, en endokrinologisk sektion samt en geriatrisk - intern medicinsk sektion.

Afdelingen har tre sengeafsnit, hvoraf 2 afsnit overvejende behandler patienter indenfor det gastroenterologiske - hepatologiske speciale. Det tredje sengeafsnit varetager behandlingen af de fleste intern medicinske patienter.

 

Den gastroenterologiske sektion

Vi har en stærk gastroenterologisk speciallægegruppe med stor kontaktflade og et veletableret samarbejdsnetværk med kolleger såvel lokalt, regionalt som nationalt. På lægesiden består det gastroenterologiske team af 15 speciallæger, herunder en professor og en specialeansvarlig overlæge.

Afdelingen har alle regionsfunktionerne indenfor medicinsk gastroenterologi/hepatologi som det er specificeret i den seneste specialeplan. Afdelingen er højtspecialiseret indenfor tarmsvigt i samarbejde med Rigshospitalet. Desuden har afdelingen en række samarbejdsaftaler omkring patienter tilknyttet Kirurgisk afdelings regionsfunktioner.

Afdelingen har en betydelig specialiseret ambulant aktivitet med omkring 12.000 årlige medicinsk gastroenterologiske/hepatologiske besøg.

Speciallægerne arbejder overvejende i et eller to af tre teams: et IBD -korttarms team, et lever-pankreas team og et øvre team.
 

Den endoskopiske aktivitet foregår i regi af kirurgisk afdeling. De medicinske gastroenterologer udfører gastroskopi, sigmoideoskopi, koloskopi samt avancerede endoskopiske undersøgelser.


Afdelingens gastroenterologiske speciallæger varetager den centrale visitation af alle gastroenterologiske henvisninger for hele Region Sjælland.

Aktuelle udviklingsområder i den gastroenterologiske funktion omfatter foruden tarmsvigts og IBD området, kronisk pankreatitis, og kronisk leversygdom samt øvre dyspepsi.

Afdelingen varetager regionsvagten i gastroenterologi og hepatologi for Region Sjællands øvrige hospitaler og som sparringspartner for vagthavende kollegaer i egen afdeling.

 


Undervisning, uddannelse og forskning
Afdelingen er klassificeret som højt specialiseret enhed (HSE) i videreuddannelsen i intern medicin: gastroenterologi/hepatologi.

Afdelingen deltager i den kliniske uddannelse af medicinstuderende. Medicinsk Afdeling har 8 undervisningslektorater. Til afdelingen er knyttet et lærestolsprofessorat ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet i gastroenterologi og hepatologi.

 

Ansøgere til overlægestillingerne skal have været ansat som afdelingslæge eller tilsvarende inden for det pågældende speciale eller fagområde i en samlet periode på minimum 5 år, efter opnået speciallægeanerkendelse.

Ansøgningen skal udfærdiges i henhold til Sundhedsstyrelsens beskrivelse af de 7 lægeroller og skal indeholde speciallægeautorisation, curriculum vitae og publikationsliste. Publikationer skal ikke medsendes, men både det lægefaglige udvalg og ansættelsesudvalget kan siden hen indhente op til 10 publikationer, som ansøgeren anser for at være de vigtigste.

 

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Ansøgningsfrist: 25.05.21

Ansættelsessamtaler afholdes 07.06.21

 

Inddragelse af repræsentanter fra patientforum

Som led i strategien inddrages medlemmer af hospitalets patientforum i lederrekrutteringer. Det må derfor forventes, at der deltager en patient eller pårørende i samtaleudvalget.

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge, Ole Hamberg, 40 15 55 98, oham@regionsjaelland.dk eller til specialeansvarlig overlæge Lone Madsen, 47 32 24 19, logm@regionsjaelland.dk

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Kontaktperson
    Ole Hamberg
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600
  • Stillingstype
    Overlæge, Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2021
  • Regionens jobnr.
    012415
  • Quick-nr.
    408255
  • Indrykningsdato
    15-04-2021
  • Ansøgningsfrist
    25-05-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Køge
  • Adresse
    Lykkebækvej 1, 4600
  • Kontaktperson
    Ole Hamberg
  • Stillingstype
    Overlæge & Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2021
  • Regionens jobnr.
    012415
  • Quick-nr.
    408255
  • Indrykningsdato
    15-04-2021
  • Ansøgningsfrist
    25-05-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.