Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev

Overlæge, Urologi, prostatacancerteam

Stilling som overlæge ved Afdeling for Urinvejssygdomme, Herlev og Gentofte Hospital, Herlev matriklen tilknyttet teamet for behandling af prostatacancer og med vagtforpligtelse er ledig til besættelse 1.10.2021 eller efter aftale.

Herlev og Gentofte Hospital er et universitetshospital med normeret 976 sengepladser og ét ud af fire akuthospitaler i Region Hovedstaden.  På Gentofte matriklen er der ambulatorium, 5-døgns sengeafsnit (lukker fredag kl.20) og stor operativ aktivitet indenfor benign urologi, mens Herlev matriklen varetager al akut funktion samt såvel ambulant som stationær kræftbehandling. Urologisk afdelings primære optageområde dækker aktuelt de 1,8 million borgere i Region Hovedstaden. Dog kun 1,35 million indenfor urologisk kræftbehandling. Afdelingen har populationsansvaret i urologi for Region Hovedstaden.

Afdelingen varetager al urologi på voksne, samt akut behandling af torsio testis på børn (men ikke børneurologi). Afdelingen modtager patienter til højt specialiseret behandling indenfor følgende områder: Prostatacancer, blærecancer egnet til cystectomi og blærerekonstruktion, behandling af inkontinens hos mænd, neurogene og inflammatoriske blærelidelser, binyrekirurgi, erektiv dysfunktion og perkutan sten- og tumorkirurgi. Patienter med urinvejssten fra Færøerne og Grønland modtages også til behandling, ligesom der udføres ESWL behandling og ydes assistance til stenoperationer på børn fra børnekirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Udviklingen af robotassisteret laparoskopisk kirurgi prioriteres, og afdelingen deltager i driften af Robotcenteret i Region Hovedstaden beliggende på Herlev matriklen. Apparatur til ESWL-behandling er i ambulatoriet på Gentofte matriklen.

Til urologisk afdeling er knyttet laboratorier til varetagelse af urodynamiske undersøgelser. Afdelingen har specialiseret ultralydsfunktion, som varetages af specialuddannede overlæger. Urologisk forskningsenhed er meget aktiv med fokus på prostatacancer, blærecancer, LUTS og andrologi (fire PhD studerende, 2 forskningsårs studerende). Derudover forskes klinisk indenfor nyrecancer og urinvejssten.

Afdelingen har et tæt samarbejde med følgende afdelinger: Onkologi, radiologi anæstesi, gynækologi, medicinsk endokrinologi, klinisk biokemi og nefrologi. Der afholdes således skemalagte tværfaglige konferencer med relevante specialer (MDT) indenfor prostata-, bære- og nyrekræft samt urinvejssten minimum to gange for hvert område om ugen. LUTS-team afholder skemalagte konferencer ugentligt.

Aktuelt råder afdelingen over 110 senge, samt for- og efterundersøgelsesambulatorier med 29 lægespor dagligt. Den samlede årlige aktivitet udgør aktuelt ca. 16.000 udskrivelser, 17.500 operationer og 85.000 ambulante besøg, Bemandingen er én ledende overlæge, 1 professorer, 30 overlæger, 21 afdelingslæger, 17 læger i hoveduddannelse, 6 læger i introstilling, 8 KBU-læger og 4 øvrige reservelæger. Hertil kommer studenter til præoperativ journalføring, kliniske assistenter, forskningsårsstuderende og Ph.d.-studerende. Det samlede antal ansatte i afdelingen udgør ca. 400.

Afdelingsledelsen varetages af oversygeplejerske Kirsten Rud og ledende overlæge Hans Stimpel.

Kvalifikationer

Overlægen er speciallæge i urologi på baggrund af en bred urologisk uddannelse. Overlægen har dokumenterede kvalifikationer med henblik på at varetage behandlingen af prostatacancer i alle stadier på specialiseret niveau. Det forventes således, at overlægen har kvalifikationer til at lede udredning og behandling af disse lidelser, samt til at tilse at afdelingen udvikler sig og forsker indenfor dette felt. Specielt ønskes interesse for og dokumenteret erfaring med selvstændig udførelse af robotassistere prostatectomi.

Stillingen ønskes besat med ansøger, som har undervisnings- og forskningserfaring.

Opgaver

Inden for afdelingens rammer skal overlægen kunne varetage basisfunktioner i urologi på lige fod med overlægekollegerne i afdelingen. Overlægen skal være rede til at påtage sig formelle og uformelle undervisningsforpligtelser samt, hvis påkrævet, repræsentere afdelingen i udadvendte sammenhænge.

Overlægen forsker efter aftale med afdelingsledelsen frit indenfor sit fagområde under behørig hensyntagen til overlægekollegernes forskningsområde. Forskningens placering i arbejdstilrettelæggelsen aftales med afdelingsledelsen.

Afdelingen arbejder med tværfaglige kompetenceudvikling og er organiseret i tværfaglige teams med henblik på at fremme kompetencer, kvalitet og arbejdsglæde. Overlægen vil indgå i prostatacancerteamet og refererer primært til den overlæge, som leder teamet. Der varetages uddannelse indenfor alle dele af speciallægeuddannelsen i urologi, og afdelingen deltager i studenterundervisningen. Alle speciallæger deltager aktivt i uddannelsesfunktionen. Afdelingen har 3 uddannelsesansvarlige overlæger. Studenterundervisningen er løbende under udvikling, og der kan senere være mulighed for ansættelse i lektorat.

Såfremt ansøger har interesse for ledelse og administration vil et udviklingsforløb indenfor disse felter kunne tilrettelægges. Kvalitetsrelaterede administrative opgaver og ansvarsområde indenfor patientforløb kan komme på tale.

Bedømmelse

Ved besættelse af stillingen vil der blive lagt afgørende vægt på ansøgers samarbejdsevner, og at ansøger er visionær, evner at fastholde langsigtede mål og vise forståelse for afdelingens drift, udvikling og kvalitetssikring.

Ansættelsesvilkår

Overlægen er overenskomstansat. Vil indgå i vagt udenfor tjenestestedet (tilkald) på Herlev matriklen. Tilrettelæggelse af arbejdsforhold for forskning og undervisning aftales i forbindelse med ansættelse afhængig af kvalifikationer og ønsker.

Ansøgning

Ansøger bedes i sin ansøgning forholde sig til hver af de 7 kompetencer, som lægerollen indeholder. Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til ledende overlæge Hans Stimpel, tlf. 38681240 eller 38672835.

Ansøgningsfrist er 17.05.2021 kl. 12.00.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt uge 22 eller 23.

Et af målene i Region Hovedstadens personalepolitik er ligebehandling uanset køn, alder, etnisk baggrund handicap eller religion. Det sikres blandt andet gennem ansættelse- og uddannelsespolitikken.

I øvrigt bemærkes, at Herlev og Gentofte Hospital er røgfrit.

Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der ikke har en dansk uddannelse, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med samme karakterkrav, som Sundhedsstyrelsen kræver af sundhedspersonale fra lande uden for EU, for at de kan få dansk autorisation.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev Hospital
  • Kontaktperson
    Hans Rudolf Stimpel
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Urologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2021
  • Regionens jobnr.
    231547
  • Quick-nr.
    408645
  • Indrykningsdato
    23-04-2021
  • Ansøgningsfrist
    17-05-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Herlev Hospital
  • Adresse
    Herlev Ringvej 75, 2730 Herlev
  • Kontaktperson
    Hans Rudolf Stimpel
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Urologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2021
  • Regionens jobnr.
    231547
  • Quick-nr.
    408645
  • Indrykningsdato
    23-04-2021
  • Ansøgningsfrist
    17-05-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.