Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre

Afdelingslæge i kirurgi med hovedfunktion indenfor det akutte kolorektal kirurgiske område søges til kirurgisk sektion Gastroenheden, Amager-Hvidovre Hospital

Ved Kirurgisk Sektion, Gastroenheden, Amager- Hvidovre Hospital er 1 stilling som afdelingslæge ledig til besættelse snarest eller efter aftale.

Gastroenheden, Amager Hvidovre Hospital

Gastroenheden er den ældste medicinsk-kirurgiske enhed i landet. Vi har en lang fælles forhistorie og vores kliniske hverdag er bygget op omkring et veletableret samarbejde og mange års erfaring i behandlingen af den kirurgiske, gastroenterologiske og hepatologiske patient. Forskning og udvikling indgår som en naturlig del af dette samarbejde.

Gastroenhedens kirurgiske sektion er den største kirurgiske afdeling i Region Hovedstaden. Vi varetager akut og elektiv kirurgi, og har hovedfunktion indenfor behandling af kolorektalcancer og almen kirurgi. Vi har regionsfunktion indenfor fedmekirurgi, TEO, EMR, IBD, og gastroesofageal refluks. Endelig har vi højtspecialiseret funktion indenfor FAP og ileoanal pouch, SNM, og kroniske smerter efter lyskebrok operation.

Gastroenheden er, som resten af Amager Hvidovre Hospital, medinddraget i forberedelse af Nyt Amager Hvidovre Hospital, som forventes færdigbygget i 2022 og som vil have betydning for håndteringen og behandlingen af de akutte kirurgiske patienter.

Den opslåede stilling

Vi søger en speciallæge med særlig interesse for akutte kolorektale lidelser. Fokusområder vil være akutte kolorektale operationer, akut nedre endoskopi inkl. stentning, samt deltagelse i den akutte proktologi i samarbejde med afdelingens proktologiske team. Speciallægen vil være tilknyttet afdelingens akutte kolorektalafsnit, men arbejde tæt sammen med og deltage i arbejdet i akutsektionen. Afdelingslægen vil også skulle deltage i den elektive funktion m. h p. oplæring i, og vedligeholdelse af, tekniske operative og endoskopiske færdigheder. Der søges oprettet et ambulatorium til opfølgning af akut opererede patienter, og afdelingslægen vil sammen med akutteamet skulle varetage denne funktion.

Afdelingen har et optageområde på 560.000 borgere og varetager udredning og behandling af benigne og maligne kolonlidelser inkl. et stort antal patienter med IBD. Sidstnævnte område varetages i tæt samarbejde med gastromedicinsk sektion samt børneafdelingen, der har højt specialiseret funktion for IBD hos børn.  Det store akutområde foranlediger en betydelig mængde akutte kolorektale indgreb, hvorfor der søges en speciallæge der ønsker at udvikle særlige kompetencer på dette område. Det forventes at ansøger vil deltage aktivt i de forskningsmæssige initiativer indenfor området.

Ansøgeren skal være speciallæge i kirurgi på ansøgningstidspunktet. Dokumenteret forskningsaktivitet vil være meriterende men ikke et krav.

Afdelingslægen tilknyttes afdelingens nedre kirurgiteam, og vil som afdelingslæge indgå i tilstedeværelsesvagt med en vagthyppighed på ca. 2 pr måned.

Afdelingslægen er organisatorisk placeret i kolorektalsektionen med den ledende kirurgiske overlæge som nærmeste administrative leder. Udover overlæger og afdelingslæger har afdelingen ansat læger under uddannelse på alle niveauer.

Afdelingen vægter tværfagligt samarbejde højt ligesom fokus på patientforløb og forbedring af arbejdsgange prioriteres.

Optageområde og afdelingens struktur

Vores optageområde dækker Planlægningsområde Syd, som er hastigt voksende med aktuelt ca. 560.000 borgere. Den kirurgiske sektion består af et nedre og et øvre afsnit med i alt 60 senge, samt et akut nedre afsnit med 16 senge. Vi har et fælles medicinsk kirurgisk semiintensivt afsnit med 7 senge, et 5-døgns afsnit med 20 senge og en akut modtagelse med 25 senge. Derudover har vi et endoskopiafsnit med en meget høj specialiseringsgrad. I medicinsk sektion er der 36 senge.

På vores centrale operationsgang råder vi dagligt over 3-4 elektive lejer samt 2 akutlejer og derudover har vi 1-2 dagkirurgiske lejer hver dag.  Det kirurgiske ambulatorium og det kirurgiske daghospital er søjleopdelt. Endelig har vi en forskningsenhed med forskningsaktivitet indenfor tidlig opsporing af kolorektal cancer, FAP og anden tarmpolypose, refluks, kroniske smerter, akut kirurgi og bariatrisk kirurgi. Afdelingen huser endvidere HNPCC registret og Polyposeregistret.

Alle sengeafsnit ledes af en afsnitsledelse bestående af en afdelingssygeplejerske og 1-2 speciallæger. Afdelingsledelsen prioriterer den tværfaglige indsats.

Afdelingens specialfunktioner:

Kirurgisk sektion udfører elektiv kirurgi på hovedfunktionsniveau og har derudover flere regions/højtspecialiseret funktioner bl.a. indenfor kroniske smerter efter herniekirurgi, bariatrisk kirurgi, benigne øsofaguslidelser, analinkontinens, familiær adenomatøs polypose og inflammatorisk tarmsygdom.

Operationsaktivitet:

Der udføres årligt > 6000 indgreb. Omkring 65 % af de udførte indgreb er akutte operationer

Ansøgningen

Ansøgeren anmodes om at beskrive sine kvalifikationer i forhold til de 7 lægefaglige kompetencer (medicinsk ekspert, kommunikation, samarbejde, ledelse- og administration, sundhedsfremmer, akademiker og professionel). Det forventes at ansøger initierer og deltager i relevante forskningsopgaver og projekter.

Yderligere oplysninger om stillingen kan indhentes hos konstitueret ledende overlæge Niels Jespersen, Kirurgisk sektion, Gastroenheden, Hvidovre Hospital.  Tlf 38623104

Ansøgningen stiles til konstitueret ledende overlæge Niels Jespersen Gastroenheden, Hvidovre Hospital, og fremsendes elektronisk via link. Ansøgningsfrist: d. 28/5 2021.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Hvidovre Hospital
  • Kontaktperson
    Niels Frode Kragh Jespersen
  • Adresse
    Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    232107
  • Quick-nr.
    409969
  • Indrykningsdato
    12-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    28-05-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Hvidovre Hospital
  • Adresse
    Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre
  • Kontaktperson
    Niels Frode Kragh Jespersen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    232107
  • Quick-nr.
    409969
  • Indrykningsdato
    12-05-2021
  • Ansøgningsfrist
    28-05-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.