Region Syddanmark

Region Syddanmark

Nordbanen 5, 7100 Vejle

Oversygeplejerske Psykiatrisk Afdeling Vejle

Spændende og attraktiv lederstilling i psykiatrisygehuset, Region Syddanmark

Vores nuværende ledende oversygeplejerske i Vejle har søgt nye udfordringer inden for koncernen, og vi søger derfor en ny, der ønsker at være med på holdet.

 

Om jobbet

Vi søger en oversygeplejerske, som har mod på ledelse af en stor organisation og som formår at omsætte visionerne i vores Psykiatriplan om høj sygeplejefaglig kvalitet til hverdagen. Du vil sammen med den ledende overlæge få ansvaret for den samlede ledelse, udvikling og drift af afdelingen. Afdelingsledelsen har fælles ledelse i betydningen, at den enkeltes handlinger og beslutninger sker på vegne af afdelingsledelsen, derfor kommer du til at dele kontor med den ledende overlæge. Ledelsesopgaven foregår i tæt samspil med afdelingens øvrige funktionsledelser.

Afdelingsledelsen har en væsentlig opgave med at sikre at faglig behandling går hånd i hånd med en hensigtsmæssig anvendelse af afdelingens ressourcer. Du vil således få en væsentlig rolle med at sikre at det gensidige forpligtende samarbejde mellem de forskellige ledere i afdelingen og tværsektorielt fungerer smidigt og effektivt. Ligesom du vil få en central rolle i afdelingens indsats omkring sammenhængende forløb for patienterne. Vi har fokus på overgange mellem sengepsykiatri, lokalpsykiatri og socialpsykiatrien. Derudover har vi et fokus på et tæt samarbejde med de dygtige almen praktiserende læger i optageområdet.

 

Psykiatrisygehuset

I psykiatrisygehuset er der et særligt fokus på at nedbringe brugen af tvang. Det skal ske med fortsat høj faglighed over for patienten og uden at gå på kompromis med medarbejderens sikkerhed.

Psykiatrisygehuset forventer snarest at blive arbejdsmiljøcertificeret (ISO45001) og det stiller særlige krav til dig som leder om, at være tydelig på dit ansvar og din rolle i forhold til gældende arbejdsmiljølovgivning, og derigennem have særlig fokus på det gode arbejdsmiljø.

Den Syddanske Forbedringsmodel, der er inspireret af LEAN-tankegangen, rummer værktøjskassen, der understøtter afdelingsledelsen i at opstille klare og tydelige mål og følge op på de fælles indsatsområder. Forbedringsmodellen bidrager til at medarbejdere og ledere kontinuerligt kan gennemføre og lede forbedringer. Formålet er at skabe sammenhængende og gode patientforløb. Du har sammen med den ledende overlæge en vigtig opgave i denne proces.

 

Psykiatrisk afdeling i Vejle

Psykiatrisk Afdeling Vejle er en organisatorisk enhed under Psykiatrien i Region Syddanmark, der endvidere består af 13 afdelinger og funktioner geografisk fordelt på lokaliteter eksempelvis i Esbjerg, Svendborg, Aabenraa, Middelfart og Odense.

Psykiatrisk Afdeling Vejle har ansvaret for voksenpsykiatrien og varetager udredning, diagnostik og behandling inden for det sundhedsfaglige speciale psykiatri. Afdelingen betjener ca. 287.000 indbyggere primært fra kommunerne Vejle, Fredericia, Kolding og Billund samt for ældre med psykiske lidelser desuden Middelfart, Nordfyns og Assens kommuner. Afdelingen består af et døgnbehandlingssted i vejle og tre lokalpsykiatrier i henholdsvis Vejle, Kolding og Fredericia.

Afdelingens døgnbehandlingssted er placeret i nye bygninger fra 2017, hvilket medfører moderne behandlings- og sikkerhedsmæssige forhold for patienter og medarbejdere. Derudover er placeringen tæt ved naturskønne omgivelser som skov og vand.

 

Personlige kompetencer

Du har en synlig og nærværende ledelsesstil og kan spille både dig selv og andre gode. Din ledelsesstil understøttes af stærke relationelle og kommunikative kompetencer, således kan du skabe både følgeskab og fællesskab.

Du har en god indlevelsesevne, og kan håndtere meningsudvekslinger og se tingene fra flere perspektiver. Du har humor og kan løfte stemningen også i vanskelige situationer. Din styrke gør dig i stand til - når det er påkrævet - at kunne agere boksepude og du sætter fortrolighed og loyalitet højt i dit medlederskab. Du har et roligt væsen som er en styrke i konflikt- og forhandlingssituationer.

Du uddelegerer til dine funktionsledelser og er en god sparringspartner for dem og din kollega i afdelingsledelsen. Du har fokus på den sociale kapital og har øje for vigtigheden af at fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere, herunder at udvikle eksisterende personale. Du har fokus på at sikre et trygt og lærende uddannelsesmiljø for alle faggrupper.

Du er strategisk tænkende og har visioner for den sygeplejefaglige udvikling. Med nysgerrighed og vedholdenhed driver du forbedringsindsatser herunder bl.a. indsatsen for nedbringelse af tvang i psykiatrien. Du evner at sætte tydelig mål, og omsætte det til handling og få det afsluttet ordentligt.

Du er en reflekterende og kvalificeret sparringspartner for Sygehusledelsen og dine afdelingsledelseskolleger. Du har tæft og forståelse for at arbejde i en politisk styret organisation og vi forventer, at du formår at indgå i et konstruktivt tværfagligt samarbejde med de øvrige afdelinger i Psykiatrisygehuset.

 

Faglige kompetencer

  • Du er uddannet sygeplejerske suppleret med relevant faglig videreuddannelse, og en tydelig faglig profil helst inden for det psykiatriske område
  • Solid og dokumenteret ledelseserfaring, gerne erfaring med ledelse af ledere. Vi ser gerne du har en lederuddannelse på Masterniveau eller lignende og at du har et kontinuerligt ønske om fortsat udvikling af dine ledelsesmæssige kompetencer.
  • Du har klinisk erfaring fra psykiatrien
  • Du har flair og interesse i økonomistyring og gerne erfaring med budgetlægning.

 

Din ansøgning

Ansøgningsfrist er den 3. august 2021.

Første ansættelsessamtale afholdes den 10. august 2021 og anden ansættelsessamtale afholdes den 19. august 2021. Vi benytter personprofilanalyse mellem første og anden ansættelsessamtale.

Forventet tiltrædelse 1. oktober 2021.

Yderligere oplysningen om stillingen kan fås og materiale kan rekvireres ved henvendelse til Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, tlf. 9944 4803 eller Ledende overlæge Mikkel Rune Vossen Rasmussen, tlf. 51487551.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien i Region Syddanmark, Vejle
  • Kontaktperson
    Kirsten Franciska Hansen
  • Adresse
    Nordbanen 5, 7100 Vejle
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    216153
  • Quick-nr.
    412063
  • Indrykningsdato
    21-06-2021
  • Ansøgningsfrist
    03-08-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Psykiatrien i Region Syddanmark, Vejle
  • Adresse
    Nordbanen 5, 7100 Vejle
  • Kontaktperson
    Kirsten Franciska Hansen
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    216153
  • Quick-nr.
    412063
  • Indrykningsdato
    21-06-2021
  • Ansøgningsfrist
    03-08-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.