Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV

Afdelingslæger søges til Lungemedicinsk Afdeling, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Vi søger 3-4 speciallæger i intern medicin: lungemedicin. Stillingerne er til besættelse pr. 1. januar 2022 eller senere, efter aftale.

Vi ønsker at rekruttere afdelingslæger, der brænder for fagligheden og samtidig har visioner for afdelingens og hospitalets fortsatte udvikling. Som rollemodel forventer vi, at du er i besiddelse af veludviklede kommunikations- og samarbejdsevner og har et ønske om aktivt at bidrage til udviklingen af det faglige miljø indenfor de områder, som afdelingen er en del af. Som en naturlig del af ansættelsen forventer vi, at du har interesse for og bidrager aktivt til det tværfaglige samarbejde internt i afdelingen og på tværs af hospitalet.

 Der vil være mulighed for at sikre oplæring og udvikling, som understøtter din fortsatte faglige kompetenceudvikling og interesseområder, under hensyntagen til den samlede speciallæge gruppe og opgaveporteføljen for afdelingen.

 Lungemedicinsk afdeling

Afdelingen er aktuelt en lungemedicinsk specialafdeling og er samtidig en væsentlig aktør i akutområdet i forhold til patientforløb, der starter der.

Patienter med klassiske lungemedicinske diagnoser visiteres til afdelingen, og patienter med infektionsmedicinske diagnoser visiteres i vidt omfang til afdelingen.

Afdeling har speciallæger inden for det infektionsmedicinske område og deltager i udviklingen af det infektionsmedicinske område på hospitalet, en udvikling der intensiveres i den kommende tid.

Vi har to sengeafsnit med i alt 40 senge, heraf 4 intermediære pladser, der fungerer som step-up og step-down for de kritisk syge patienter. Afdelingen varetager blandt andet patienter med svær lungeinfektion, KOL og astma samt patienter der indlægges med Covid-19.

Vi modtager patienter direkte i afdelingen til NIV og til behandling af spontan pneumothorax hele døgnet og deltager i daglig stuegang på Intensiv afdeling. 

Det ambulante område består af et stort klassisk lungemedicinsk specialambulatorium samt ugentlige infektionsmedicinske spor. Vi råder over avanceret respirationsfysiologisk udstyr og foretager som rutine såvel enkle lungefunktionsundersøgelser (med reversibilitet), udvidede lungefunktionsundersøgelser og CLE samt provokationer (mannitol, metakolin, EVH). Vi tilbyder KOL-rehabilitering og har udgående palliativt team og ilt-sygeplejerske, ligesom der er adskillige selvstændige sygepleje-ambulatorier.

Vi varetager blandt andet forløb indenfor astma, KOL, behandling med hjemme-NIV, ILS, svær astma, uafklaret dyspnø (sport), non-malign palliation og senfølger efter Covid-19.

 Vi er én af to afdelinger i regionen, der varetager lungeinfiltrat-udredning, hvor patienter mistænkt for lungekræft fra planlægningsområde Byen og Syd (i alt ca. 900.000 borgere), udredes.  

I forbindelse med cancerudredning foretages bronkoskopi, EBUS og EUS samt ENB som rutine.

Regionsfunktionen vedrørende telefonisk lungekræftrådgivning varetages af afdelingen. 

Der er til afdelingen knyttet en stor forskningsenhed der ledes af afdelingens professor. Der er aktuelt et professorat inden for svær astma tilknyttet afdelingen. Lungemedicinsk Forskningsenhed har tætte internationale kontakter, og vi har blandt andet tilknyttet post-doc-forløb, 2-4 ph.d.-stipendiater samt prægraduate læger.

Afdelingen er aktuelt normeret til 22 speciallæger. Herudover er der HU-forløb i lungemedicin, akut medicin, almen medicin og geriatri. Endelig er der i alt 9 intro-forløb og 4-6 KBU-stillinger tilknyttet. 

Afdelingen deltager i undervisningen af lægestuderende (bachelor og kandidat) og har flere lektorater indenfor lungemedicin. 

Vi søger afdelingslæger i Intern Medicin: Lungemedicin.

Du forventes udover arbejdet med akutte patienter at have varetagelse af patientforløb i sengeafsnit og /eller det ambulante område.

Vi forventer at du blandt andet har erfaring med og kan se dig ind i fortsat at arbejde med nogle af følgende områder:

  • Etableret forskningserfaring indenfor obstruktive lungesygdomme og planer om postdoc forløb. Hertil kommer klinisk erfaring inden for obstruktive lungesygdomme, basis allergologi og lyst og ideer til at udvikle det tværsektorielle samarbejde.
  •  Erfaring med at arbejde med kvalitetsudvikling inden for medicinsikkerhed og interesse for ledelse.
  •  Etableret god forskningserfaring (her under registerforskning) og interesse og potentiale til postdoc- ansættelse. Solid erfaring med at arbejde med evidensbaseret medicin, herunder udarbejdelse af systematiske reviews, metaanalyser og guidelines. 
  •  Skæringsfladerne mellem lunge- og infektionsmedicin.
  •  Udvikling af den lægelige videreuddannelse i afdelingen

 Arbejdsforhold

Du vil i det daglige referere til den ledende overlæge.

De syv lægeroller er en vigtig ramme for arbejdet i afdelingen og vi arbejder aktivt med at faglighed og professionalisme gennemsyrer afdelingen.

Vi er en travl afdeling, og du skal have god arbejdskapacitet, gennemslagskraft og engagement.

Vi lægger vægt på at speciallæger deltager i varetagelse af tværgående organisatoriske og uddannelsesmæssige opgaver.

Uddannelse har høj prioritet i afdelingen og det forventes, at du er aktiv i forhold til uddannelse og uddannelsesmiljøet, på tværs af afdelingen.

Lægerne i lungemedicinsk afdeling deltager i vagtarbejdet i akut-området samt stuegang WSH.

Herudover deltagelse i FællesMedicinskBagvagtsfunktion, med tilstedeværelse AN. Der forventes vagter / stuegang WSH 3-4 gange pr måned.

Løn og ansættelsesforhold

Løn- og ansættelsesforhold vil være i overensstemmelse med Overenskomsten mellem Danske Regioner og Yngre Læger. 

Ansøgeren skal forholde sig til de 7 kompetenceområder og i videst muligt omfang dokumentere kvalifikationer inden for disse kompetencer. 

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge, PhD, MPG Helle Frost Andreassen, Lungemedicinsk Afdeling L, Telefon 40 26 08 65. 

Ansøgningsprocedure

Upload ansøgning og CV online via linket

Ansøgningsfrist 4.10.2021.

Ansættelsessamtaler planlægges afholdt i uge 43.

 

Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der ikke har en dansk uddannelse, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med samme karakterkrav, som Sundhedsstyrelsen kræver af sundhedspersonale fra lande uden for EU, for at de kan få dansk autorisation.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Kontaktperson
    Helle Frost Andreassen
  • Adresse
    Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Lungesygdomme
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2022
  • Regionens jobnr.
    234886
  • Quick-nr.
    416588
  • Indrykningsdato
    16-09-2021
  • Ansøgningsfrist
    04-10-2021 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Adresse
    Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV
  • Kontaktperson
    Helle Frost Andreassen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Lungesygdomme
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2022
  • Regionens jobnr.
    234886
  • Quick-nr.
    416588
  • Indrykningsdato
    16-09-2021
  • Ansøgningsfrist
    04-10-2021 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.