Region Sjælland

Region Sjælland

Sygehusvej 10, 4000 Roskikde

Specialeansvarlig overlæge søges til infektionsmedicin, Medicinsk Afdeilng, SUH Roskilde

 

Stillingen som specialeansvarlig overlæge i infektionsmedicin ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde er ledig til besættelse 01.02.2022 eller snarest muligt derefter.

Med højt til loftet, plads til gode ideer og kort vej til ledelsen ønsker vi ansætte en visionær og ambitiøs overlæge, som med sine kvalifikationer og sit engagement kan indtage en hovedrolle i at styrke og videreudvikle det infektionsmedicinske speciale på Sjællands Universitetshospital.

Overlægen skal medvirke til at hjemtage specialiserede funktioner og forberede at specialet bliver en del af universitetshospitalet i Køge, når det forventeligt er fuldt udbygget i 2026.

Det infektionsmedicinske speciale i afdelingen

Specialet varetages aktuelt af 5 fastansatte overlæger, en afdelingslæge, en overlæge med primær funktion i Diagnostisk Center samt en ekstern overlæge ansat som konsulent 2 dage om måneden. Afdelingen modtager herudover årligt to hoveduddannelsesforløb midtvejs i deres speciallægeuddannelse.

Det ene af afdelingens to sengeafsnit har primært specialiserede infektions - og lungemedicinske patienter. Patienterne indlægges enten direkte fra Akutmodtagelse/ambulatorium eller overflyttes fra regionens øvrige sygehuse.

Afdelingen har regionsfunktion inden for infektionsmedicin og dækker, fraset højt specialiserede funktioner, hele det infektionsmedicinske spektrum, og har en solid og voksende forskningsaktivitet.

De ambulante funktioner omfatter blandt andet en hepatitis-enhed, som drives i samarbejde med gastroenterologerne på Sjællands Universitetshospital Køge, samt en enhed for mykobakterier, som varetages i fællesskab med afdelingens lungemedicinere. Der er også et velfungerende hiv-ambulatorium, der passes af alle afdelingens infektionsmedicinere.

I det infektionsmedicinske team lægger vi vægt på godt samarbejde, både internt i lægegruppen, tværfagligt med de andre faggrupper, samt udadtil på sygehuset og i regionen. Afdelingen prioriterer det højt, at den enkelte speciallæge har mulighed for at dyrke specialinteresser og videreuddannelse. Afdelingens infektionsmedicinere har således være involveret i flere nationale og internationale fora, og har arbejdet i Ukraine for WHO og i Sierra Leone for Læger uden Grænser.

Arbejdsopgaver

Den specialeansvarlige overlæge vil indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for infektionsmedicin. Overlægens kliniske funktion vil være i specialets ambulatorier og sengeafsnit, hvor fordelingen af funktionstid vil kunne aftales efter interesse og kvalifikationer.

Overlægen forventes at repræsentere infektionsmedicinen i afdelingen, regionalt og nationalt og deltage i diverse infektionsmedicinske fora.

Den specialeansvarlige overlæge forventes sammen med afdelingens øvrige specialeansvarlige at indgå i tæt sparring med ledende overlæge om planlægning og udvikling af afdelingen og specialet, og vil i væsentligt omfang få uddelegeret ansvar for tilrettelæggelse af daglig drift både mono- og tværfagligt på det infektionsmedicinske område, i samarbejde med den sygeplejefaglige ledelse. Det ledelsesmæssige indhold i stillingen kan således omfatte faglig ledelse af det infektionsmedicinske område, såvel som driftsledelse, strategisk ledelse og personaleledelse. Vægtning og fokus i ledelsesopgaven aftales i dialog med afdelingsledelsen, og i sammenhæng med den nye stillingsstruktur for overlæger som indføres i 2022. Hvis ansøger interesseret er interesseret i videreuddannelse inden for dette ledelse vil der være gode muligheder herfor, ligesom der er mulighed for at sparre med den øvrige ledelse omkring disse funktioner.

Den specialeansvarlige overlæge indgår som udgangspunkt i den intern medicinske og i den infektionsmedicinske specialevagt, med en samlet vagthyppighed på ca. 5 vagter per måned. Vagterne er tilrettelagt som beredskabsvagt.

Såfremt den specialeansvarlige overlæge måtte ønske det, forventes der også at være mulighed for at oprette et klinisk lektorat til stillingen.

Medicinsk Afdeling

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi normering til 3 sengeafsnit med i alt 49 senge og en omfattende ambulant produktion med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Fra 1. januar 2022 fusionerer den lungemedicinske funktion i SUH Roskilde med den lungemedicinske funktion i Næstved, hvor der er et lungemedicinsk sengeafsnit, ambulatorium og en stor enhed for udredning af lungekræft, som også bliver en del af den samlede afdeling.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde og i Nykøbing Falster.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer, et klinisk professorat i lungemedicin og 5 ph.d.-studerende. Den infektionsmedicinske forskning på afdelingen har udviklet sig hastigt de seneste år med oprettelse af et forskningslektorat, samt initiering af original forskning i blandt andet CNS-infektioner, og omfattende deltagelse i nationale Covid-studier. Afdelingen har en velfungerende Klinisk Forskningsenhed, hvor den infektionsmedicinske forskning udgør en betydelig andel.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, kliniske lektorer inden for alle 3 specialer på afdelingen. Infektionsmedicinen har p.t. 1 forskningslektor og 2 kliniske lektorater.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder infektionsmedicin

Afdelingen har et særdeles godt uddannelsesmiljø, hvilket også fremgår at den seneste inspektorrapport.

Afdelingens lægelige stab pr. 01.12.21

I Roskilde er der aktuelt 22 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover tre 1. reservelæger og 12-15 reservelæger.

I Næstved er der aktuelt 3 lungemedicinske overlæger, en afdelingslæge og 5 hoveduddannelseslæger.

Kvalifikationer

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i infektionsmedicin, som har interesse for og evne til at videreudvikle specialet og afdelingen. Som foruden faglige kompetencer også har stærke personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Det er ikke afgørende med mange års speciallægeerfaring, specialiseret faglig ekspertise eller lang ledelseserfaring. Det vigtige er viljen til og talentet for engagement i den lægefaglige og tværfaglige ledelsesopgave, i et dynamisk samspil med afdelingsledelsen og den infektionsmedicinske stab.

Der lægges vægt på

  • Gode faglige kvalifikationer
  • Stærke samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Kompetencer inden for faglig og strategisk planlægning
  • Interesse for ledelse, herunder teambuilding og motivation
  • Undervisningsmæssige og pædagogiske kvalifikationer
  • Videnskabeligt curriculum
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og sig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv lægeroller i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Ansættelse som overlæge kræver godkendelse, både jf. den faglige bedømmelse, og efter Danske Regioners krav om 5 års anciennitet som speciallæge.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Adresse
    Sygehusvej 10, 4000 Roskikde
  • Stillingstype
    Overlæge, Specialeansvarlig overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-02-2022
  • Regionens jobnr.
    015020
  • Quick-nr.
    421435
  • Indrykningsdato
    02-12-2021
  • Ansøgningsfrist
    03-01-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Adresse
    Sygehusvej 10, 4000 Roskikde
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Stillingstype
    Overlæge & Specialeansvarlig overlæge
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-02-2022
  • Regionens jobnr.
    015020
  • Quick-nr.
    421435
  • Indrykningsdato
    02-12-2021
  • Ansøgningsfrist
    03-01-2022 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.