Region Sjælland

Region Sjælland

Fjordvej 15 - 17, 4800 Nykøbing F.

Ledende overlæge, Gastroenterologi, Medicinsk afdeling, Nykøbing F. Sygehus

Medicinsk afdeling søger ny ledende overlæge i gastroenterologi.

Om afdelingen

Medicinsk afdeling råder over knap 130 senge med følgende specialer: gastroenterologi, geriatri, lungemedicin, nefrologi, kardiologi og endokrinologi. Hertil har alle specialerne omfattende ambulant aktivitet.

Afdelingen bidrager med tilsyn og faglig sparring vedrørende intern medicinske problemstillinger, til vores samarbejdspartnere, især FAM og Intensiv, men også til de kirurgiske specialer på sygehuset.

Medicinsk afdeling udgør en stor del af det samlede sygehus og har bidraget væsentligt til at Nykøbing Falster Sygehus netop har vundet titlen Bedste arbejdsmiljø.

Om gastroenterologien

Gastroenterologisk sektion består af et sengeafsnit på 31 sengepladser, hvoraf de 11 er allokeret kirurgiske patienter. Kirurgiske gastroenterologer varetager stuegangen på deres egne patienter. På sengeafsnittet udføres gastroenterologiske procedurer som Bedside UL og ascitesdrænage. Der foregår løbende projekter mhp videreuddannelse af sygeplejersker og kvalitetssikring.

Det gastroenterologiske ambulatorium fungerer dagligt med et speciallæge-spor og et reservelægespor tilpasset det uddannelsesniveau man er på. Der ud over daglig høj aktivitet i sygeplejerske-drevet ambulatorium med infusioner af biologisk medicin og blodprodukter, samt regelmæssige kontroller af især leversvigtspatienter til medicinjustering og vurdering af behov for ascitesdrænage.

Det endoskopiske afsnit er drevet udelukkende af medicinske gastroenterologer, og der udføres hver dag kikkertundersøgelser på 4-5 skopi-søjler. 2 søjler med screeningskoloskopier udført af koloskoperende sygeplejersker, 2-3 søjler med øvre og nedre endoskopi udført af speciallæge og superviseret HU læge. Der laves mange diagnostiske skopier og en hel del procedurer som banding, argon-behandling, PEG sonder, polypectomi og EMR.

Der laves UL af tarm, primært som kontrol af selekterede IBD patienter.

Om stillingen

Den ledende overlæge skal kunne indgå i det kliniske arbejde. Der vil være mulighed for at videreudvikle sig på særlige områder, eksempelvis UL, kapselendoskopi, skopi, eller subspecialisere sig indenfor specialet i lever, tarm (øvre og nedre), eller pancreas. Her ud over forventes det at man deltager i arbejdet med sundhedsfagligt råd i gastroenterologi i Region Sjælland.

Den ledende overlæge indgår i et tværfagligt ledelsesteam, hvor der i gastroenterologisk sektion er 3 oversygeplejersker, som samlet refererer til afdelingsledelsen med chefsygeplejersken og cheflægen. Her ud over indgår ledelsesteamet i gastroenterologi i afdelingens ledelsesforum, som omfatter afdelingsledelsen og ledelsesteam fra de andre specialer, samt ledende sekretærer.

Den daglige ledelse foregår i samarbejde med de funktionsansvarlige overlæger, hvor der aktuelt er en i skopien, en i ambulatoriet og en i sengeafsnittet.

Man forventes at indgå i ledelsens arbejde med strategiudvikling og især implementering, samt diverse udviklings- og kvalitetssikrings-projekter.

Om ansøgeren

Du skal være medicinsk gastroenterolog. Du skal have lyst og evne til at indgå i et fagligt samarbejde med de øvrige gastroenterologer. Du skal evne og have lyst til at udvikle og positionere gastroenterologien, på sygehuset og i forhold til øvrige gastroenterologiske afdelinger i regionen og andre regioner. Du skal have lyst til ledelse, hvor du skal kunne se gastroenterologien som en del af helheden. Du skal have lyst til at arbejde for at skabe de bedste rammer for dine kollegers trivsel og udvikling. Det forventes at du blandt andet vil kunne opfatte ledelse som et selvstændigt fag, som du løbende skal udvikle dig indenfor, og samtidig opfatte ledelse som en naturlig del af dit virke. De færreste kan alle disse ting med det samme og derfor vil det være muligt at få ledelsessparring og videreuddannelse i et omfang som måtte være ønskeligt.

Du skal kunne indgå i tværfagligt samarbejde på flere niveauer, være åben og imødekommende, skabe tillid, bevare overblik samt træffe beslutninger, søge konsensus og kunne skære igennem, samt følge op på aftaler.

Lyder det interessant. Er du ny speciallæge med en lyst til at lede og udvikle dig som leder, eller ældre erfaren speciallæge som syntes det kunne være interessant at bidrage på en anden måde. Så vil der helt sikkert være en plads til dig her.

Fleksibel arbejdstilrettelæggelse kan arrangeres, men vi regner med en fordeling på ca 80-20 mellem klinisk arbejde og ledelse/administration. Stillingen er vagtfri.

Praktiske oplysninger

Nykøbing F. Sygehus tilbyder gode rammer for pendlere fra København, hvor der på alle hverdage både morgen og aften kører busser. Derudover er der oprettet personalehotel, hvor overnatninger kan bookes. Besøg vores hjemmeside Kom Sydpå, hvor du kan læse mere om sygehuset.

Har du lyst til at høre mere om stillingen og de muligheder, som ligger i jobbet, så er du velkommen til at kontakte ledende overlæge Carsten Askov-Hansen: e-mail: caask@regionsjaelland.dk, 20 51 66 79 eller cheflæge Chr. Christiansen, e-mail: chchris@regionsjaelland.dk, 40 19 84 76, som også kan sende stillings-og funktions-beskrivelsen.

Ansøgningen skal udfærdiges i.h.t. Sundhedsstyrelsens beskrivelser af de syv lægeroller

 

Om Nykøbing F. Sygehus – Sammen skaber vi et stærkt akutsygehus
Fundamentet for Nykøbing F. Sygehus er de tre grundlæggende værdier: Pas på patienten, pas på økonomien og pas på hinanden. Det kommer til udtryk gennem en høj grad af patient – og medarbejderinddragelse. Vores sygehus er kendetegnet ved at gå forrest, når det gælder udvikling af nye organisations – og samarbejdsformer med fokus på spydspidsfunktioner især inden for multisyge og tværsektorielle indsatser. 

Vi er en attraktiv arbejdsplads, der vægter efteruddannelse og faglighed højt, ligesom forskning er en prioriteret del af det tværfaglige samarbejde. Placeret med udsigt over naturskønne Guldborgsund er Nykøbing F. Sygehus det sundhedsfaglige omdrejningspunkt for Lolland, Falster, Møn og Sydsjælland, både som uddannelsessted, arbejdsplads og som akutsygehus med højeste faglighed og service. Læs mere om Nykøbing F. Sygehus her.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nykøbing F. Sygehus
  • Kontaktperson
    Christian Christiansen
  • Adresse
    Fjordvej 15 - 17, 4800 Nykøbing F.
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2022
  • Regionens jobnr.
    017623
  • Quick-nr.
    432484
  • Indrykningsdato
    09-06-2022
  • Ansøgningsfrist
    05-09-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nykøbing F. Sygehus
  • Adresse
    Fjordvej 15 - 17, 4800 Nykøbing F.
  • Kontaktperson
    Christian Christiansen
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-10-2022
  • Regionens jobnr.
    017623
  • Quick-nr.
    432484
  • Indrykningsdato
    09-06-2022
  • Ansøgningsfrist
    05-09-2022 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.