Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Afdelingslæge til thoraco-abominal diagnostik og ultralyd til Afdeling for Røntgen og Skanning, Diagnostisk Center, Rigshospitalet

En afdelingslægestilling er ledig til besættelse per 1. januar 2023 eller snarest derefter. Vi er en spændende og dynamisk afdeling, der udfører billeddiagnostik og intervention i hele det radiologiske spektrum med anvendelse af alle modaliteter fra konventionel radiologi, snitbilleddiagnostik med MR- og CT-scanning samt ultralyd. Intervention inkluderer også kardiovaskulær og neuro diagnostik samt behandling. Rigshospitalet har stort set alle specialer repræsenteret, samt et Level 1 traumecenter, der modtager patienter fra Sjælland og Bornholm. Vi arbejder tæt sammen med alle hospitalets afdelinger – både gennem daglige konferencer og MDT-konferencer.

Afdelingen har både lokal- og landsdelsfunktion, og dermed modtager vi patienter fra hele landet, inklusiv Grønland og Færøerne, hvilket er med til at give en stor og spændende bredde inden for de patienter og undersøgelser, vi udfører på afdelingen. Et større forskningsmiljø er integreret i afdelingen med tre professorer, ph.d-studerende og post.docs.

Afdelingen for Røntgen og Skanning er beliggende på to matrikler - Rigshospital Glostrup og Rigshospital Blegdamsvej. Den opslåede stilling som afdelingslæge er tilknyttet thoracoabdominalsektor og ultralydssektionen på Blegdamsvej.

På afdelingen udføres både akutte og elektive undersøgelserne samt flere højt specialiserede undersøgelser. På Blegdamsvejmatriklen er en stor del af patienterne onkologiske patienter i udredning og kontrolforløb for kræftsygdom. Udover onkoradiologi varetages undersøgelser i thorax-, abdominal- og uroradiologi samt børneradiologi. Der er desuden en stor organtransplantationsaktivitet på Rigshospitalet.

Funktionsbeskrivelse
Ultralydsafsnittet betjener hele hospitalet og har et udstrakt samarbejde med alle hospitalets afdelinger, hvorfor der udføres mange typer af UL undersøgelser på patienter i alle aldersgrupper, samt et bredt spektrum af UL-vejledte interventionelle procedurer i diagnostisk og terapeutisk øjemed, f.eks. tumorablation. Som afdelingslæge i thoracoabdominalsektoren har man en bred tilknytning til subspecialerne i sektoren og arbejder både med akutte og elektive undersøgelser.
Det daglige arbejde består bl.a. i beskrivelse af undersøgelser, kontakt til de andre kliniske afdelinger via akuttelefonen, visitation samt afvikling af konferencer.
Afdelingen har mange uddannelseslæger tilknyttet, som man gennem det daglige arbejde kommer til at deltage i undervisning og uddannelsen af.

Kvalifikationer
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i diagnostisk radiologi og med både flair for og erfaring indenfor både CT diagnostik og ultralyd. Der foregår en del forskning i Radiologisk Klinik og der mulighed for at deltagelse i forskningsprojekter efter interesse. Ansøger må gerne være innovativ og have drivkraft til at indføre nye undersøgelsestyper. Stillingen vil også kunne inkludere tjeneste i interventionssektor afhængig af kvalifikationer.

En specifik funktionsbeskrivelse og udviklingsplan vil blive udarbejdet ved ansættelsen, afhængig af kompetencer og ønsker samt ved de årlige MUS- samtaler. 

Undervisning og forskning
Afsnittets speciallæger deltager i en række forskellige multidisciplinære tumorkonferencer på hospitalets kliniske afdelinger, ligesom alle deltager i undervisning af læger og studerende i uddannelsesforløb.

Reference
Stillingen refererer i det daglige arbejde til den driftsansvarlige overlæge i sektionen og til cheflægen.

Vagt
Stillingen har vagtfunktion, dels i to-skiftet tilstedeværelsesvagt i den thoracoabdominale sektor inklusiv ultralydsfunktion samt i traumevagtlaget, som er vagt på tjenestested med efterfølgende rådighedsvagt fra bolig.

Løn- og ansættelsesforhold
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst for underordnede læger indgået mellem Yngre Læger og Regionernes lønnings- og takstnævn.
Såfremt ansøger allerede er tjenestemand i Region Hovedstaden vil evt. ansættelse kunne ske på tjenestemandsvilkår.

Yderligere oplysninger 
Yderligere informationer om stillingen kan fås ved henvendelse til dagligt driftsansvarlig overlæge Birthe Merete Henriksen på e-mail: Birthe.Merete.Henriksen@regionh.dk , driftsansvarlig overlæge Claus Verner Jensen på e-mail: Claus.verner.jensen@regionh.dk eller cheflæge Martin Lundsgaard Hansen på e-mail: Martin.lundsgaard.hansen@regionh.dk.

Ansøgning
Ansøgningen skal vedlægges CV, speciallægeautorisation og øvrige relevante bilag.
I ansøgningen skal der redegøres for kvalifikationer og interesser. Ansøgers kompetencer inden for de syv lægeroller skal beskrives i ansøgningen.
Bedømmelsen af ansøgernes faglige kvalifikationer vil ske på grundlag af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 kompetenceområder, ”Medicinsk ekspert, Samarbejder, Kommunikator, Leder og administrator, Akademiker, Sundhedsfremmer, Professionel”, jf. ”Vejledning for faglig bedømmelse af ansøgere til overlægestillinger i Region Hovedstaden for 2007”, der kan ses på www.regionh.dk.

Stillingsbeskrivelse kan rekvireres hos afdelingsledelsessekretær Nadia Petersen på e-mail: nadia.petersen.01regionh.dk, eller på telefon: 35 45 84 38.

Ansøgningsfristen er d. 5. september 2022.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Kontaktperson
    Birthe Merete Henriksen
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Radiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2023
  • Regionens jobnr.
    243278
  • Quick-nr.
    435340
  • Indrykningsdato
    16-08-2022
  • Ansøgningsfrist
    05-09-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Adresse
    Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
  • Kontaktperson
    Birthe Merete Henriksen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Radiologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2023
  • Regionens jobnr.
    243278
  • Quick-nr.
    435340
  • Indrykningsdato
    16-08-2022
  • Ansøgningsfrist
    05-09-2022 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.