Region Sjælland

Region Sjælland

Vestermarksvej 9, 4600 Rosklide

Ledende overlæge i lungemedicin, Sjællands Universitetshospital

 

Ledende overlæge i lungemedicin, Sjællands Universitetshospital

Vil du være med til at udvikle lungemedicinen på Sjællands Universitetshospital og i Region Sjælland?

Så er her en enestående mulighed: Med højt til loftet, plads til gode ideer og kort vej til ledelsen ønsker vi at ansætte en ambitiøs overlæge til stillingen som den ene af to ledende overlæger i lungemedicin. I skal begge lede på tværs af vores to matrikler i Roskilde og Næstved. Den ene leder infiltratudredningen på tværs – vi søger dig, der som den anden ledende overlæge vil lede det non-maligne område i sengeafsnit og ambulatorier.

Vi søger dig, der brænder for at planlægge og udvikle, og som tænder på at gøre det i tværfagligt fællesskab i et engageret, dynamisk ledelsesteam og i tæt samarbejde med afdelingsledelsen og de andre speciallæger i afdelingen.

Stillingen er ledig til besættelse nu, men vi venter også gerne på dig, der er den rette til stillingen.

Klik her for at tage et kig på stillingen og afdelingen

Arbejdsopgaver

Ledelse

Du bliver den ene af afdelingens to ledende overlæger i lungemedicin, der sammen med de lungemedicinske oversygeplejersker skal udgøre den tværfaglige ledelse af afdelingens lungemedicinske funktioner på tværs af vores to matrikler i Roskilde og Næstved. Sammen forventes I i tværfagligt fællesskab at tage ansvar for drift, faglighed, udvikling og organisering af området, og indgår sammen med de øvrige afsnitsledelser og specialer i afdelingens ledergruppe.

Vi ønsker en struktur med to ledende overlæger i lungemedicin, der sammen varetager den lægefaglige ledelse af det lungemedicinske speciale i afdelingen. Den ene skal lede infiltratudredningen, mens den anden skal lede det non-maligne område. Stillingen som leder af infiltratudredningen er besat, men vi søger dig, der vil varetage det non-maligne område i sengeafsnit og ambulatorier.

De to ledende overlæger skal fungere sidestillet, og sammen indgå i ledelse af drift, faglighed og organisatorisk ledelse i lungemedicinen i samarbejde med oversygeplejerskerne og med reference til afdelingsledelsen. I forventes desuden at repræsentere specialet i afdelingen, regionalt og nationalt. I samarbejde med cheflægen vil I også få personaleansvaret for afdelingens lungemedicinske speciallæger og hoveduddannelseslæger.

Lægefagligt

Du kommer til at indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for lungemedicin, der er normeret til 8,5 speciallæger i Roskilde og 5,6 speciallæger i Næstved. De kliniske funktioner er i specialets ambulatorier og sengeafsnit, hvor fordelingen af funktionstid kan aftales efter interesse og kvalifikationer. Du vil desuden få afsat tid til de ledelsesmæssige og administrative opgaver. Den nærmere fordeling af tid til ledelse og klinik aftaler vi – ledelsesdelen kan udgøre en eller flere dage pr. uge, afhængig af hvordan vi fordeler opgaverne mellem dig, den anden ledende overlæge og cheflægen.

Med fusionen af de lungemedicinske funktioner i Roskilde og Næstved er afdelingens ambition at styrke faglighed, udvikling og drift på tværs af de to matrikler, så vi udnytter de eksisterende kompetencer og funktioner optimalt. Vi forventer at du er med til at udvikle dette samarbejde, også med fysisk tilstedeværelse på begge matrikler. Du vil også være med til at videreudvikle den nye lægefaglige ledelsesstruktur i det lungemedicinske speciale på tværs af de to matrikler.

De ledende overlæger kan efter aftale indgå i den intern medicinske og den lungemedicinske specialevagt, med en samlet vagthyppighed på ca. fire vagter per måned. Vagterne er tilrettelagt som vagt uden for tjenestestedet.

Kvalifikationer

Vi søger en speciallæge, som først og fremmest har interesse for og evne til at videreudvikle lungemedicinen og allergologien. Vi foretrækker at du er lungemediciner, men hvis du har et andet relevant speciale og tilstrækkelig lungemedicinsk erfaring og indsigt, kan stillingen godt være noget for dig alligevel. Foruden faglige kompetencer søger vi en speciallæge med gode personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Du behøver ikke at have mange års speciallægeerfaring, være faglig ekspert på dit fagområde, eller have lang ledelseserfaring. Det vigtige er din vilje til og talent for at engagere dig i den lægefaglige og tværfaglige ledelsesopgave, i et dynamisk samspil med afdelingsledelsen og den lungemedicinske stab.

Der lægges vægt på

  • Stærke samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Dokumenteret interesse for ledelse, organisation og udvikling
  • Et godt planlægningsgen
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og dig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Ansættelse som overlæge kræver godkendelse, både jf. den faglige bedømmelse, og efter Danske Regioners krav om 5 års anciennitet som speciallæge.

Det lungemedicinske speciale i afdelingen

Specialet varetages pr. 1. september af 9 speciallæger i Roskilde og 5 i Næstved. Desuden har afdelingen et klinisk professorat, som går på tværs af de to matrikler.

Det ene af afdelingens sengeafsnit i Roskilde har primært specialiserede lungemedicinske patienter. Patienterne indlægges enten direkte fra Akutmodtagelse/ambulatorium eller overflyttes fra regionens øvrige sygehuse. Behandling af pneumothorax varetages i sengeafsnittet. I Næstved er der et sengeafsnit med mulighed for specialiseret lungemedicinsk behandling inkl. hjemme-NIV og drænbehandling af pneumothorax, empyem mv.

Afdelingen har regionsfunktion inden for alle områder af lungemedicinen og allergologien og ambulatoriet dækker hele det lungemedicinske/allergologiske spektrum, fraset behandling af idiopatisk lungefibrose.

De ambulante funktioner omfatter på hver af de to matrikler en infiltratenhed, et allergi-ambulatorium og et ”klassisk” lungemedicinsk ambulatorium, inklusiv udredning for interstitielle lungesygdomme samt for mykobakteriose. I infiltratenhederne har vi blandt andet mulighed for bronkoskopi med elektromagnetisk navigation (ENB), p-EBUS, EBUS, EUS og EUS-B, og i Næstved udføres CT-vejledte biopsier desuden af lungemedicinerne. I Næstved er der derudover en pleuraklinik med torakoskopi, pleurodese og anlæggelse af permanente pleuradræn,

De ambulante ydelser omfatter blandt andet

  • Lungefunktionsundersøgelser med reversibilitetstest
  • Udvidede lungefunktionsundersøgelser (med diffusionskapacitets-bestemmelse og kropsplethysmografi)
  • HjemmeNIV
  • Komplekse allergologiske udredninger med diverse provokationsforsøg
  • Avanceret astmaudredning med methacholin- og mannitolprovokationer, EHV samt IOS
  • Biologisk behandling for svær astma
  • Allergenspecifik immunterapi
  • Allergologiske basisudredninger herunder lægemiddelprovokation
  • Interstitielle lungesygdomme og sarkoidose
  • Bronkoskopi, ENB, EBUS, EUS og EUS-B
  • Perkutane biopsier vejledt af ultralyd, røntgen og CT
  • Torakoskopi, pleuracentese, pleurodese og permanente dræn

Medicinsk Afdeling

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi normering til 3 sengeafsnit med i alt 56 senge og en omfattende ambulant produktion med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde, Køge og i Nykøbing Falster.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer og et delt klinisk professorat. Professor Uffe Bødtger er leder af den lungemedicinske forskningsenhed i Region Sjælland (PLUZ) som også har 2 post-docs tilknyttet. Det lungemedicinske forskningsfelt er særligt indenfor invasiv kræftudredning med løbende og omfattende publikation i internationale tidsskrifter og deltagelse i internationale forskningsnetværk. Senest er tilkommet et forskningsområde indenfor efterundersøgelser af COVID19-patienter.
Afdelingen har tilknyttet 5 ph.d.-studerende, heraf 3 lungemedicinske.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, tre kliniske lektorater – et i hvert af afdelingens specialer.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder lungemedicin

Afdelingens lægelige stab pr. 01.11.22

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover fire 1. reservelæger og 16 reservelæger.

I Næstved er der 3 lungemedicinske overlæger, 2 afdelingslæger, 3 hoveduddannelseslæger og 2 reservelæger.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv

 

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Adresse
    Vestermarksvej 9, 4600 Rosklide
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Akutmedicin & Almen medicin & Anæstesiologi & Arbejdsmedicin & Intern Medicin & Intern medicin: Endokrinologi & Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi & Intern medicin: Geriatri & Intern medicin: Hæmatologi & Intern medicin: Infektionsmedicin & Intern medicin: Kardiologi & Intern medicin: Lungesygdomme & Intern medicin: Nefrologi & Intern medicin: Reumatologi & Samfundsmedicin & Thoraxkirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2023
  • Regionens jobnr.
    022101
  • Quick-nr.
    440297
  • Indrykningsdato
    17-11-2022
  • Ansøgningsfrist
    20-12-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Adresse
    Vestermarksvej 9, 4600 Rosklide
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Stillingstype
    Overlæge
  • Speciale
    Akutmedicin & Almen medicin & Anæstesiologi & Arbejdsmedicin & Intern Medicin & Intern medicin: Endokrinologi & Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi & Intern medicin: Geriatri & Intern medicin: Hæmatologi & Intern medicin: Infektionsmedicin & Intern medicin: Kardiologi & Intern medicin: Lungesygdomme & Intern medicin: Nefrologi & Intern medicin: Reumatologi & Samfundsmedicin & Thoraxkirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-01-2023
  • Regionens jobnr.
    022101
  • Quick-nr.
    440297
  • Indrykningsdato
    17-11-2022
  • Ansøgningsfrist
    20-12-2022 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.