Den Lægelige Videreuddannelse
Damhaven 12, 7100 Vejle
Postgraduate kliniske lektorer eller eksterne lektorer til den Pædagogisk Udviklende Funktion i Videreuddannelsesregion Syd (PUF-lektorer)
OBS! grundet tekniske problemer på SDUs e-rekkruteringsportal er fristen for ansøgning forlænget til den 18. maj 2017.
Den orginale annonce kan ses på Syddansk Universitets jobside - www.jobs.sdu.dk
Har du lyst til og interesse i at være med til at arbejde med og udvikle lægelig videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Syd? Du vil i den første periode få en mentor fra Den Pædagogisk Udviklende Funktion (PUF), og du vil skulle deltage i et introduktionsforløb/seminar, hvor der vil være rig mulighed for at blive klædt på til opgaven.
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet opslår i samarbejde med Den Lægelige Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Syd 12 stillinger som postgraduat klinisk lektor eller alternativt som postgraduat ekstern lektor ved den Pædagogisk Udviklende Funktion (PUF). Stillingerne fordeler sig med én i almen praksis, syv på OUH, heraf fem på Odense Universitetshospital og to på Svendborg Sygehus, to i Sygehus Lillebælt, heraf mindst én på Vejle Sygehus, samt to i psykiatrien.
Stillingerne ønskes besat snarest efter sagkyndig bedømmelse jf. gældende ansættelsesbekendtgørelse ved Syddansk Universitet og efterfølgende ansættelsessamtale i Den Lægelige Videreuddannelse, senest pr. 1. oktober 2017. Ansættelsesperioden er tidsbegrænset til 3 år.
Stillingen
Den postgraduate kliniske/eksterne lektors overordnede funktion er at styrke den kliniske videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Syd ved at:
- Rådgive, formidle og undervise i nye metoder for vejledning, læring og evaluering til videreuddannelsens samarbejdspartnere
- Uddanne og sparre med de uddannelsesansvarlige på afdelinger og almen praksis
- Vejlede afdelinger og specialer i udvikling af uddannelsestiltag samt medvirke ved håndtering af uhensigtsmæssige uddannelsesforløb
- Understøtte den bedste specialuddannelse ved visionær tænkning og inddragelse af viden om udviklingen indenfor medicinsk pædagogik nationalt og internationalt
Der pågår aktuelt en udvikling af PUF-funktionen i Videreuddannelsesregion Syd, som nye PUF-lektorer vil blive inddraget i. PUF-lektorerne har i forbindelse hermed defineret, at den Pædagogisk Udviklende Funktions ansvars-, kerne- og udviklingsområder ligger inden for:
- Medicinsk pædagogik
- Facilitering og innovation
- Feedback og kommunikation
- Transfer/kontekstuel forståelse
- Læringsmiljø og vejlederteams
- Forskning
Det forventes at PUF-lektoren:
- inden for det første år erhverver sig en uddannelse på linje med de uddannelsesansvarlige overlægers uddannelse (f.eks. PUFs udviklingsmodul for uddannelsesansvarlige overlæger og kursus i forebyggelse af uhensigtsmæssige uddannelsesforløb)
- deltager i de specialespecifikke uddannelsesudvalgsmøder og samarbejder med udvalgtes formand og sagsbehandler mellem møderne og dertil med jævne mellemrum besøger specialets uddannelsesgivende afdelinger i Videreuddannelsesregion Syd
- deltager i medicinsk pædagogisk uddannelse/konference (f.eks. regionale, nationale og internationale uddannelseskonferencer).
Kvalifikationskrav
Den postgraduate kliniske lektor:
- skal være speciallæge med klinisk funktion på en afdeling eller i almen praksis i Videreuddannelsesregion Syd, hvor der foregår videreuddannelse af læger
- skal være kvalificeret som klinisk eller ekstern lektor efter Syddansk Universitets retningslinjer
- Har erfaring med ledelse og administration af lægelige videreuddannelse (f.eks. praksistutor, uddannelsesansvarlig overlæge, uddannelseskoordinerende yngre læge, inspektor)
- har erfaring med og viden om medicinsk pædagogik nationalt og internationalt
- har som minimum deltaget i den Pædagogisk Udviklende Funktions vejlederkursus for speciallæger og hoveduddannelseslæger
- har gode samarbejdsevner og bidrager aktivt til fremdrift og udvikling
- har erfaring med planlægning, udvikling og afvikling af møder, workshops, samt kurser (f.eks. kursusleder, underviser)
- kan agere i det politiske/administrative system
Erfaring med forskning og udvikling i lægelig videreuddannelse vil være en fordel.
Ansættelsen
Et fuldtidslektorat som PUF-lektor udgør minimum 20% af en fuldtidsstilling, svarende til ca. 40 arbejdsdage pr. år med fordelingen 1/3 til egen afdeling/sygehus eller almen praksis, 2/3 til de specialer PUF-lektoren er ansvarlige for herunder opsøgende besøg bredt i regionen i relevante afdelinger på sygehuset og i almen praksis samt til undervisning, forskning, egen uddannelse m.m.
PUF-lektorerne ansættes ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, men er organisatorisk placeret i Den Lægelige Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion Syd. PUF-lektorerne refererer overordnet til dekanen ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet vedrørende de universitære funktioner og til sekretariatschefen i Videreuddannelsesregion Syd vedrørende de rådgivende og vejledende funktioner.
PUF-lektoren aflønnes med et honorar, og der vil være midler til efter- og videreuddannelse. Hovedarbejdsstedet udbetaler løn, transportudgifter, time- og dagpenge som hidtil og kompenseres herfor af Videreuddannelsesregion Syd i henhold til Region Syddanmarks standardtakster.
Det er en forudsætning for ansættelse som PUF-lektor, at der foreligger skriftlig forhåndstilsagn mellem PUF-lektor og hovedarbejdsstedet om varetagelse af funktionen som PUF-lektor og frigørelse hertil. Skabelon til Forhåndstilsagnet findes på dette link.
Flere oplysninger
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Den Lægelige Videreuddannelse ved specialkonsulent Helle Guldager Aaskoven, telefon 2366 7517, e-mail: Hga@rsyd.dk eller afdelingschef Tine Boesen Larsen, mobil 2460 0487, e-mail: Tibl@rsyd.dk alternativt formand for PUF-lektorerne overlæge Thorsten Schumann, e-mail: Thorsten.Schumann@rsyd.dk.
Formalia og henvisninger
Virksomhedsplan for Pædagogisk Udviklende Funktion i Videreuddannelsesregion Syd
Vedrørende ansættelsesproceduren henvises til ministerets Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
Ansættelse og aflønning for kliniske lektorer sker i henhold til Cirkulære om aftale om kliniske lektorer ved universiteter af 29. december 2012 suppleret med aftale af 23. januar 2003 mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet og Rådet for Lægers Videreuddannelse, Region Syd om Den Pædagogisk Udviklende Funktion og ansættelse af Postgraduate Kliniske Lektorer
Ansættelse og aflønning for eksterne lektorer sker i henhold til Cirkulære om aftale om eksterne lektorer ved universiteter m.fl. under Ministeret for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser af 23. maj 2012.
Vedrørende kvalifikationskrav og stillingsindhold henvises til Bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter af 1. juli 2015
Ansøgningen skal indeholde (som pdf.- eller docx-filer):
- Redegørelse for hvorledes ansøger opfylder stillingens kvalifikationskrav
- En kort beskrivelse af hvordan ansøger ser sine muligheder for at bidrage til den igangværende udvikling af den Pædagogisk Udviklende Funktion og den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Syd
- Curriculum Vitae (max. 2 sider)
- Publikationsliste
- Undervisningsportefolio
- Dokumentation for efter- og videreuddannelse indenfor pædagogik/didaktik
- Underskrevet forhåndstilsagn om frigørelse fra klinisk funktion til varetagelse af stilling som lektor i Pædagogisk Udviklende Funktion i Videreuddannelsesregion Syd
Ansættelsessamtale
Ansættelsessamtale: Ca. 3 uger efter, at Syddansk Universitets sagkyndige bedømmelsesudvalg har vurderet ansøgerne, vil kvalificerede ansøgere blive inviteret til ansættelsessamtale.
Universitetet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion ellert etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
Fakta
- Arbejdssted
Videreuddannelsesregion Syd -
Kontaktperson
Helle Guldager Aaskoven - Adresse
Damhaven 12, 7100 Vejle - Stillingstype
Klinisk lektor - Speciale
Administration - Ansættelsesform
Tidsbegrænset periode - Ugentlig arbejdstid
Deltid under 21 timer - Ansættelsens start
01-10-2017 - Quick-nr.
317425 - Indrykningsdato
05-04-2017 -
Ansøgningsfrist
18-05-2017 (udløbet)
-
Jobbet er udløbet...
- Føj til favoritter
Fakta
- Arbejdssted
Videreuddannelsesregion Syd - Adresse
Damhaven 12, 7100 Vejle -
Kontaktperson
Helle Guldager Aaskoven - Stillingstype
Klinisk lektor - Speciale
Administration - Ansættelsesform
Tidsbegrænset periode - Ugentlig arbejdstid
Deltid under 21 timer - Ansættelsens start
01-10-2017 - Quick-nr.
317425 - Indrykningsdato
05-04-2017 -
Ansøgningsfrist
18-05-2017 (udløbet)