Jobbet "Steno Diabetes Center Copenhagen søger Ph.d.-studerende til nyt forskningsprojekt" er udløbet

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Niels Steensens Vej 2, 2820 Gentofte

Dit næste skridt
Interesserer du dig for kroppens fysiologi, adfærdsændringer og sundhedsteknologi? Er næste skridt på din karrierevej at blive forsker? Så er du måske en af de Ph.d.-studerende vi søger til forskningsprojektet RESET?
 
Steno Diabetes Center Copenhagen er et diabetescenter, som foruden klinik, uddannelsesenhed og enhed for sundhedsfremme har en forskningsafdeling bestående af fem forskningsgrupper med hvert sit forskningsområde. Forskningsgruppen, Klinisk Epidemiologi, søger til teamet for Patofysiologi & Forebyggelse flere Ph.d.-studerende til forskningsprojektet RESET (’Restricted Eating Time’) med start fra 1. marts 2018 eller snarest derefter. Vi tilbyder et tværfagligt og dynamisk miljø bestående af forskere med baggrund i statistik, medicin, biologi, idræt, ernæring og folkesundhedsvidenskab.  
 
Om forskningsprojektet 
Projektet RESET er finansieret af Novo Nordisk Fonden og har til formål at undersøge betydningen af at spise inden for et afgrænset tidsinterval af døgnet for ændringer i energibalancen, appetitreguleringen, stofskiftet og mentale og psykologiske parametre. Brug af ny teknologi til bl.a. at registrere kostindtag, måle mavetømningshastighed samt evaluere bevidste og ubevidste adfærdsændringer relateret til fysisk aktivitet, kost og søvn vil spille en central rolle i projektet.  
 
Forskningsprojektet vil blive gennemført som et randomiseret kontrolleret studie i samarbejde med forskere fra Institut for Biologiske Studier ved Salk Instituttet i La Jolla, Californien og fra School of Psychology ved Leeds Universitetet i England. Desuden vil der i projektet være partnere fra Københavns Universitet, Aalborg Universitet og industrien.  
 
Om stillingen
Du vil som Ph.d.-studerende i tæt samarbejde med projektlederne være ansvarlig for dataindsamling, datahåndtering og formidling af resultaterne. Dine arbejdsopgaver vil inkludere planlægning og gennemførelse af selve interventionen, herunder rekruttering af forsøgspersoner og udførsel af en række fysiologiske og/eller kognitive tests. Som ph.d.-studerende vil du fokusere på et delelement af projektet, f.eks. interventionens betydning for de mentale processer eller for kroppens fysiologi, herunder mavetarmkanalen og stofskiftet.  
 
Kvalifikationer 
Du har en kandidatgrad i medicin, human ernæring, human fysiologi, psykologi eller lignende og har dokumenteret erfaring med forskning. Derudover er du god til at arbejde selvstændigt, er fleksibel og løsningsorienteret og gerne kreativ og initiativrig. 
 
Løn og ansættelsesvilkår 
Løn og ansættelse i henhold til gældende regional overenskomst. Stillingerne er tidsbegrænset til 3 år. Det forventes at du som ph.d.-studerende indskrives ved Sundhedsvidenskabeligt Fakultet på Københavns Universitet eller Aalborg Universitet. 
 
Yderligere information 
Spørgsmål vedrørende ph.d.-stillingerne kan rettes til seniorforsker og teamleder Kristine Færch på tlf. 30 91 30 61 eller til post doc. Jonas Salling Quist på tlf. 26 17 60 64. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i slutningen af januar og starten af februar 2018. 

Om Steno Diabetes Center Copenhagen   
Steno Diabetes Center Copenhagen er et visionært diabetescenter for hele Region H specialiseret i behandling, forskning og forebyggelse af diabetes og i uddannelse af sundhedspersonale inden for diabetes. Steno Diabetes Center Copenhagen er Skandinaviens største diabetesklinik og behandler hvert år flere end 9.000 personer med diabetes fra Region Hovedstaden. Læs mere på www.sdcc.dk og følg Steno Diabetes Center Copenhagen på Twitter og LinkedIn.