Jobbet "Reservelægestilling med tilknytning til forskningsafsnittet på Region Hovedstadens Øjenklinik ved Rigshospitalet – Glostrup" er udløbet

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Valdemar Hansens Vej 1-23, 2600 GLostrup

Dit næste skridt
En stilling som reservelæge med tilknytning til øjenklinikkens kliniske forskningsafsnit er ledig til besættelse per 1. april 2018 og 1 år frem.  
Ansættelsen er på 37 timer ugentlig  
Kendskab til oftalmologi foretrækkes.  
Ansøgningsfrist: Fredag, den 26. januar 2018 kl 8.00.  
 
Under ansættelsen vil du i ca. halvdele af din arbejdstid assistere til og deltage i kliniske forskningsprojekter. Dvs. du vil foretage oftalmologiske undersøgelser og/eller behandling af forskningspatienter, samt dokumentere dette i forhold til forskningsstudiernes protokoller og gældende regler og love.  
Du forventes at have engagement, lyst og evne til at indgå i den daglige klinik, hvor der er en tværfaglig gruppe af læger, sygeplejersker, optometrister og sekretærer. Du vil arbejde indenfor de regelsæt, som de kliniske studier kræver, med godkendelsesprocedurer, GCP træning og dokumentationskrav.  
 
I den anden halvdel af tiden vil du være en del af et af de faglige teams i øjenklinikken, efter klinikkens behov.  
 
Øjenklinikken er landets største øjenklinik og har en omfattende forskningsaktivitet med 4 kliniske professorer tilknyttet.  
Du kan læse mere om Øjenklinikken her:  
https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/hovedorto/oejenklinikken/  
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos klinikchef professor dr.med. FEBO MPG Morten Dornonville de la Cour, tlf. 21 32 03 10 morten.dornonville.de.la.cour@regionh.dk  
og afsnitsleder for Øjenklinikkens forskningsafsnit Anne Seitz Christoffersen, tlf . 24 91 14 21, anne.seitz.christoffersen@regionh.dk  
Følgende dokumenter fremsendes: ansøgning med kopi af autorisationsbevis samt CV.  
Ansøgningsfrist: fredag den 26. januar 2018, kl. 8.00  
Ansættelsessamtaler vil finde sted den 31. januar 2018.  
Et af Regionens mål i personalepolitikken er ligebehandling uanset køn, alder, etnisk baggrund, handicap eller religion. Det sikres blandt andet gennem ansættelses- og uddannelsespolitikken.  
 
Vi er en røgfri arbejdsplads.  
Forudsætning for ansættelse er forståelse og beherskelse af det danske sprog.