Region Sjælland
Sygehusvej 10, 4000 Roskilde
Ph.d-studerende, Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Vi søger en sundhedsfaglig/medicinsk ph.d.-studerende/klinisk assistent til vores dynamiske forskningsmiljø i Neurologisk Afdeling, med særlig tilknytning til Regionalt Videnscenter for Demens (RVD). Den studerende får en central rolle i forskningen omkring undersøgelse af værdien af serum-monitorering ved brug af lægemidler mod demens. Projektet har fokus på at undersøge
- I hvilket omfang patienter i en almindelig hukommelsesklinik-population generelt har serum-koncentration i anbefalet niveau af demenslægemidler på standarddosering,
- At afklare den kliniske værdi af serum-koncentrationsbestemmelser,
- At afklare mulige forklaringer på afvigende serum-niveauer
Der bliver mulighed for at arbejde med og videreudvikle udrednings- og behandlingsmetoder ved kognitive forstyrrelser og demens. Vægtningen mellem kliniske og laboratoriemæssige opgaver kan aftales individuelt og vil afhænge af ansøgers ønsker og kompetencer.
Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde har en lang række samarbejdspartnere, både nationalt og internationalt. Dette projekt involverer samarbejde indenfor hospitalet og samarbejder med laboratoriet Filadelfia og Rigshospitalet. Projektet udføres i samarbejde med disse parter.
Du vil som ph.d.-studerende skulle indgå i et tæt samarbejde med teamet i RVD, som omfatter bl.a. projektsygeplejerske, neuropsykologer og læger. Der foreligger en færdig protokol for projektet, som er godkendt af VEK, datatilsynet og lægemiddelstyrelsen. Projektet vil blive monitoreret af GCP-enheden.
Funktioner
Hovedformålet med ph.d.-projektet er at vurdere den kliniske relevans af serum-koncentrationsbestemmelser af anti-demens lægemidler. Hvor mange rammer det anbefalede terapeutiske niveau? Er der grundlag for at justere intervallet for optimal serumkoncentration? Hvad er den kliniske relevans af at foretage serum-koncentrationsbestemmelser? Hvad er baggrunden for den store variation i serumkoncentration på samme standarddosis? Hvorledes forholder det sig med behandlingskompliance?
Et pilotprojekt gennemført i 2017 viser at mod forventet 80 % af patienterne med værdier i anbefalet serum-koncentrationsinterval, var det blot omkring 30% der rent faktisk lå i anbefalet niveau, ca. 1/3 lå hhv. under og over det anbefalede.
Den ph.d.-studerende bliver ansat i Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Vestermarksvej 11, 4000 Roskilde.
Din rolle bliver central i gennemførelsen af projektet, det forventes at der skrives fondsansøgninger samt publiceres forskningsresultater i internationale peer-reviewed tidsskrifter.
Der stiles mod et udlandsophold som en del af ph.d. -forløbet.
Projektet er fuldt finansieret, og der er garanteret løn til den ph.d.-studerende i tre år. Den studerende er en del af gruppen af ph.d.-studerende ved Neurologisk Afdeling, SUH.
Kvalifikationer
Du har på tiltrædelsestidspunktet færdiggjort en kandidatuddannelse i medicin eller tilsvarende og er interesseret i at forske. Det er en fordel, hvis du har forskningserfaring fra tidligere, eventuelt tidligere klinisk interesse for eller erfaring med demens. Det forventes, at du har både klinisk og laboratoriemæssig interesse, og at du lader dig indskrive som ph.d.-studerende ved Københavns Universitet.
Projektet kræver gode samarbejdsevner, idet det involverer mange mennesker bl.a. forsøgspersoner, klinisk personale og samarbejdspartnere i ind- og udland.
Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital
Neurologisk Afdeling har gennem de senere år fokuseret på etablering og udbygning af forskningen. Afdelingen har en etableret Klinisk Forskningsenhed, hvortil der aktuelt er knyttet
- Syv ph.d.-studerende, fem lægefaglige, en fysioterapeut og en sygeplejefaglig
- Projektansatte sygeplejersker og neurofysiologiassistenter
- To lægesekretærer
- Tre forskningsaktive yngre læger
- En post-doc
- Fire overlæger
- En professor
Sjællands Universitetshospital er stedet, hvor det er let at være forsker. Forskning er en fælles opgave på tværs af discipliner, specialer og fag, og noget der foregår med patienten som partner. Afdelingen har en stigende forskningsaktivitet og en forskningsstrategi, der fokuserer på det neurofysiologiske område, samt de store neurologiske sygdomsområder apopleksi, demens og neuroinflammation. Afdelingen er uddannelsesaktiv med fokus på fastholdelse af godt uddannelsesmiljø. De medicinske studenters evalueringer af de kliniske ophold/uddannelsesforløb er meget positive, og afdelingen ligger år efter år som det bedst evaluerede uddannelsessted inden for neurofagene i Østdanmark.
Løn- og ansættelsesvilkår
Der er tale om en tre-årig tidsbegrænset fuldtidsstilling fra 01.01.18 eller efter nærmere aftale. Løn- og øvrige ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Du refererer fagligt til daglig leder af Regionalt Videnscenter for Demens, overlæge, ph.d., Peter Høgh, som ligeledes er fakultetsvejleder for projektet, og i personaleforhold til ledende overlæge Jesper Gyllenborg.
Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til overlæge Peter Høgh, phh@regionsjaelland.dk, 47 32 28 09.
Du kan læse mere om Sjællands Universitetshospital, Roskilde på www.regionsjaelland.dk (http://www.regionsjaelland.dk)
Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kollegaer allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv.
Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.
Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.
Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh
Fakta
- Arbejdssted
Sjællands Universitetshospital, Roskilde -
Kontaktperson
Peter Høgh - Adresse
Sygehusvej 10, 4000 Roskilde - Stillingstype
Læge - Speciale
Neurologi - Ansættelsesform
Projektansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-01-2019 - Regionens jobnr.
004700 - Quick-nr.
359329 - Indrykningsdato
31-10-2018 -
Ansøgningsfrist
01-12-2018 (udløbet)
-
Jobbet er udløbet...
- Føj til favoritter
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
Sjællands Universitetshospital, Roskilde - Adresse
Sygehusvej 10, 4000 Roskilde -
Kontaktperson
Peter Høgh - Stillingstype
Læge - Speciale
Neurologi - Ansættelsesform
Projektansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-01-2019 - Regionens jobnr.
004700 - Quick-nr.
359329 - Indrykningsdato
31-10-2018 -
Ansøgningsfrist
01-12-2018 (udløbet)