Region Syddanmark

Region Syddanmark

Finsensgade, 6700 Esbjerg

Overlæge eller afdelingslæge med speciale i nefrologi til Medicinsk afdeling

2 speciallægestillinger, overlæge eller afdelingslæge afhængig af kvalifikationer, med speciale i nefrologi søges til Medicinsk afdeling, Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg, pr. 1. maj 2020 eller efter aftale.

Sydvestjysk Sygehus:
Sydvestjysk Sygehus er et veldrevet akutsygehus med høj faglighed for det sydvestjyske område i Region Syddanmark. Sygehuset har aktiviteter i henholdsvis Esbjerg og Grindsted samt en veneklinik i Brørup: Sydvestjysk Sygehus rummer de fleste kliniske specialer på et højt fagligt niveau sammen med en udbygget og moderne diagnostisk funktion. Der behandles ca. 40.000 indlagte patienter om året, og der gennemføres ca. 285.000 ambulante besøg på årlig basis. Sygehuset er i en positiv udvikling med en fortsat ambition om at være et effektivt og imødekommende sygehus valgt af patienterne. Det er Danmarks 5. største akutsygehus med en nybygget og velfungerende FAM, som fordrer en høj grad af tværgående aktivitet og samarbejde for at opnå optimalt patientfokus og effektive patientforløb. Der er mange spændende aktiviteter i gang på sygehuset: blandt andet ny sengebygning, der arbejdes med patient- og pårørende involvering, kvalitets og forbedringsarbejdet vægtes højt, herunder indgår Sydvestjysk Sygehus i den Syddanske forbedringsmodel. Der er gode samarbejdsrelationer i det tværsektorielle samarbejde og der er mulighed for at deltage i udviklings- og forskningsinitiativer.  

Nefrologien på Sydvestjysk Sygehus:
Nefrologien indgår som en del af medicinsk afdeling, og består af:

  • Sengeafsnit fælles med endokrinologi, reumatologi og hæmatologi, hvor de nefrologiske læger tager sig af patienter indlagt med nefrologiske og almen intern medicinske sygdomme
  • Hæmodialyseafsnit med 30 hæmodialysestationer til varetagelse af akut og kronisk hæmodialyse (ca. 70 patienter), herunder oplæring og kontrol af patienter i limited care og hjemmehæmodialyse
  • Ambulatorium med patienter til udredning og kontrol af akutte og kroniske nyresygdomme og kompliceret hypertension, og oplæring og kontrol af patienter i peritonealdialyse (ca. 25 patienter), og kontrol af nyretransplanterede patienter (ca. 65 patienter)

Afdelingen har ca. 500 indlæggelser, ca. 5000 ambulante besøg og foretager ca. 11000 hæmodia-lyser pr år.

Afdelingen har regionsfunktioner i nefrologi:

  • Der foretages udredning af patienter med akut nyresvigt af ukendt årsag, akut nefrotisk syndrom, og der foretages nyrebiopsi i samarbejde med røntgenafdelingen
  • Udredning mhp nyretransplantation og efterkontrol af ukomplicerede voksne nyretransplanterede varetages i formaliseret samarbejde med nyremedicinsk afd. Y, OUH

Dialyseadgangsveje anlægges af Urologisk afd. Sydvestjysk Sygehus (p-dialysekatetre) og Karkirurgisk afd. Sygehus Lillebælt (hæmodialyseadgangsveje)

Nefrologien p.t. er bemandet med 3overlæger og 2 afdelingslæger (alle speciallæger i intern medicin og nefrologi eller intern medicin:nefrologi), 1 -3 hoveduddannelseslæger i intern medicin:nefrologi (forløb fælles med Nyremedicinsk afd. Y, OUH), og et vekslende antal reservelæger i introduktionsstilling til intern medicin, praksisbloklæger samt basislæger.

FAM – Fælles akut modtageafdeling:
Akutte medicinske patienter indlægges via FAM, fælles akut modtageafdeling. Afdelingen modtager ca. 30-40.000 akutte patienter til samtlige specialer på sygehuset incl. skader (Ca. 30.000 årligt) Afdelingen med 63 senge ligger samlet i stueetagen centralt på sygehuset i helt nyindrettede lokaler. Staben består af ca. 200 engagerede medarbejdere.

Der er vagtfællesskab for alle de medicinske specialer på Sydvestjysk Sygehus (kardiologi, endokrinologi, hæmatologi, lungemedicin, medicinsk gastroenterologi, reumatologi, onkologi) med 2 forvagtslag, mellemvagt og bagvagt, samt både intern medicinsk og kardiologisk speciallægevagt og nefrologisk overlægeberedskabsvagt.

Vagtforhold:
Speciallægen (overlæge/afdelingslæge) forventes at indgå i vagtfælleskabet for medicinsk afdeling som intern medicinsk speciallægevagt (tilstedeværelsesvagt aften/nat hverdage og i weekenden døgnvagt p.t. 24 læger i vagtlaget), og i den nefrologiske beredskabsvagt (kun overlægerne deltager i denne funktion).

Speciallægestillingen (Overlæge/afdelingslæge):
Speciallægen skal, sammen med de øvrige speciallæger, sikre en fortsat faglig udvikling. En udvikling der baserer sig på høj grad af evidens og tværfaglighed. Deltage i uddannelsen og videreuddannelsen af personalet, der arbejder inden for nefrologien. Speciallægen skal i samarbejde med afdelingens øvrige lægestab deltage i såvel den akutte som den elektive funktion.

Speciallægen vil indgå i det daglige arbejde i nefrologien sammen med de øvrige speciallæger: direkte patientrelateret arbejde (stuegang i sengeafsnit og hæmodialyseafdeling, fast ugentlig ambulatoriedag, sent eftermiddagsambulatorium x 1 pr måned), kvalitetssikring, forskning og udvikling, samt undervisning og uddannelse af yngre kolleger/andre personalegrupper.

Speciallægegruppen er dynamisk med et tæt/godt samarbejde hvor interesse/ansvarsområder aftales mellem speciallægerne indbyrdes afhængig af interesse og kvalifikationer.

De nefrologiske læger varetager også i et vist omfang stuegang på almene intern medicinske patienter indlagt på andre sengeafsnit og i FAM.

Se Funktionsbeskrivelse.

Forskning:
Nefrologisk afdeling deltager for nuværende i et par danske nefrologiske studier udgående fra andre centre, men der vil fremadrettet være fokus på forskning udgående fra Nefrologisk afdeling SVS Esbjerg. Sygehuset har et aktivt forskningsmiljø. Al forskning ved Sydvestjysk Sygehus er samlet under Institut for Regional sundhedsforskning (IRS), Syddansk Universitet, i IRS-Center Sydvestjylland, og ledes af centerleder Torben Knudsen, dr.med., klinisk lektor. 

Kvalifikationer:
Speciallæge, og såfremt der ansøges om overlægestilling, overlægekvalificeret i nefrologi eller intern medicin: nefrologi og i besiddelse af stor klinisk erfaring og gode samarbejdsevner.

Løn- og ansættelsesvilkår:
Er i henhold til gældende overenskomst med Foreningen af Speciallæger/Foreningen af Yngre Læger.

Yderligere oplysninger:
Øvrige oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til ledende overlæge, Majbritt G. Knudsen (medicinsk afdeling), tlf. 79183145 eller specialeansvarlig overlæge , Kenneth Nielsen, tlf. 79185923

Oplysninger om Sydvestjysk Sygehus fås på www.sydvestjysksygehus.dk

Sydvestjysk Sygehus samarbejder med Esbjerg kommune, om at skabe gode vilkår for god integration i lokalområdet, hvis du kommer udenbys fra og gerne vil bosætte dig med familie. Esbjerg kommune tilbyder rådgivning gennem deres Tilflytterservice og hjælp til at finde job til partneren.Se http://www.energimetropol.dk/tilflytterservice/ eller se mere om Esbjerg her.

Ansøgningen:
Fremsendes elektronisk med relevante bilag til nedenstående link. Ansøger bedes forholde sig konkret til de 7 speciallægekompetencer. (Se vedhæftede skema)

Ansøgningsfrist: 12. april 2020.

 

 

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Kontaktperson
    majbritt Grønborg Knudsen
  • Adresse
    Finsensgade, 6700 Esbjerg
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Nefrologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2020
  • Regionens jobnr.
    210253
  • Quick-nr.
    388793
  • Indrykningsdato
    25-02-2020
  • Ansøgningsfrist
    12-04-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sydvestjysk Sygehus Esbjerg
  • Adresse
    Finsensgade, 6700 Esbjerg
  • Kontaktperson
    majbritt Grønborg Knudsen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge
  • Speciale
    Intern medicin: Nefrologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-05-2020
  • Regionens jobnr.
    210253
  • Quick-nr.
    388793
  • Indrykningsdato
    25-02-2020
  • Ansøgningsfrist
    12-04-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.