Jobbet "Lægesekretærelever til Sygehus Sønderjylland" er udløbet

Region Syddanmark

Region Syddanmark

Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa

Dit næste skridt

Har du lyst til at uddanne dig til lægesekretær?

Så er du måske en af Sygehus Sønderjyllands nye lægesekretærelever.

Vi søger 11 elever, der starter deres uddannelse den 1. september 2020, hvor den første uge er et introduktionsforløb på skolen, som foregår på BC Syd i Mommark.

En lægesekretær har en bred vifte af opgaver som patientkontakt, koordination, planlægning, kvalitetssikring, journalskrivning, formidling og meget mere. Det er spændende og meningsfyldte administrative opgaver i sundhedsvæsenet, hvor mange af opgaverne løses ved hjælp af IT og i et tæt samarbejde med læger, sygeplejersker m.fl.

Lægesekretærer ansættes på almindelige sygehuse, i psykiatrien, hos praktiserende læger og på privathospitaler mv. På grund af den teknologiske udvikling er lægesekretærfaget i konstant udvikling, og du må derfor være forberedt på, at forandringer  kommer til at præge dit arbejde.

Vi tilbyder:

Du bliver en del af en stor organisation med mange muligheder, hvor din hverdag er inspirerende med indblik i mange afdelinger og kulturer, og med gode muligheder for tværfagligt samarbejde.

Du får en bred administrativ uddannelse på en spændende arbejdsplads, hvor du bliver en del af en stor gruppe engagerede lægesekretærelever. Du møder mange udfordringer i din hverdag, og gennem et målrettet uddannelsesforløb, der veksler mellem  teori og praktik, sikrer vi, at du bliver rustet til en fremtid som lægesekretær. Undervejs får du både sparring og støtte fra elevvejledere og kolleger på dine praktiksteder, og du møder kompetente og erfarne undervisere på handelsskolen.

Uddannelsens forløb:

Lægesekretæruddannelsen varer 2 år og består af praktik i Sygehus Sønderjylland og teori med skoleophold på Mommark Handelskostskole, som er en del af Business College Syd, og de ser gerne, at eleven overnatter på skolen. Se mere her

Udover de almindelige fag i lægesekretæruddannelsen, som afsluttes med fagprøve og eksamen, vil der også blive undervist i faget ”Sundhedsdata og DRG” som er på akademiniveau. Faget afsluttes med en eksamen.

Vores praktiksteder ligger geografisk i Aabenraa, Sønderborg og Tønder, og vi har et samarbejde med psykiatrien, hvorfor nogle praktikforløb også foregår der. Du skal være forberedt på at skulle pendle i perioder af uddannelsen mellem geografierne.

I nogle af afdelingerne arbejder lægesekretærerne i skiftehold, hvilket du forventes at deltage i, hvis du tildeles praktik i de pågældende afdelinger, da det giver det bedste grundlag for læring.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Har opnået gode resultater på handelsskolen
  • Er sikker i dansk retskrivning, omhyggelig og har sans for detaljer
  • Kan holde hovedet koldt og bevare overblikket – også i stressede situationer
  • Er både en teamplayer og fyldt med positiv energi
  • Er selvstændig, initiativrig og ansvarsbevidst
  • Er god til at arbejde med flere ting samtidig, planlægge og koordinere
  • Er imødekommende, serviceminded og har empati og situationsfornemmelse
  • Har gode evner inden for kommunikation og skriftlig formidling
  • Har et godt kendskab til IT

På sygehusets hjemmeside kan du teste dine stavefærdigheder. Testen kan give dig et fingerpeg om, om du er parat til uddannelsen. Se mere her

Adgangskrav for at kunne blive lægesekretær:

Du skal inden 1. september 2020 have bestået en af følgende uddannelser:

Et grundforløb (HHX, HG2, HGV, HGS eller EUX) fra en handelsskole, der giver adgang til kontoruddannelsen med speciale i offentlig administration, 

Eller

En gymnasial uddannelse (STX, HF, HTX) skal suppleres med et EUD-forløb som udgør et 5 ugers grundforløb.

Er du over 25 år, gælder de samme adgangskrav, men du skal tillige sende en realkompetencevurdering (RKV). Har du ikke en RKV, skal du kontakte en handelsskole for at få den udarbejdet, med mindre du har en adgangsgivende HG2, HGV eller HGS.

Løn og ansættelse:

Der er 3 måneders prøvetid.

Du får elevløn under uddannelsen. Er du mellem 18 og 24 år udgør lønnen kr. 13.825,57 pr. måned, og kr. 20.855,83 pr. måned, hvis du er over 25 år.

Den ugentlige arbejdstid er 37 timer.

Ansøgning:

Ansøgning med billede, CV og andre relevante bilag sendes elektronisk til Sygehus Sønderjylland via linket.

Ansøgningsfristen er mandag den 20. april 2020.

Vi kontakter dig i ansættelsesprocessen på den e-mail adresse, du opgiver i forbindelse med ansøgning i det elektroniske system.

Der planlægges at afholde ansættelsessamtalerne i uge 20 og 21. Hvis du er forhindret pga. eksamen, bedes du angive det i din ansøgning.

Har du spørgsmål vedr. uddannelsen, er du velkommen til at ringe til HR-konsulent Helle Egeberg Dinesen på tlf. 799 76041.