Jobbet "Laborant eller bioanalytiker søges til vaccine-relevant hepatitis C virus forskning" er udløbet

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Kettegård Allé 30, 2650 Hvidovre

Dit næste skridt

Vi søger en motiveret og arbejdsom laborant eller bioanalytiker til en foreløbigt et-årigt stilling med mulighed for forlængelse til at indgå i Lektor Jannick Prentø’s forskningsgruppe med start 1/7-2020 eller snarest muligt derefter.

Gruppen er en del af Copenhagen Hepatitis C Program (CO-HEP), som er et internationalt forskningscenter med omkring 40 forskere (læger, postdocs, ph.d.-studerende, bioanalytikere, laboranter, og studerende). CO-HEP er et tvær-institutionelt samarbejde mellem Institut for Immunologi og Mikrobiologi (ISIM) på Københavns Universitet og Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, og ledes af Professor Jens Bukh.

Jannick Prentø’s gruppe fokuserer på at benytte molekylærbiologiske teknikker (såsom PCR kloning), cellekultursarbejde, proteinekspression, ELISAs, samt fluorescensmikroskopi og dyreforsøg til at forstå, hvordan hepatitis C virus (HCV) undgår kroppens immunforsvar. Forståelsen af dette er netop kritisk for succesfuld udvikling af en vaccine, hvilket vil være centralt for at bekæmpe de nuværende 1.5-2 millioner nye infektioner hvert år. De langsigtede virkninger af den hyppige kroniske infektion er ofte alvorlige med globalt 400.000 dødsfald årligt.

Dine opgaver vil i første omgang være koncentreret omkring at mestre de molekylærbiologiske metoder vi rutinemæssigt benytter til at introducere punktmutationer, deletioner og insertions i vores forskellige plasmider til virus og/eller protein produktion, samt at indgå i cellekultur af stock celler. Du vil derudover få ansvarsområder i forbindelse med vedligeholdelse af laboratorier, der kan inkludere den daglige funktion af cellelaboratorium, ordrebestillinger, organisering m.v. På lidt længere sigt vil du indgå i indsatsen for at generere og vedligeholde virus stocks, som vi benytter til at teste den anti-virale effektivitet af nye antistoffer. Endelig er vi i færd med at sætte stor-skala produktion af mammale proteiner op. Her vil du få mulighed for at bidrage til selve proteinproduktionen, oprensningen og/eller karakteriseringen (såsom forskellige slags gel-elektroforese og ELISAs).

Du vil blive en del af en engageret enhed med et stort drive og engagement i at forstå HCV med henblik på at udvikle en vaccine og derved forhindre den høje dødelighed forårsaget af virus. Du vil komme til at arbejde tæt med Jannick Prentø samt forskere fra hans gruppe. Derudover vil du komme til at indgå i en etableret teknisk stab i CO-HEP som varetager laboratoriemæssige opgaver inden for relaterede områder.

Molekylærbiologisk erfaring, såsom PCRs og kloning, er i høj grad ønskværdig og erfaring med cellekultur af mammale celler samt protein-ekspression og -oprensning er af interesse. Du vil i starten opleve en meget kontrolleret tilgang til at få dig i gang med nye metoder, men vi har som mål at du så vidt muligt bliver i stand til at planlægge og kvalitetstjekke eget arbejde. Derfor er det absolut essentielt at du er detaljeorienteret, god til at håndtere mange opgaver og planlægge din tid effektivt. Da du vil få mange internationale kollegaer, er det desuden et krav at du er god til engelsk.

Yderligere oplysning fås ved henvendelse til lektor Jannick Prentø (Jprentoe@sund.ku.dk).

Løn- og ansættelsesvilkår:
Løn- og ansættelsesforhold sker efter gældende overenskomst med mulighed for kvalifikationstillæg.

Ansøgning:
Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en elektronisk ansøgning med bilag
online via linket her på siden. Ansøgningen skal være bilagt CV, referencer og dokumentation for relevant uddannelse.
Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist er den 16. juni 2020 kl. 23.59.