Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød

Afdelingslæge eller overlæge inden for endokrinologi på Nordsjællands Hospital

Vil du være en del af et fagligt inspirerende endokrinologisk team på Nordsjællands Hospital? Vi tilbyder et job med mulighed for at arbejde med masser af endokrinologi kombineret med arbejde inden for den brede interne medicin.

Stillingen

Stillingen ønskes besat pr. 1. oktober eller efter aftale af en speciallæge i endokrinologi. Der vil være mulighed for at forme stillingen i samarbejde med de øvrige endokrinologiske speciallæger, ligesom der kan aftales videreuddannelse inden for endokrinologiens subspecialer afhængigt af behov. Din hovedfunktion er i ambulatoriet med konsultationer eller med funktion som bagvagt med tilknyttet stuegangsfunktion. Speciallægerne indgår som udgangspunkt i bagvagt, og du forventes at deltage i bagvagten ca. 2 - 3 gange pr. måned, undertiden med tilstedeværelse indtil kl. 20 i den fælles akutmodtagelse og efterfølgende opkald fra bolig. Ca. hver 4. til 6. uge har speciallægen weekendfunktion. 
 

Endokrinologisk sektion

Vi driver et stort endokrinologisk ambulatorium, der varetager behandling af ca. 6000 patienter. Det endokrinologiske speciale spænder bredt omfattende behandling af type 1 diabetes (inkl. insulinpumpebehandling og kontinuerlig blodsukkermåling), type 2 diabetes, stofskiftelidelser, osteoporose og kalklidelser, samt særlige endokrinologiske tilbud, heriblandt behandling af gravide med endokrinologiske sygdomme og særlige ambulatorier for unge med type 1 diabetes. Vi behandler desuden patienter med stabil binyre- og hypofysesygdom og foretager også initial udredning af disse patientkategorier. Vi har desuden etableret in-hospital frakturopsporing (Fracture Liaison Service) og ambulante funktioner i relation hertil og har et sygeplejerskedrevet diabetesteam, der selvstændigt går tilsyn på andre afdelinger på Nordsjællands Hospital. Endokrinologisk Ambulatorium har udstyr til fundusfoto og egen fodterapeut samt endokrinologiske sygeplejersker, der varetager behandling af patienter med diabetes og osteoporose. Som Steno Diabetes Center Copenhagen-partner har vi desuden igangsat en række supplerende behandlingstilbud til patienter med diabetisk nyresygdom, hjertesygdom og fodsår og samarbejder også omkring motionstilbud. Nye initiativer er i støbeskeen.

Med alle disse forskellige grene af endokrinologien på samme afdeling møder man som endokrinolog et bredt udsnit af vores speciales sygdomme samtidig med, at man kan dykke ned i sit subspeciale.

Vi holder dagligt endokrinologisk middagskonference og har ugentligt undervisning, herunder med opdateringer fra nationale og internationale kongresser og kurser. Til trods for en undertiden travl hverdag holder vi fokus på trivsel, god stemning og faglig udvikling.

Aktuelt er vi 9 speciallæger i endokrinologi og et skiftende antal HU-læger (endokrinologi), de fleste i en stilling med tid til både forskning og klinisk arbejde.

Endokrinologisk forskning

Det endokrinologiske forskningsmiljø er opbygget og konsolideret over de seneste 20 år. Det har internationalt niveau og er særligt stærkt indenfor hypoglykæmi, insulinbehandling og osteoporose. Der er aktuelt 5 Ph.d.-studerende (læger) med tilknytning til endokrinologien, og flere af afdelingens speciallæger er Ph.d.-vejledere for disse. I den endokrinologiske sektion er der en professor og seks deleforskere. Forskningsgruppen råder over et laboratorium i tilknytning til Endokrinologisk Ambulatorium.

 

Om afdelingen  

Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital varetager i tæt samarbejde med Kardiologisk Afdeling, Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling og den gastromedicinske funktion områdespecialefunktioner indenfor de seks specialer og er en integreret del af den fælles akutmodtagelse. Afdelingens funktioner er centreret omkring Hillerød-matriklen. 

Lægestaben på Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling omfatter aktuelt 1 ledende overlæge med speciale i nefrologi, 1 specialeansvarlig endokrinologisk overlæge, 1 professor, 13 overlæger, 6 afdelingslæger samt ca. 30 reservelæger. Afdelingen deltager i hoveduddannelsesforløb inden for både nefrologi og endokrinologi samt almen medicin.

 

Om hospitalet

Nordsjællands Hospital er Region Hovedstadens store akuthospital for 315.000 borgere i Nordsjælland. Hospitalet har afdelinger og funktioner på tre adresser: Hillerød, Frederikssund og Sundhedshuset Helsingør. Hospitalet driver også Montebello - Afdeling for genoptræning, der ligger i Spanien. Nordsjællands Hospital er med sine 3.800 medarbejdere Nordsjællands største arbejdsplads. I 2024 tager Nordsjællands Hospital et helt nyt hospital beliggende i Hillerød i brug.

 

Kvalifikationer

 • Speciallægeuddannelse i Intern Medicin: Endokrinologi.
 • Professionalisme og engagement
 • Vilje til tværfagligt samarbejde
 • Højt lægefagligt niveau   

 

Ansættelsesvilkår  

Hovedarbejdssted er Nordsjællands Hospital, Hillerød, der er akuthospital i Planlægningsområde Nord i Region Hovedstaden. Da afdelingen har funktioner på både matriklerne Hillerød, Frederikssund og Helsingør, kan man få flere tjenestesteder, jf. overenskomst for overlæger §2 stk 3. Der er mulighed for at tilgodese særlige interesser efter aftale (herunder forskning og udvikling) i arbejdsfunktion og -tilrettelæggelse. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.  

 

Ansøgningsprocedure  

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte ledende overlæge, dr. med, MHM, Lisbet Brandi på 4829 5993/2054 2458, eller specialeansvarlig overlæge, Ph.d. Peter Lommer Kristensen på 4829 6454 / 4084 5013.

Ansøgningen ønskes udfærdiget i henhold til de 7 lægelige kompetencer og bør indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker. Ansøgningen vil blive faglig bedømt i henhold til gældende regler i Region Hovedstaden. 

Ansøgningsfristen er den 3. august 2020 kl. 12.00.  

Ansættelsessamtaler forventes gennemført umiddelbart herefter.

 • Fakta

 • Arbejdssted
  Nordsjællands Hospital
 • Kontaktperson
  Majken Lykke Petersen
  majken.lykke.petersen@regionh.dk
  24462610
 • Adresse
  Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
 • Stillingstype
  Afdelingslæge, Læge, Overlæge
 • Speciale
  Intern medicin: Endokrinologi
 • Ansættelsesform
  Fast ansættelse
 • Ugentlig arbejdstid
  Fuld tid
 • Ansættelsens start
  01-10-2020
 • Regionens jobnr.
  225272
 • Quick-nr.
  393708
 • Ansøgningsfrist
  03-08-2020


Søg jobbet
 • Fakta

 • Arbejdssted
  Nordsjællands Hospital
 • Adresse
  Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
 • Kontaktperson
  Majken Lykke Petersen
  majken.lykke.petersen@regionh.dk
  24462610
 • Stillingstype
  Afdelingslæge & Læge & Overlæge
 • Speciale
  Intern medicin: Endokrinologi
 • Ansættelsesform
  Fast ansættelse
 • Ugentlig arbejdstid
  Fuld tid
 • Ansættelsens start
  01-10-2020
 • Regionens jobnr.
  225272
 • Quick-nr.
  393708
 • Ansøgningsfrist
  03-08-2020

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Del jobbet "Afdelingslæge eller overlæge inden for endokrinologi på Nordsjællands Hospital"

×

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.