Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Valdemar Hansens Vej 13, 26 Glostrup

Afdelingssygeplejerske til Intensiv Terapi Afsnit 13 Rigshospitalet, Glostrup

Vores afdelingssygeplejerske igennem mange år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor en ambitiøs og udviklingsorienteret afdelingssygeplejerske, der kan være med til at tage aktivt del og lederskab af den proces afsnittet står overfor.

Hvem er vi?

Neuroanæstesiologisk klinik, Rigshospitalet, har netop gennemført en fission, som er udmøntet i to nye afdelinger:  ”Afdeling for Intensivbehandling af Hjerne- og Nervesygdomme” og ”Afdeling for Bedøvelse, Smerter og Respirationsstøtte”.

Intensiv Terapi Afsnit 13, Glostrup og Neurointensivt Afsnit 2093, Blegdamsvej, udgør tilsammen ”Afdeling for Intensivbehandling af Hjerne- og Nervesygdomme”.

Intensiv Terapi Afsnit, Glostrup har 5 intensive pladser, men åbner den 6. seng i løbet af efteråret 2020. Afsnittet varetager intensiv behandling af medicinske og neurologiske patienter fra afsnittene på Glostrup matriklen. Derudover varetages specialiseret neurorehabilitering til patienter, der er visiteret til ”Afdeling for Hjerneskade”, men stadig har behov for intensiv terapi. Videreudvikling af netop denne funktion er godt i gang, med en vision om et sammenhængende patientforløb, som en styrende faktor. 

I 2023 vil det nye Neurorehabiliteringshus på Rigshospitalet, Glostrup stå færdigt. Det vil bidrage til at skabe rammerne for den højt specialiserede tværfaglige behandling og rehabilitering, af patienter med skade på hjerne og rygmarv. Intensiv Afsnit skal ikke fysisk placeres i neurorehabiliteringshuset, men der vil være et bredt samarbejde og derigennem udvikling af de tværgående patientforløb.

Afdelingen ønsker at styrke en forankring mellem de to intensive funktioner på Blegdamsvej og Glostrup, hvorfor de to afsnitsledelser fremadrettet skal arbejde sammen om bl.a. kompetenceudvikling, uddannelse, forskning og ikke mindst det sammenhængende patientforløb. Afdelingen har netop ansat en postdoc klinisk sygeplejerske, som på tværs af de to intensivafsnit dels skal udføre egen sygeplejeforskning men også initiere forsknings- og udviklingsprojekter indenfor bl.a. neurologisk- og intensivsygepleje. Afdelingen ønsker yderligere ansættelse af læger på tværs af de to intensivafsnit, med speciel interesse og fokus på intensiv terapi kombineret med den tidlige nerorehabilitering. Indsatser og processer du som afdelingssygeplejerske vil få indflydelse på og skal deltage i.

Vil du være med til at fortsætte udviklingen?

Siden 2016 har afsnittet arbejdet systematisk med tidlig neurorehabilitering som gives til patienter med hjerneskade, der er neurokirurgisk færdigbehandlet og er visiteret til Afdeling for Hjerneskade, men som stadig har behov for intensiv terapi – NISA (Neurointensiv Step Down Afsnit) patienter. Vi har aktuelt to sengepladser til denne funktion, men åbner den tredje senere på året. NISA konceptet er et behandlingskoncept der bygger på Affolter, Bobath og Coombs principper og som indebærer en stor grad af interprofessionelt samarbejde.

En anden kerneopgave er MAT (Mobilt Akut Team), hvor der ydes assistance/supervision til personale på sengeafsnittene.

Amager Hvidovre Hospital har fire medicinske sengeafsnit og en akutklinik på Glostrup matriklen. Intensiv Afsnit modtager patienter herfra med mange forskellige medicinske problemstillinger, herunder sepsis, respirationsinsufficiens og misbrugsproblemstillinger. Afsnittet varetager dialysebehandling.

Derudover modtages patienter fra matriklens neurologiske afsnit.

Vi er en afdeling med visioner og vi er nytænkende. Lige netop dét kan lade sig gøre, fordi vi er et mindre afsnit med en faglig ambitiøs personalegruppe, som har en bred variation i erfaringer, kompetencer og interesser. Vi er en robust personalegruppe og til trods for forskelligheder, er der altid en god stemning.

Vi er 33 sygeplejersker, 2 Social- og Sundhedsassistenter og 1 ½ lægesekretærer. 72 % har en specialuddannelse i intensiv terapi, og vi har på nuværende tidspunkt alle stillinger besat. Afsnittet er godkendt som hoveduddannelsessted for specialuddannelse i intensiv sygepleje.

Du vil som vores kommende afdelingssygeplejerske få rig mulighed for at præge fremtiden og afsnittets fremadrettede udvikling i samarbejde med den afsnitsansvarlige overlæge, den kliniske afdelingssygeplejerske og den kliniske sygeplejespecialist. Du får mulighed for fast ledelsessparring med afdelingens tre andre afdelingssygeplejersker fra det neurointensive afsnit på Blegdamsvej. Derudover vil der være faste dialogmøder med den ledende overlæge og ledende oversygeplejerske.

Vores nye afdelingssygeplejerske

Vi ønsker, at du kan sikre følgeskab, sætte retning og har gennemslagskraft, at du kan være direkte og tydelig, og at du har den robusthed, der gør, at du kan uddelegere opgaver og ansvarsområder og give ansvaret fra dig.

Derfor skal du:

  • Være nytænkende og have fokus på, hvordan vi kan arbejde systematisk med sundhedsinnovation og forskning i det daglige ledelsesarbejde,
  • Kunne understøtte et højt fagligt miljø, hvor daglig læring stimuleres og hvor uddannelse, kompetenceudvikling, kvalitet og forskning er pejlemærker
  • Kunne tage et synligt ansvar/medansvar for afsnittets faglighed og kultur og kan fortsætte det gode arbejdsmiljø der er i afsnittet
  • Kunne sikre en åben og klar kommunikation på alle niveauer
  • Være i stand til at lede både opad og nedad
  • Kunne sikre en optimal udnyttelse af personalemæssige og øvrige ressourcer, herunder ansvar for overholdelse af budgetter

Derfor har du som vores kommende afdelingssygeplejerske:

  • Dansk autorisation som sygeplejerske
  • Specialuddannelse i intensiv sygepleje og solid klinisk erfaring
  • Gerne ledelsesmæssig erfaring
  • Gerne relevant uddannelse indenfor ledelse eller ønske om på sigt at gennemføre dette

Er du blevet nysgerrig på stillingen, så kontakt ledende oversygeplejerske René Richard på telefon 21325822 eller på e-mail: rene.richard.andersen@regionh.dk

Løn og ansættelsesvilkår følger overenskomst for ledere på Sundhedskartellets område mellem Sundhedskartellets parter, herunder DSR og Regionernes Løn- og Takstnævn.

Ansøgningsfrist: fredag d. 2. oktober 2020 kl. 12:00

Ansættelsessamtaler forventes gennemført onsdag d.7. oktober 2020, med henblik på ansættelse pr. 1. december 2020.

Om Neurocentret:

Neurocentret tager sig af patienter med sygdomme i nerve, hjerne og rygmarv og har afdelinger placeret på Blegdamsvej, i Glostrup, på Hvidovre og i Hornbæk.

Neurocentret består af 8 afdelinger/klinikker; Neurokirurgisk klinik, Neurologisk klinik, Neurofysiologisk klinik, Klink for Rygmarvsskader, Klinik for Højtspecialiseret Neurorehabilitering, Krisepsykologisk klinik, Afdeling for bedøvelse, respirationsstøtte og smertebehandling samt Afdeling for Intensivbehandling af Hjerne- og Nervesygdomme.

I centret ser vi det som unikt at understøtte det sammenhængende patientforløb. Vi prioriterer tæt tværfagligt- og ledelsessamarbejde med patienter og pårørende. Vi ønsker at skabe optimale forløb fra vi modtager den akut syge patient til den højtspecialiserede neurorehabilitering, og samtidig have sigte på patientens levede liv efter behandlingen.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Kontaktperson
    Rene Richard Andersen
  • Adresse
    Valdemar Hansens Vej 13, 26 Glostrup
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske, Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-12-2020
  • Regionens jobnr.
    226507
  • Quick-nr.
    396435
  • Indrykningsdato
    07-09-2020
  • Ansøgningsfrist
    02-10-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Rigshospitalet, Glostrup
  • Adresse
    Valdemar Hansens Vej 13, 26 Glostrup
  • Kontaktperson
    Rene Richard Andersen
  • Stillingstyper
    Ledende sygeplejerske & Sygeplejerske
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-12-2020
  • Regionens jobnr.
    226507
  • Quick-nr.
    396435
  • Indrykningsdato
    07-09-2020
  • Ansøgningsfrist
    02-10-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.