Jobbet "Recovery-mentor til bæltefrit afsnit 809 på Psykiatrisk Center Glostrup" er udløbet

Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Brøndbyøstervej 160, 2605 Brøndbyvester

Dit næste skridt

Har du erfaring med psykisk sygdom og recovery, og har du lyst til at bruge de erfaringer, du har fået til at støtte andre mennesker i at skabe en mere meningsfuld hverdag?

 

Vi søger 1 recovery-mentor til vores afsnit. Så hvis du føler dig parat til en deltidsstilling på et spændende afsnit, vil vi gerne høre fra dig. 

 

Vil du være vores nye recovery-mentor?

Du skal indgå i en tværfaglig personalegruppe, hvor du som medarbejder med erfaringskompetence skal bringe dine egne erfaringer i spil overfor patienter, pårørende, kollegaer og ledere på afsnittet.

Tanken bag er, at ansatte med erfaringskompetence kan være et værdifuldt supplement til det øvrige personale, fordi de kan støtte patienterne ved at være håbgivende, dele ud af egne erfaringer samt være levende beviser på, at det kan lade sig gøre at komme sig efter psykisk sygdom.

Funktionen har til hensigt, via bruger-til-brugerstøtte, at understøtte patientens recovery-proces og deltagelse i eget behandlingsforløb.

 

Hvad kommer du til at lave?

Du skal være med til at styrke den enkeltes recovery-proces og bidrage til processen ved at tilbyde individuel støtte i hverdagen.

Vi forestiller os, at du i samarbejde med det øvrige personale kan være med til at tage imod nye patienter, fungere som gruppeleder i recovery-grupper samt være med til at udarbejde kriseplaner i samarbejde med patienterne. Endelig skal du støtte patienterne i at etablere og vedligeholde kontakt til div. instanser udenfor hospitalet, så de føler sig mest muligt inkluderet i samfundet.

Kort sagt: Støtte, vejlede og hjælpe patienter.

Da stillingen er forholdsvis ny, vil der samtidig være stor mulighed for selv at være med til at præge stillingen. Din daglige leder vil være afdelingssygeplejersken på afsnittet.

 

Hvem er du?

Der er ingen krav om specifikke faglige kvalifikationer, men om relevante personlige kompetencer og modenhed.

Du har erfaring med psykisk sygdom. Du har eller har haft en psykiatrisk diagnose, og har været tilknyttet hospitalspsykiatrien. Har du selv minimum en indlæggelse på et intensivt (lukket) afsnit bag dig, vil det være en fordel.

Desuden har du egne erfaringer med og viden om psykiske vanskeligheder, rehabilitering og det at ”komme sig” efter en psykisk sygdom.

Du har erfaring med recovery. Du har været i gang med din recovery-proces på en måde, hvor du kan både inddrage og lægge distance til egne levede erfaringer og formår at vurdere, i hvilke situationer inddragelse af egne erfaringer kan være til gavn for andre.

 

Ligeledes forventer vi, at du:

  • har et helhedsorienteret bio-psyko-socialt syn på behandling og rehabilitering
  • har evnerne og lysten til mentorarbejde med fokus på og forståelse for de mennesker, du skal hjælpe
  • er udviklingsorienteret, udadvendt og kan igangsætte aktiviteter
  • er god til at have reflekterende samtaler med andre mennesker og er god til at lytte
  • er stabil og har gode samarbejdsevner.

 

Hvorfor skal du søge jobbet hos os?

Du bliver en del af en meget stabil personalegruppe med kompetente og engagerede kollegaer. Derudover kommer du med i en erfagruppe med andre mentorer, hvor du kan skabe et netværk.

  • Ansættelsen giver automatisk adgang til peeruddannelsen i Region Hovedstadens Psykiatri.
  • Tilbud om supervision med de andre recovery-mentorer i RHP.
  • Du bliver en del af et netværk for recovery-mentorer, hvor der vil være mulighed for udveksling af erfaringer, og hvor du får et netværk på tværs i organisationen.

Vi tilbyder et grundigt introduktionsforløb, så du bliver godt rustet til opgaverne. Du vil få oplæring og indgå i et kollegialt fællesskab med rig mulighed for sparring og supervision. Du vil også få din egen mentor i afsnittet, en udvalgt medarbejder, som du primært kan henvende dig til, med de ting, der måtte være svære.

 

Velkommen indenfor hos Afsnit 809

Afsnit 809 er et intensivt lukket afsnit, som modtager patienter med stort set alle former for psykiatriske lidelser. Vi arbejder aktivt for at nedbringe anvendelsen af tvang. 809 har tidligere været med i Sundhedsstyrelsens tre-årige forsøg om Bæltefri Afsnit. Der er plads til 13 patienter på afsnittet og alle har egen stue og eget bad. Personalegruppen er sammensat af såvel sygeplejersker, social og sundhedsassistenter, pædagoger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer, psykomotorisk terapeut og læger.

 

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker på individuel overenskomst med henvisning til FOA’s medhjælperoverenskomst.

Stillingen er på 30 timer om ugen.

Tiltrædelsesdato: 1. november 2020 eller efter aftale.


Vi glæder os til at høre fra dig

Synes du at ovenstående lyder interessant, så er vi meget interesseret i at høre fra dig.

Søg via linket senest onsdag den 23. september 2020. Du bedes uploade CV sammen med din ansøgning. Vi forventer at afholde samtaler i uge 39.
 

Du kan få flere oplysninger om jobbet hos afdelingssygeplejerske Karen Jurlander afsnit 809 på 51583779 eller assisterende afdelingssygeplejerske Kit Bergstein på tlf. 38645590.

 


I Region Hovedstadens Psykiatri ønsker vi et sikkert og sundt arbejdsmiljø, der bidrager til, at alle medarbejdere får de bedste betingelser for at udvikle sig og trives. I den forbindelse tilbyder vi røgfrie arbejdspladser, løbende vedligeholdelsestræning og spændende karriereveje.

Læs og hør mere Region Hovedstadens Psykiatri som arbejdsplads på  "Job i Psykiatrien".