Aarhus Universitet, Faculty of Health

Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C

Postgraduat klinisk eller ekstern lektor i Akut Medicin til Videreuddannelsesregion Nord

Institut for Klinisk Medicin (IKM) på Aarhus Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet, Health, søger i samarbejde med Videreuddannelsesregion Nord en klinisk eller ekstern lektor til at varetage funktionen som postgraduat klinisk lektor i Akut Medicin pr. 1. januar 2021 eller snarest derefter. Stillingen er tidsbegrænset til 5 år.

 

Institut for Klinisk Medicin

Som klinisk eller ekstern lektor på Institut for Klinisk Medicin bliver du en del af det formentlig største sundhedsvidenskabelige forskningsinstitut i Danmark. Den kliniske forskning dækker alle de lægefaglige specialer og foregår i samspil med universitetshospitalet og regionshospitalerne i Region Midtjylland. På instituttet er vi ca. 425 videnskabelige medarbejdere og lige så mange ph.d.-studerende, der samarbejder på tværs af fagområder. Du kan læse mere om instituttet her og om fakultetet her.

 

Institut for Klinisk Medicin har siden d. 1. oktober 2020 understøttet den lægelig videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord ved i samarbejde med Videreuddannelsesregionen og Aalborg Universitet at varetage den postgraduate Pædagogisk Udviklende Funktion (PUF). Instituttet varetager beskæftigelsen af de ca. 45 postgraduate kliniske og eksterne lektorer fordelt i hele Videreuddannelsesregion Nord. På sigt vil cirka 1/3 af de postgraduate kliniske og eksterne lektorer blive tilknyttet Aalborg Universitet jf. aftale omkring PUF indgået i januar 2020.

 

Dine arbejdsopgaver

 

Klinisk lektor

Som klinisk lektor i Akut Medicin har du overordnet en rådgivende, koordinerende og udviklende funktion i forhold til at sikre og udvikle den kliniske videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord primært inden for specialet i samarbejde med specialets anden postgraduat kliniske lektor med klinisk ansættelse i Region Nordjylland.

 

Dine opgaver vil primært består af:

  • Undervisning og formidling
  • Ledelsesmæssige, rådgivende og administrative opgaver
  • Forskning og udvikling
  • Deltagelse i bedømmelsesudvalg

Nærmere oplysning om opgaver findes i funktionsbeskrivelserne for de postgraduate kliniske lektorer i Videreuddannelsesregion Nord. Det forudsættes normalt at den kliniske lektor udfører forskning sideløbende med sin ansættelse som klinisk lektor.

 

Ekstern lektor

Som ekstern lektor i Akut Medicin har du overordnet en rådgivende, koordinerende og udviklende funktion i forhold til at sikre og udvikle den kliniske videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord primært inden for specialet i samarbejde med specialets anden postgraduat kliniske lektor med klinisk ansættelse i Region Nordjylland.

 

Dine opgaver vil primært består af:

  • undervisning og formidling
  • ledelsesmæssige, rådgivende og administrative opgaver
  • forskning og udvikling

 

Nærmere oplysning om opgaver findes i funktionsbeskrivelserne for de postgraduate kliniske lektorer i Videreuddannelsesregion Nord.

 

Du refererer, i din ansættelse som ekstern eller klinisk lektor, til den ledende lektor for postgraduat lægelig kompetenceudvikling på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, og til sekretariatschefen for videreuddannelsessekretariatet i Videreuddannelsesregion Nord.

 

Dine kompetencer

 

  • Klinisk lektor:
    Du har en ansættelse som speciallæge i Region Midtjylland og har forskningsmæssige kvalifikationer, fx ph.d.-grad eller doktorgrad.

For at kunne blive bedømt kvalificeret som klinisk lektor, skal du opfylde disse faglige kriterier.
 

  • Ekstern lektor:
    Du har en  ansættelse som speciallæge i Region Midtjylland og du har en solid praksiserfaring inden for afdelingens  fagområde.

For at kunne blive bedømt kvalificeret som ekstern lektor, skal du opfylde disse faglige kriterier.

 

Fælles for begge stillinger

Du har lyst til at varetage undervisning i den lægelige videreuddannelse og evner at opbygge tillidsfulde relationer til både deltagere, kolleger og samarbejdspartnere. Som underviser formidler du den nyeste og relevante viden engageret, klart og tydeligt. Som vejleder er du kompetent, inspirerende og støttende.  Som person evner du at agere i det politiske/administrative system. Du kan afbalancere mange forskellige hensyn og kan skabe fremdrift og udvikling. Som person er du dedikeret og besidder gode kommunikationsevner. Vi forventer at du taler og skriver flydende engelsk.

 

Du har undervisningserfaring og erfaring med ledelse og administration af lægelig videreuddannelse fx uddannelseskoordinerende overlæge (UKO), uddannelsesansvarlig overlæge (UAO), uddannelseskoordinerende yngre læge (UKYL), inspektor eller lignende. Desuden har du erfaring med udvikling af kurser og workshops, eksempelvis som kursusleder eller underviser.

 

Du har en formel uddannelse inden for medicinsk pædagogik og ledelse af medicinsk uddannelse svarende til 10 ECTS- point. Alternativt kan du erhverve dig dette inden for de første år. Erfaring med forskning og udvikling i lægelig videreuddannelse vil være en fordel.
 

Alle ansøgere bedømmes til både et klinisk og et eksternt lektorat. Valg af stillingstype afgøres efter endt bedømmelsesproces.

 

Spørgsmål til stillingen
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Mads Skipper, Videreuddannelsessekretariatet, Videreuddannelsesregion Nord, mobil: 61 46 31 37.

 

Arbejdssted: Egen afdeling samt Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

 

Ansættelsesgrundlag


Ansættelsesgrundlaget som klinisk lektor:

Ansættelsesgrundlag som ekstern lektor:

  • Ansættelse som ekstern lektor forudsætter kvalifikationer på kandidatniveau.
  • Desuden forudsætter ansættelse som ekstern lektor enten relevant praksiserfaring på højt niveau, der ikke er opnået gennem en universitær, videnskabelig ansættelse, eller ansættelse i en videnskabelig hovedstilling på et andet universitet.
  • En ekstern lektor, som ansættes i kraft af sin relevante praksiserfaring, skal have indgående, aktuel viden om fagets/fagområdets anvendelsesmuligheder. Det opnås/er opnået gennem beskæftigelse inden for faget/fagområdet.
  • Kvalifikationskrav og stillingsindhold er yderligere beskrevet i stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter.
  • Ansættelsesproceduren er yderligere beskrevet i ministeriets Bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.
  • Ansættelse som ekstern lektor forudsætter, at vedkommende er erklæret kvalificeret hertil af et bedømmelsesudvalg.
  • Undervisningsmæssige kvalifikationer indgår i bedømmelsesgrundlaget.
  • Ansættelse og aflønning sker i henhold til Cirkulære om aftale om eksterne lektorer ved universiteter.

 

Aflønning
Som klinisk lektor sker ansættelse og aflønning i henhold til Cirkulære om aftale om kliniske lektorer ved universiteter. En klinisk lektor aflønnes forholdsvist efter det antal konfrontationstimer, der ansættes til. En klinisk lektor, der er ansat til at varetage 30 konfrontationstimer årligt og andre opgaver op til 100 timer årligt, aflønnes med et honorar på årligt kr. 47.600 pr. år (niveau 31. marts 2012). Honoraret udbetales med 1/12 månedligt bagud. Beløbet er pensionsgivende med 17,1%. Der ydes særlig feriegodtgørelse på 1,5%.

Som ekstern lektor sker ansættelse og aflønning i henhold til Cirkulære om aftale om eksterne lektorer ved universiteter. Timelønnen pr. arbejdstime udgør 247,01 kr. i grundbeløb (niveau 31. marts 2012). Beløbet udbetales normalt månedsvis bagud med 1/5, idet der ikke udbetales vederlag i månederne juli og august.

 

Den afdeling/praksis, hvor lektoren er ansat, vil blive kompenseret for lektorens reducerede deltagelse i afdelingens arbejde i et omfang svarende til antallet af hoveduddannelsesstillinger, der årligt opslås i specialet i Videreuddannelsesregion Nord. For lektorer, der ikke er ansat på en hospitalsafdeling, kan der ske udbetaling af kompensation til egen klinik/praksis.

 

Ansøgning
Din ansøgning skal indeholde følgende:

  • Ansøgning
  • Curriculum Vitae
  • Eksamensbevis
  • Publikationsliste
  • Undervisningsportfolio. Vi henviser til Vejledning til anvendelse af undervisningsportfolio
  • Op til 5 af de for stillingen mest relevante publikationer kan medsendes
  • Referencer/anbefalinger kan uploades særskilt i e-rekrutteringssystemet
  • Skabelon til ansøger - klinisk lektor skal udfyldes for både ekstern lektor og klinisk lektor og uploades under feltet ’Ekstra dokumenter’

Vi henviser til fakultetets Vejledning for ansøgere.

Bedømmelsesudvalget kan beslutte at efterspørge ikke indsendt materiale i bedømmelsen. I så fald kontakter vi dig, og du vil være forpligtet til at indsende materiale, medmindre din ansøgning trækkes tilbage.

Alle interesserede opfordres til at søge uanset personlig baggrund.

 

Referencer

Hvis du ønsker, at en referenceperson skal uploade et referencebrev på dine vegne, så angiv venligst referencepersonens kontaktoplysninger, når du indsender din ansøgning. Vi anbefaler, at du laver en aftale med den pågældende, inden du indtaster referencepersonens kontaktoplysninger, og at du sikrer, at referencepersonen har tid nok til at skrive referencebrevet inden ansøgningsfristen.

Det er desværre ikke muligt at sikre, at referencebreve indgivet efter ansøgningsfristens udløb bliver taget i betragtning.

 

Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.000 medarbejdere (årsværk) med en årlig omsætning på 6,6 mia. kr. Læs mere på www.au.dk

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Videreuddannelsesregion Nord
  • Kontaktperson
    Pia Jørgine Stokholm
  • Adresse
    Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C
  • Stillingstype
    Klinisk lektor
  • Speciale
    Akutmedicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-01-2021
  • Quick-nr.
    398787
  • Indrykningsdato
    23-10-2020
  • Ansøgningsfrist
    22-11-2020 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Videreuddannelsesregion Nord
  • Adresse
    Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C
  • Kontaktperson
    Pia Jørgine Stokholm
  • Stillingstype
    Klinisk lektor
  • Speciale
    Akutmedicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-01-2021
  • Quick-nr.
    398787
  • Indrykningsdato
    23-10-2020
  • Ansøgningsfrist
    22-11-2020 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.