Afdeling for Medicinske Mave- og Tarmsygdomme
Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg
Ledende overlæge, Gastroenterologisk Afdeling, Klinik Medicin og Akut, Aalborg Universitetshospital
En stilling som ledende overlæge ved Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling, Klinik Medicin og Akut, Aalborg Universitetshospital, er ledig til besættelse den 1. september 2021 eller efter aftale.Gastroenterologisk Afdeling er en specialafdeling for medicinske mavetarmsygdomme, men modtager også i begrænset omfang patienter med alment medicinske sygdomme. Afdelingen varetager diagnostik, pleje, behandling, forebyggelse og forskning inden for mave-, tarm- og leversygdomme.
Dette omfatter alle områder af gastroenterologien, herunder mavesyrerelaterede tilstande, en række kroniske tarmbetændelsessygdomme, tilstande med diarré og mavesmerter samt sygdomme i lever-galdeveje og pankreas. Specialet har desuden lokalfunktion for patienter med mere almindelige medicinske sygdomme i Aalborg Universitetshospitals optageområde. Specialets overlæger er specialister i medicinske mave-tarmsygdomme, og er i væsentlig grad subspecialiserede indenfor områderne inflammatoriske tarmsygdomme, pankreatologi samt korttarmssyndrom og ernæring.
Afdelingen har højt specialiseret funktion på en række områder herunder udredning, behandling og opfølgning af patienter med kompliceret kronisk pankreatitis, korttarmssyndrom og en række leversygdomme.
Specialet på Aalborg Universitetshospital varetager samtlige de i specialevejledningen anførte højtspecialiserede funktioner med undtagelse af levertransplantation, levererstatningsbehandling, anlæggelse af transjugulær intrahepatisk portosystemisk stent (TIPS), behandling af patienter med neuroendokrine tumorer samt centerfunktionen for morbus Wilson. Afdelingen samarbejder med Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet vedrørende patienter med behov for levertransplantation eller levererstatningsbehandling (forundersøgelser, efterbehandling og kontrol) og med Aarhus Universitetshospital (anlæggelse af TIPS samt TIPS flebografi og revision). De højt specialiserede funktioner i specialet må ses i forhold til regionens samlede befolkningsunderlag, ligesom det aktuelle underlag for en række af funktionerne tillige omfatter patienter fra øvrige regioner især fra Region Midt, hvor formelt samarbejde er aftalt. Afdelingens deltagelse i Aalborg Universitetshospitals højtspecialiserede funktioner foregår i stort omfang i veletablerede, opgavedefinerede ”murstensløse” centerstrukturer (”multidisciplinære teams”) mellem en række afdelinger herunder Abdominalkirurgisk Afdeling og Onkologisk Afdeling suppleret med Nuklearmedicinsk Afdeling, Radiologisk Afdeling og Patologisk Institut.
Afdelingen består af sengeafsnit, dagafsnit, ambulatorium og endoskopiafsnit. Endoskopiafsnittet er beliggende i ambulatorieområdet og udfører gastroskopi, sigmoideoskopi, koloskopi, og kapselendoskopi. Desuden foretages levervenekatheterisationer (LVK) ved patienter mistænkt for portal hypertension. En hovedopgave er biologisk behandling af patienter med inflammatorisk tarmsygdom, hvor afdelingen i øjeblikket er eneste gastroenterologiske afdeling i regionen, som varetager denne type af behandling.
Den ledende overlæge indgår sammen med de to afsnitsledende sygeplejersker for sengeafsnit og ambulatorium og daghospital samt ledende lægesekretær i Gastroenterologisk afdelingsledelse og varetager som team de ledelsesmæssige opgaver i afdelingen. Den ledende overlæge refererer til klinikchefen i Klinik Medicin og Akut
Den som søger stillingen skal være speciallæge i gastroenterologi. Gastroenterologisk Afdeling er en universitetsafdeling og ansøger bør have dokumenteret erfaring inden for organisation og ledelse, samt lyst og evne til sammen med afdelingens professorer at understøtte afdelingens udvikling og forskningsaktivitet. Det forventes at den ledende overlæge er engageret, nytænkende, har gode samarbejdsevner og med sine faglige og personlige egenskaber kan sikre et godt samarbejde både i afdelingen og på tværs af faggrupper samt i relation til klinikken og Universitetshospitalet.
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til gældende overenskomst mellem Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger. Efter aftale mellem Foreningen af Speciallæger og Danske Regioner besættes stillingen for en funktionsperiode på 4 år med mulighed for forlængelse eller tilbagevenden til stilling som overlæge efter protokollat til overenskomsten for overlæger.
For nærmere oplysninger kontakt klinikchef Bent Wulff Jakobsen, tlf. 20817476, e-mail b.jakobsen@rn.dk
Ansættelsessamtaler forventes afholdt 18. juni 2021.
Om Region Nordjylland
Region Nordjylland leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi er ca. 15.000 medarbejdere om opgaven, heraf 90 % inden for sundhed. Vi vil skabe et godt liv for alle nordjyske borgere og et sammenhængende Nordjylland. Vi gør digital kontakt med sundhedsvæsnet til et nemt og naturligt valg for nordjyderne. Læs mere om regionen på www.rn.dk.
Fakta
- Arbejdssted
Aalborg Universitetshospital -
Kontaktperson
Bent Wulff Jakobsen - Adresse
Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg - Stillingstype
Leder, Læge - Speciale
Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-09-2021 - Regionens jobnr.
9902 - Quick-nr.
408138 - Indrykningsdato
14-04-2021 -
Ansøgningsfrist
06-06-2021 (udløbet)
-
Jobbet er udløbet...
- Føj til favoritter
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
Aalborg Universitetshospital - Adresse
Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg -
Kontaktperson
Bent Wulff Jakobsen - Stillingstype
Leder & Læge - Speciale
Intern medicin: Gastroenterologi og hepatologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-09-2021 - Regionens jobnr.
9902 - Quick-nr.
408138 - Indrykningsdato
14-04-2021 -
Ansøgningsfrist
06-06-2021 (udløbet)