Region Midtjylland

Center for Planlagt Kirurgi

Falkevej 1, 8600 Silkeborg

Cheflæge, Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospitalet Silkeborg, Hospitalsenhed Midt (GENOPSLAG)

Kan du se udviklingsmuligheder og potentialer i en unik samdrift mellem det ortopædkirurgiske og det anæstesiologiske speciale?

Hospitalsenhed Midt søger en visionær og innovativ cheflæge inden for det ortopædkirurgiske speciale til Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg.

Om stillingen
Center for Planlagt Kirurgi er kendetegnet ved, at planlagt ortopædkirurgi og anæstesi er samlet i ét center. Har du lyst til at blive en del af centerledelsen som består af to cheflæger (hhv. ortopædkirurgi og anæstesi) og en chefsygeplejerske. Du skal bidrage med synlig og tydelig ledelse for at sikre høj faglighed, udvikling og kvalitet i vores patientforløb samt bidrage til at skabe de organisatoriske rammer for den fortsatte udvikling af Center for Planlagt Kirurgi. Du skal være med til at skabe gode samarbejdsrelationer på tværs af afdelinger og øvrige samarbejdsparter internt som eksternt.
I Hospitalsenhed Midt har vi fokus på, at alle patienter diagnosticeres og behandles på et højt fagligt niveau og med en god patientoplevet kvalitet i højsædet. Vi arbejder kontinuerligt med udvikling af vores patientforløb, til gavn for patienter og pårørende, i et tæt tværsektorielt samarbejde, så vi er med til at præge udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen.

Du skal medvirke til, at centerledelsen fungerer som et stærkt, effektivt og professionelt ledelsesteam. Samarbejdet i centerledelsen prioriteres højt, så der skabes fundament for at finde løsninger og udvikle tværgående indsatser. Du skal være med til at skabe de organisato­riske og ledelsesmæssige rammer, som kan videreføre afdelin­gens positive udvikling – i tæt samspil med dine nærmeste ledelseskollegaer.

Derudover omfatter afdelingsledelsernes opgaver, at:
  • skabe høj kvalitet i patientbehandling og optimale patientforløb
  • vedholdende fokusere på lærende og udviklende kultur, og udvikle hensigtsmæssige samarbejdsformer og et godt arbejdsmiljø
  • indgå i løsningen af strategiske udfordringer
  • sikre en velfungerende drift med øje for kvalitet, produktivitet og ressourcer
  • sikre fokus på uddannelse og tværfaglighed
  • beherske vanskelige situationer på en rolig måde
  • facilitere forskning sammen med de relevante fagpersoner
  • skabe resultater og bidrage til gejst og arbejdsglæde

Som cheflæge har du det endelige behandlingsansvar for patientforløbene. Du har desuden ansvaret for rekruttering, fastholdelse, faglig udvikling og daglig personaleledelse af
26 ortopædkirurgiske speciallæger.  

Du bliver en del af en organisation, der har fokus på ledelsessparring med kompetente kolleger på tværs af afdelinger og matrikler. Vi samarbejder på tværs af afdelinger og områder, hvor patient­forløbene kalder på det. Du bliver en del af hospitalsenhedens samlede strategiske leder­gruppe.

Om dig
Du er uddannet speciallæge i ortopædkirurgi og besidder solidt kendskab til sundhedsvæsenet. Gode ledelseskompetencer og samarbejdsevner er en forudsætning og prioriteres højt. Ledelseserfaring er en fordel, men ikke et krav.

Der vil blive lagt vægt på, at cheflægen kan udfylde rollen som leder af fagprofes­sio­nelle og medvirke til udvikling og kvalitetssikring, samt lede forbedringsprocesser i et poli­tisk og strategisk felt. Via dine personlige, faglige og ledelses­mæs­sige kompetencer er du visionær og innovativ. Du skal som en del af centerledelsen stå i spidsen for centeret.

Vi lægger særlig vægt på at du:
  • motiverer og anerkender med en dialogbaseret og involverende ledelsestilgang såvel tværfagligt som i direkte ledelse af lægegruppen
  • sikrer sammenhængskraft og stabil drift med øje for produktivitet og ressourceudnyttelse ved synlighed i det kliniske arbejde
  • arbejder innovativt og visionært og aktivt fremmer tværfagligt og tværsektorielt samarbejde
  • synligt bidrager til at skabe høj kvalitet i patientbehandling og optimale patientforløb
  • har gode kommunikationsevner og er tydelig i dine budskaber
  • er målrettet, resultatorienteret og evner at påtage dig det økonomiske ansvar
  • skaber grundlag for en åben kultur, en lærende tilgang og et velfungerende uddannelses- og arbejdsmiljø
  • er en dygtig strateg og har interesse for at arbejde med teambaseret- og distribueret ledelse
  • fremmer det gode samarbejde mellem regionernes hospitaler om udviklingen af hensigtsmæssige patientforløb inden for planlagt kirurgi, herunder indgå i et nært samarbejde med Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Viborg.

Vi tilbyder
Ved Hospitalsenhed Midt er der mulighed for udvikling af både dine faglige og ledelsesmæssige ­kompetencer, deltagelse i lederuddannelse eller videreuddannelse inden for ledelse. Du bliver omfattet af onboardingforløb og mentorordning.

Om Center for Planlagt Kirurgi
Regionshospitalet Silkeborg består af to centre: Center for Planlagt Kirurgi og Diagnostisk Center. Regionshospitalet Silkeborg er regionens ”udviklingshospital”, der udvikler ”fremtidens og de praktiserende lægers hospital” med fokus på hensigtsmæssige patientforløb på tværs af faggrænser og sektorer samt konvertere akutte indlæggelser til ambulante forløb. Center for

Planlagt Kirurgi er bygget på sammenslutningen af det ortopædkirurgiske og det anæstesiologiske speciale. Center for Planlagt Kirurgi varetager innovative og velfungerende aktiviteter fra det ortopædkirurgiske område, som i mange år har været spydspids for Regionshospitalet Silkeborg, blandt andet hofte-, knæ- og rygoperationer. Center for Planlagt Kirurgi har udviklet accelererede patientforløb, der betyder, at indlæggelsestiden for blandt andet hofte-og knæoperationer på få år er reduceret til sammedagsforløb. Den tidligere dagkirurgi og centrale operationsgang er netop fusioneret, hvilket har resulteret i en markant øget fleksibilitet.

Centeret har regionsfunktion inden for skulder/albue kirurgi og rygkirurgi. Idrætsklinikken drives i samarbejde med Klinik for Gigt og Bindevævssygdomme i Diagnostisk Center, der har regionsfunktion inden for Idrætsmedicin. Afdelingen har en stor artroskopisk aktivitet inden for knæ- og skulder/albue områderne.

Derudover rummer centeret blandt andet også intensivt afsnit, akutlægebil, smerteklinik og adskillige øvrige funktioner inden for både ortopædkirurgi og anæstesiologi samt Danmarks største klinik for søvnapnø udredning. Der er en veletableret forskningsenhed med særligt fokus på et interdisciplinært forskningsmiljø.

Ortopædkirurgien har som udgangspunkt en lægebemanding på 26 ortopædkirurgiske speciallæger, heraf 2 specialeansvarlige overlæger, og 12 yngre læger, heraf introduktions- og hoveduddannelseslæger i ortopædkirurgi. Den samlede medarbejderstab i centeret er på ca. 610 ansatte, fordelt på centerets aktiviteter, herunder et sengeafsnit med 26 sengepladser og korttidsafsnit med 16 sengepladser.

Om Hospitalsenhed Midt
Hospitalsenhed Midt omfatter regionshospitalerne Viborg, Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skive og har 4.350 ansatte samt et budget på 2,5 mia. kr. årligt.

De fire regionshospitaler danner tilsammen en dynamisk hospitalsenhed, der har en stærk faglig profil og er i kraft af specialernes kompleksitet og bredde en af de bredest specialiserede hospitalsenheder i Jylland.

Se nærmere om Hospitalsenhed Midt på www.hospitalsenhedmidt.dk

Ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i Region Midtjylland med tjeneste indtil videre ved Hospitalsenhed Midt,
Center for Planlagt Kirurgi. Stillingen er en fuldtidsstilling.

Stillingen ønskes besat pr. 1. november 2022 eller snarest muligt herefter.

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles med den faglige organisation med udgangspunkt i Aftale
vedrørende lægelige chefer.

Med henvisning til Lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale
m.v., vil der blive indhentet børneattest i forbindelse med eventuel ansættelse.

Yderligere information
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:
Lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen tlf. 3091 1341
Sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen tlf. 2369 6641
Cheflæge Peter Toft tlf. 2478 9479
Chefsygeplejerske Maria Brinck Krog tlf. 2462 1563

Interesserede kan også rette henvendelse til konsulent Thomas Gajhede, Mercuri Urval, på telefon 2084 1030 eller thomas.gajhede@mercuriurval.com for en fortrolig og uforpligtende drøftelse af stillingen. Hospitalsenhed Midt orienteres ikke om sådanne henvendelser.

Ansøgning
Ansøgningen skal sendes elektronisk og være os i hænde senest den 25. august 2022 med autorisationsID, dokumentation for uddannelse, specialuddannelse, tidligere beskæftigelse m.v., samt udfyldt skema til bedømmelse af lægefaglige kompetencer for ansøger til stilling som speciallæge i Region Midtjylland.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted den 7. september og den 20. september 2022. For kandidater, der går videre til 2. samtale, udarbejdes personprofil med tilbagemelding ved konsulent.



Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret til samtale.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Regionshospitalet Silkeborg
  • Kontaktperson
    Thomas Balle Kristensen
  • Adresse
    Falkevej 1, 8600 Silkeborg
  • Stillingstype
    Cheflæge
  • Speciale
    Kirurgi & Ortopædisk kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2022
  • Regionens jobnr.
    36546
  • Quick-nr.
    432922
  • Indrykningsdato
    21-06-2022
  • Ansøgningsfrist
    25-08-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Regionshospitalet Silkeborg
  • Adresse
    Falkevej 1, 8600 Silkeborg
  • Kontaktperson
    Thomas Balle Kristensen
  • Stillingstype
    Cheflæge
  • Speciale
    Kirurgi & Ortopædisk kirurgi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2022
  • Regionens jobnr.
    36546
  • Quick-nr.
    432922
  • Indrykningsdato
    21-06-2022
  • Ansøgningsfrist
    25-08-2022 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.