Region Sjælland

Region Sjælland

Sygehusvej 10, 4000 Roskilde

Ledende overlæge i infektionsmedicin ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Roskilde

 

Stillingen som ledende overlæge i infektionsmedicin ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, Roskilde er ledig til besættelse den 1. november 2022 eller snarest muligt derefter.

Med højt til loftet, plads til gode ideer og kort vej til ledelsen ønsker vi ansætte en visionær og ambitiøs overlæge, som med sine kvalifikationer og sit engagement kan indtage en hovedrolle i at styrke og videreudvikle det infektionsmedicinske speciale på Sjællands Universitetshospital.

Overlægen skal medvirke til at hjemtage specialiserede funktioner og forberede at specialet bliver en del af universitetshospitalet i Køge, når det forventeligt er fuldt udbygget i 2026.

Det infektionsmedicinske speciale i afdelingen

Specialet varetages aktuelt af 5 fastansatte overlæger, en afdelingslæge, en overlæge med primær funktion i Diagnostisk Center samt en overlæge ansat 2 dage om måneden. Afdelingen modtager herudover årligt to hoveduddannelsesforløb midtvejs i deres speciallægeuddannelse.

Det ene af afdelingens sengeafsnit har primært specialiserede infektions - og lungemedicinske patienter. Patienterne indlægges enten direkte fra Akutmodtagelse/ambulatorium eller overflyttes fra regionens øvrige sygehuse.

Afdelingen har regionsfunktion inden for infektionsmedicin og dækker, fraset højt specialiserede funktioner, hele det infektionsmedicinske spektrum, og har en solid og voksende forskningsaktivitet.

De ambulante funktioner omfatter blandt andet en hepatitis-enhed, som drives i samarbejde med gastroenterologerne på Sjællands Universitetshospital Køge, samt en enhed for mykobakterier, som varetages i fællesskab med afdelingens lungemedicinere. Der er også et velfungerende hiv- og hepatitis ambulatorium, der passes af alle afdelingens infektionsmedicinere, som alle ser specialiserede infektionsmedicinske patienter.

I det infektionsmedicinske team lægger vi vægt på godt samarbejde, både internt i lægegruppen, tværfagligt med de andre faggrupper, samt udadtil på sygehuset og i regionen. Afdelingen prioriterer det højt, at den enkelte speciallæge har mulighed for at dyrke specialinteresser og efteruddannelse, og fortsætte med eventuelle særlige forskningsinteresser. Afdelingens infektionsmedicinere har eksempelvis været involveret i flere nationale og internationale fora, har arbejdet i Ukraine for WHO og i Sierra Leone for Læger uden Grænser.

Arbejdsopgaver

Ledelse

Du skal sammen med oversygeplejersken for sengeafsnit og ambulatorium udgøre den tværfaglige ledelse af afdelingens infektionsmedicinske funktion. Den tværfaglige ledelse forventes i fællesskab at tage ansvar for drift, faglighed, udvikling og organisering af området, og indgår sammen med de øvrige afsnitsledelser og specialer i afdelingens ledergruppe.

Derudover skal du have ansvar for den lægefaglige ledelse af det infektionsmedicinske speciale i afdelingen og på sygehuset, med reference til og i samarbejde med cheflægen/afdelingsledelsen. Du skal indgå i ledelse af drift, faglighed og organisatorisk ledelse i infektionsmedicinen i samarbejde med oversygeplejersken. Du forventes desuden at repræsentere specialet i afdelingen, regionalt og nationalt, og at uddelegere relevante fagområder til de andre speciallæger. I samarbejde med cheflægen vil du også indgå i personaleledelsen af afdelingens infektionsmedicinske speciallæger og hoveduddannelseslæger.

Hvis du er interesseret i videreuddannelse inden for ledelse vil der være gode muligheder for det, ligesom der er mulighed for at sparre med den øvrige ledelse. I Region Sjælland er der etableret lederuddannelse og netværk målrettet de nye ledende overlæger.

Lægefagligt

Du vil indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for infektionsmedicin. Din kliniske funktion vil være i specialets ambulatorier og sengeafsnit, hvor fordelingen af funktionstid vil kunne aftales efter interesse og kvalifikationer.

Du vil som udgangspunkt indgå i den intern medicinske og i den infektionsmedicinske specialevagt. Vagthyppigheden kan forhandles, og kan udgøre op til ca. 5 vagter per måned. Vagterne er tilrettelagt som beredskabsvagt.

Afdelingen vil se positivt på det, hvis du ønsker at fortsætte igangværende forskning. Vi forventer at der kan være mulighed for at oprette et klinisk lektorat til stillingen, eller om muligt tage en eksisterende universitetstilknytning med, hvis du ønsker det.

Medicinsk Afdeling      

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi normering til 3 sengeafsnit med i alt 56 senge og en omfattende ambulant produktion med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde og i Nykøbing Falster og per 15. november hæmodialyseafsnit på Køge Sygehus.

Generelt arbejder specialerne godt sammen, og der er en god og inkluderende stemning i personalegruppen, både lægefagligt og tværfagligt.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer, et klinisk professorat i lungemedicin og 5 ph.d.-studerende. Den infektionsmedicinske forskning på afdelingen har udviklet sig hastigt de seneste år med oprettelse af et forskningslektorat, Og herudover er 2 infektionsmedicinske speciallæger delvist frikøbt til forskning. Infektionsmedicinsk har der været initieret original forskning i blandt andet CNS-infektioner, HIV-patienters knoglemetabolisme, og omfattende deltagelse i nationale Covid-studier. Afdelingen har en velfungerende Klinisk Forskningsenhed, hvor den infektionsmedicinske forskning udgør en betydelig andel.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, fem kliniske lektorater – herunder to i infektionsmedicin.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder lungemedicin

Afdelingens lægelige stab pr. 01.09.22

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover fire 1. reservelæger og 16 reservelæger.

I Næstved er der 3 lungemedicinske overlæger, 2 afdelingslæger, 3 hoveduddannelseslæger og 2 reservelæger.

Kvalifikationer

Vi søger en speciallæge i infektionsmedicin, som har interesse for og evne til at videreudvikle specialet. Foruden faglige kompetencer søger vi en speciallæge med gode personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Du behøver ikke at have mange års speciallægeerfaring, være faglig ekspert på dit fagområde, eller have lang ledelseserfaring. Det vigtige er din vilje til og talent for at engagere dig i den lægefaglige og tværfaglige ledelsesopgave, i et dynamisk samspil med afdelingsledelsen og den infektionsmedicinske stab.

Der lægges vægt på

  • Stærke samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Dokumenteret interesse for ledelse og organisation
  • Et godt planlægningsgen
  • Videnskabeligt curriculum
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og dig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv lægeroller i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Ansættelse som overlæge kræver godkendelse, både jf. den faglige bedømmelse, og efter Danske Regioners krav om 5 års anciennitet som speciallæge.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv

Om Sjællands Universitetshospital
Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Se film om Sjællands Universitetshospital:

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Adresse
    Sygehusvej 10, 4000 Roskilde
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2022
  • Regionens jobnr.
    019504
  • Quick-nr.
    435666
  • Indrykningsdato
    24-08-2022
  • Ansøgningsfrist
    23-09-2022 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sjællands Universitetshospital, Roskilde
  • Adresse
    Sygehusvej 10, 4000 Roskilde
  • Kontaktperson
    Bue Juvik
  • Stillingstype
    Leder
  • Speciale
    Intern medicin: Infektionsmedicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-11-2022
  • Regionens jobnr.
    019504
  • Quick-nr.
    435666
  • Indrykningsdato
    24-08-2022
  • Ansøgningsfrist
    23-09-2022 (udløbet)
På baggrund af dette job