Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød

Ledende Overlæge med fokus på type 1 diabetes på Nordsjællands Hospital

Vil du være en del af et fagligt inspirerende endokrinologisk team på Nordsjællands Hospital og være med til at tegne vores type 1 diabetes tilbud. Vi tilbyder en stilling med mulighed for at arbejde med eget subspeciale, den brede endokrinologi og intern medicin.

Stillingen

Stillingen ønskes besat per 1. april eller efter aftale af en speciallæge i endokrinologi, der skal stå i spidsen for vores tilbud til personer med type 1 diabetes, herunder være med til at udvikle/forbedre vores patientforløb for personer med type 1 diabetes, samt bidrage til forskning i dette felt. Ansøger skal have øje for det lange kroniske og vekslende forløb, som personer med type 1 diabetes gennemlever over et helt liv – fra debut til alderdom. Fokus på overgangen fra debut af type 1 diabetes til kronisk sygdom, vedvarende fokus på den diabetes-teknologiske udvikling, som i disse år løber stærkt, og fokus på organbeskyttelse. Ansøger skal endvidere være i stand til gennem tværfagligt teamsamarbejde og med afsæt i de vedtagne regionale og nationale DM-strategier, herunder samarbejdet med SDCC, at kunne levere på faglig-, organisatorisk- og patientoplevet kvalitet. Ansøger skal også i sin måde at lede på, sikre følgeskab og personaletrivsel. Der skal i det daglige arbejde afgrænses, prioriteres og eksekveres ift nationale og regionale mål for type 1 diabetes. Der skal dagligt motiveres til udvikling af en kultur hvor der sikres kvalitet, produktivitet og effektiv ressource styring

Der vil være mulighed for at forme stillingen i samarbejde med de øvrige endokrinologiske speciallæger, ligesom der kan aftales relevant videreuddannelse med fokus på ledelse. Stillingen kræver et tæt samarbejde med de kollegaer, andre faggrupper og afdelinger som allerede er involveret i dette arbejde og forskningsaktivitet vil være en del af stillingen. Ud over stillingens ledelsesmæssige aspekter, er der hovedfunktion i ambulatoriet med konsultationer eller med funktion som endokrinologisk bagvagt med tilknyttet stuegangsfunktion. Speciallægerne indgår som udgangspunkt i bagvagt, og du forventes at deltage i bagvagten ca. 2 - 3 gange pr. måned, undertiden med tilstedeværelse indtil kl. 20 i den fælles akutmodtagelse og efterfølgende rådighed fra egen bolig. Ca. hver 6. uge har speciallægen weekendfunktion. 
 

Endokrinologisk sektion

Vi driver et stort endokrinologisk ambulatorium, der varetager behandling af ca. 6-7000 patienter. Vores aktiviteter spænder bredt og omfatter stort set hele det endokrinologiske spektrum. Vi behandler patienter med stabil binyre- og hypofysesygdom og foretager også initial udredning af disse patientkategorier. Vi har desuden behandlingstilbud til personer med type 1 diabetes, type 2 diabetes og har særlige endokrinologiske tilbud, heriblandt behandling af graviditetsbetinget diabetes, et fælles endokrinologisk-nefrologisk ambulatorium og ambulatorier for unge med type 1 diabetes. I forbindelse med vores osteoporose-klinik har vi etableret in-hospital frakturopsporing (Fracture Liaison Service). I forbindelse med vores thyreoidea-funktion har vi etableret ultralydsundersøgelse af skjoldbruskkirtlen i eget ambulatorium og nogle af vores ambulatorier er sekretær-støttede (sekretær med i konsultationen). Vi varetager en del af vores ambulante aktivitet via telefon- og video. Endokrinologisk Ambulatorium har udstyr til fundusfoto og egen fodterapeut samt endokrinologiske sygeplejersker, der varetager behandling af patienter med diabetes og osteoporose og vi har et sygeplejerskedrevet diabetesteam, der går tilsyn på andre afdelinger på Nordsjællands Hospital. Som Steno Diabetes Center Copenhagen-partner har vi desuden igangsat en række supplerende behandlingstilbud.

Med alle disse forskellige grene af endokrinologien på samme afdeling møder man som endokrinolog et bredt udsnit af vores speciales sygdomme samtidig med, at man kan dykke ned i sit subspeciale.

Vi holder dagligt endokrinologisk middagskonference og har ugentligt undervisning, herunder med opdateringer fra nationale og internationale kongresser og kurser. Til trods for en undertiden travl hverdag holdes fokus på et godt arbejdsmiljø.

Aktuelt er vi 8 speciallæger i endokrinologi og et skiftende antal HU-læger (endokrinologi), nogle med tid til både forskning og klinisk arbejde.

Endokrinologisk forskning

Det endokrinologiske forskningsmiljø er opbygget og konsolideret over de seneste 20 år. Det har internationalt niveau og er stærkt indenfor type 1 diabetes, særligt hypoglykæmi og insulinbehandling. Der er aktuelt 5 Ph.d.-studerende (læger) med tilknytning til endokrinologien, og nogle af afdelingens speciallæger er Ph.d.-vejledere for disse. Emnefeltet er over årene bredt ud og der fokuseres også på andre endokrinologiske problemstillinger. I den endokrinologiske sektion er der en professor, en klinisk lektor og i alt tre deleforskere. Forskningsgruppen råder over et laboratorium i tilknytning til Endokrinologisk Ambulatorium og driver også studier i samarbejde med lægemiddelindustrien og andre endokrinologiske afdelinger.

Om afdelingen  

Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital varetager i tæt samarbejde med Kardiologisk Afdeling, Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling og den gastromedicinske funktion behandling af intern-medicinske patienter og er en integreret del af den fælles akutmodtagelse. Afdelingens funktioner er centreret omkring Hillerød-matriklen. 

Lægestaben på Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling omfatter aktuelt 1 cheflæge med speciale i nefrologi, 1 ledende overlæge for endokrinologien, 1 professor, 1 ledende overlæge for endokrinologisk ambulatorium og 1 for indlagte patienter, 13 overlæger, 5 afdelingslæger samt ca. 30 reservelæger. Afdelingen deltager i hoveduddannelsesforløb inden for både nefrologi og endokrinologi.

Om hospitalet

Nordsjællands Hospital er Region Hovedstadens store akuthospital for ca. 330.000 borgere i Nordsjælland. Hospitalet har afdelinger og funktioner på tre adresser: Hillerød, Frederikssund og Sundhedshuset Helsingør. I 2025 tager Nordsjællands Hospital et helt nyt hospital beliggende i Hillerød i brug.

Kvalifikationer

  • Speciallægeuddannelse i Intern Medicin: Endokrinologi.
  • Professionalisme og engagement.
  • Engagement i tværfagligt samarbejde.
  • Forskningskompetence.
  • Højt lægefagligt niveau.

Ansættelsesvilkår  

Hovedarbejdssted er Nordsjællands Hospital, Hillerød. Da afdelingen har funktioner på både matriklerne Hillerød, Frederikssund og Helsingør, kan man få flere tjenestesteder, jf. overenskomst for overlæger §2, stk. 3. Der er mulighed for at tilgodese særlige interesser efter aftale (herunder forskning og udvikling) i arbejdsfunktion og -tilrettelæggelse. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.  

Ansøgningsprocedure  

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte cheflæge, Dr. Med, MHM, Lisbet Brandi på 4829 5993/2054 2458, eller ledende overlæge, Ph.d. Peter Lommer Kristensen på 4829 6454 / 4084 5013.

Ansøgningen ønskes udfærdiget i henhold til de 7 lægelige kompetencer og bør indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker. Ansøgningen vil blive faglig bedømt i henhold til gældende regler i Region Hovedstaden. 

Ansøgningsfristen er d. 30/3 2023 kl. 12.00.  

Ansættelsessamtaler forventes gennemført umiddelbart herefter.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Intern Medicin & Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    248509
  • Quick-nr.
    446671
  • Indrykningsdato
    22-03-2023
  • Ansøgningsfrist
    30-03-2023 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Nordsjællands Hospital
  • Adresse
    Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød
  • Kontaktperson
    Majken Lykke Petersen
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Intern Medicin & Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Regionens jobnr.
    248509
  • Quick-nr.
    446671
  • Indrykningsdato
    22-03-2023
  • Ansøgningsfrist
    30-03-2023 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.