Region Syddanmark

Region Syddanmark

Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa

Afdelings-/overlæge i patologi søges til nyoprettet stilling på Sygehus Sønderjylland med mulighed for masteruddannelse i Personlig Medicin

Bliv en del af Region Syddanmarks satsning inden for Personlig Medicin.

Er du speciallæge i patologi, og drømmer du om at arbejde tværfagligt med fokus på personlig medicin, så er her stillingen til dig.

Patologi, Sygehus Sønderjylland (SHS) opretter sammen med Datastøttecenteret for Personlig Medicin i Region Syddanmark en helt ny stilling, som del af den regionale vision om at tilbyde personlig medicin til alle relevante patientgrupper. Den til stadighed hurtigere og lettere brug af den enkelte patients tilgængelige sundhedsdata, herunder genetiske og patologiske, åbner op for mere præcis og algoritmebaseret diagnostik, der kan kobles med tilsvarende mere præcis behandling og monitorering af sygdomsforløb. Udvikling og anvendelse af personlig medicin indebærer således samarbejde på tværs af faggrupper, kliniske specialer, afdelinger og sygehuse, og i denne nyoprettede stilling vil du komme til at spille en central rolle i disse samarbejder.

Om stillingen
Stillingen bliver oprettet som en delestilling mellem Patologi SHS og Datastøttecenteret for Personlig Medicin i Region Syddanmark. Du vil herigennem specialiseres og blive en ressourceperson inden for personlig medicin, som både din egen og andre regionale patologiafdelinger samt lokale kliniske afdelinger kan trække på for rådgivning og vejledning. For at klæde dig på til denne opgave, vil der i stillingen være tilbud om videreuddannelse i form af masteruddannelse i Personlig Medicin på SDU.

Ansættelsen i Patologi, Sygehus Sønderjylland
Du vil formelt blive ansat på Patologi på Sygehus Sønderjylland, som derfor vil stå for den personalemæssige del. Samlet udgør denne del 80% af stillingen. Arbejdet vil være diagnostisk patologi inden for nogle af de områder, hvor personlig medicin spiller den største rolle (lunge-, mamma- og kolorektal patologi). Du vil desuden have til opgave at sikre forbindelse til de relevante kliniske afdelinger med henblik på at udbrede og målrette brugen af personlig medicin, og du vil være afdelingens og sygehusets forbindelsesled til Datastøttecenteret. Det forventes ikke at du har større erfaring med genetiske analyser inden for patologi, hvorfor lokal oplæring vil ske på afdelingen og i samarbejde med Molekylær Diagnostik og Klinisk Forskningsenhed (MOK). Stillingens indhold vedrørende fagområder vil blive aftalt i forbindelse med ansættelsen. Vi er fleksible mht. fagområder, som typisk er 2 for hver speciallæge.

Ansættelsen i Datastøttecenteret for Personlig Medicin
Arbejdet i datastøttecenteret vil udgøre 20% af stillingen. Denne del vil primært være administrativ, og har til formål at bidrage til formidling og hjælp til implementering af brugen af genetiske data på Sygehus Sønderjylland. En specifik funktion vil her kunne være at se på forbruget af laboratorieanalyser i relation til behandlingskonsekvens, og bidrage til evaluering af Nationalt Genom Centers sygdomsgrupper og effekten af helgenomsekvensering. Andre datastøttecenter opgaver vil i relation til dette f.eks. kunne være organisering og standardisering af procedurer for analyser og patientgrupper, udvikling af udvælgelsesalgoritmer for dem, samt praktisk og rådgivningsmæssig hjælp, der fører til mere målrettet diagnosticering og herved mindre overdiagnosticering/fejlrekvisition.

Master i Personlig Medicin
Der afsættes ½ dag om ugen (af ansættelsen i patologi) til at tage en Master i Personlig Medicin ved SDU. Masteren er en videreuddannelse for fagfolk, der arbejder klinisk eller forsker inden for dette felt. Gennem uddannelsen tilegnes kundskab om brugen, behandling og fortolkningen af sundhedsdata (bl.a. omics og real-world data), etiske og patientsikkerhedsmæssige aspekter ved brugen af disse, samt kliniske beslutningsprocesser og beslutningsstøtteværktøjer der bruges til fortolkningen. Uddannelsen bliver betalt af regionale midler. Det forventes at du selv står for yderligere forberedelsestid, der går ud over den halve dag om ugen. ​Yderligere information om Masteruddannelsen findes her.  

Mulighed for hjemmearbejde
Arbejdet i Datastøttecenteret samt undervisning og forberedelse til masteruddannelsen vil langt overvejende kunne ske ved hjemmearbejde. Derudover kan vi tilbyde, at en del af dit diagnostiske arbejde også sker ved hjemmearbejde, da afdelingen er fuldt digitaliseret inden for histologi.

Om patologiafdelingen
Afdelingen er i 2021 flyttet til nye lokaler på matriklen i Aabenraa og er samtidig blevet fuldt digitaliseret, således at al histologisk diagnostik foregår digitalt. Afdelingen ønsker at udnytte dette momentum til nytænkning inden for laboratoriedrift og inden for diagnostik. Eksempelvis satser afdelingen på akkreditering samt på brug at artificiel intelligens i drift og forskning.

Et andet indsatsområde er molekylær patologi. Afdelingen har ansat en molekylærbiolog, som i et moderne laboratorium, etableret i fællesskab med Mikrobiologi, udvikler og drifter molekylærbiologiske undersøgelser inkl. NGS indenfor bl.a. gynækopatologi med HPV testning, lungecancer, tarmcancer, mammacancer og hudpatologi.

Afdelingen har stort fokus på efteruddannelse af speciallæger, således at vi sikrer den bedste diagnostiske kvalitet i vores arbejde. Indførelsen af digital patologi i Region Syddanmark giver desuden gode muligheder for samarbejde på tværs i Regionen, hvilket vi gerne ser udnyttet mest muligt.

Afdelingen lægger vægt på et tillidsfuldt samarbejde mellem personalegrupperne og at vi hjælper hinanden, når det behøves. Bioanalytikerne udfører en stor del af udskæringsarbejdet og er påbegyndt oplæring inden for selvstændig mikroskopi.

​Afdelingen har følgende lægelige fagområder:

  • Dermatopatologi
  • Gastrointestinalkanalens patologi samt pancreas-, galdeveje- og leverpatologi
  • Gynækologisk og perinatal patologi
  • Lungepatologi og hoved-halspatologi 
  • Mammapatologi
  • Urologisk patologi

Lægestaben består af 1 cheflæge og professor, 2 overlæger og 3 afdelingslæger. Reservelægerne alternerer mellem afdelingens fagområder.   

​Afdelingen er i alt normeret med 35 personer, bestående af læger, molekylærbiolog, bioanalytikere, og lægesekretærer. Afdelingen er normeret med 1 introduktionsstilling og 1 årligt hoveduddannelsesforløb i specialet og har derudover uddannelsesforpligtelse for bioanalytikere og lægesekretærelever/studerende under uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator, og hjælper også med undervisning af medicinstuderende. Afdelingen bestræber sig på at være en attraktiv og aktiv uddannende afdeling. Afdelingen blev særdeles positivt bedømt ved seneste inspektor besøg i foråret 2022.

Om Datastøttecentret
Oprettelsen af Datastøttecentret i Region Syddanmark er sket som en del af Danmarks nationale strategi for udviklingen af fremtidens behandlingsform, Personlig Medicin. Datastøttecentrene i Danmark er tænkt som en indgang til rådgivning og brug af sundhedsdata i klinikken og til forskning. Du kan læse mere herom på Danske Regioners hjemmeside her. Datastøttecenteret i Region Syddanmark er oprettet som en enhed under OPEN. Mere information om OPEN og Datastøttecenteret i Region Syddanmark findes på hjemmesiden OPEN.

Dine kompetencer
Vi søger en kandidat, der har lyst til at specialisere sig, og som interesserer sig for udvikling og anvendelse af personlig medicin inden for patologi. Specifikt ønskes en person med følgende kvalifikationer:

  • Speciallæge i patologi eller læge i slutningen af hoveduddannelsen i patologi
  • Gode samarbejds- og kommunikations evner.
  • Interesse og lyst til at arbejde på tværs af specialer.

Ansøgning
Ansøgningen vedlægges et ajourført CV med oplysninger om egne kompetencer inden for speciallæge-uddannelsens 7 kompetenceområder samt dokumentation for autorisation, speciallægeanerkendelse og eventuel efteruddannelse (curriculum vitae og publikationsliste).

​Funktionsbeskrivelse kan rekvireres hos lægesekretær Lene Bang (lene.bang@rsyd.dk)

Du er meget velkommen til at kontakte:

Cheflæge, professor Niels Marcussen, Patologi SHS, tlf. 7997 4820, e-mail: niels.marcussen@rsyd.dk

Centerleder, Jens Borggaard Larsen, Datastøttecenteret for Personlig Medicin Region Syddanmark, tlf. 2442 8199, e-mail: jens.borggaard.larsen@rsyd.dk

​Ansøgningsfristen er 8. maj 2023 og tiltrædelse er 1. juli 2023 eller efter aftale. Der er opstart på Master i Personlig Medicin den 28. August.

​Ansøgningen skal sendes elektronisk via jobannoncen.

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sygehus Sønderjylland, Aabenraa
  • Kontaktperson
    Niels Marcussen
  • Adresse
    Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa
  • Stillingstype
    Afdelingslæge, Overlæge
  • Speciale
    Patologisk anatomi & Cytologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2023
  • Regionens jobnr.
    224847
  • Quick-nr.
    446859
  • Indrykningsdato
    27-03-2023
  • Ansøgningsfrist
    08-05-2023 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Sygehus Sønderjylland, Aabenraa
  • Adresse
    Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa
  • Kontaktperson
    Niels Marcussen
  • Stillingstype
    Afdelingslæge & Overlæge
  • Speciale
    Patologisk anatomi & Cytologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2023
  • Regionens jobnr.
    224847
  • Quick-nr.
    446859
  • Indrykningsdato
    27-03-2023
  • Ansøgningsfrist
    08-05-2023 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.