Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Bispebjerg Bakke 23, 2400 København

Cheflæge til Neurologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Er du visionær, og har du drivkraft? Har du sammen med chefsygeplejersken lyst til at stå i spidsen for en faglig stærk og udviklingsorienteret afdeling, hvor du sammen med personalet skal forme afdelingens fremtid og bidrage til udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen, samtidig med, at du udvikler dig som leder? Din arbejdsplads ligger tilmed på Danmarks smukkeste hospital – helt centralt placeret i Byen.

 Bispebjerg og Frederiksberg Hospital (BFH) søger en faglig stærk cheflæge til Neurologisk Afdeling med ambitioner om at videreudvikle en allerede velfungerende afdeling med dygtige tværfaglige afsnitsledelser på det samarbejdende hospital.

Baggrund, profil og kompetencer:

  • Du er strategisk tænkende, visionær og udviklingsorienteret og kan sætte fokus på den fortsatte udvikling af afdelingens centrale opgaver; drift, uddannelse og forskning
  • Du arbejder med fokus på patientens perspektiv gennem tværfaglige indsatser
  • Du har erfaring med at skabe resultater gennem samarbejde og kan indgå i et stærkt ledelsesteam med chefsygeplejersken og den øvrige ledergruppe
  • Du er engageret i medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø, og har blik for forskellige behov for læring og kompetenceudvikling på tværs af afdelingen
  • Du har lægefaglig baggrund og vi ser gerne, at du har speciallægeanerkendelse i neurologi
  • Dokumenteret ledelseserfaring og –uddannelse er en fordel, men der er forståelse for, at kandidater kan befinde sig på forskellige niveauer af deres lederkarriere

Afdelingen:

Neurologisk Afdeling består af tre sengeafsnit og flere ambulatorier. Afdelingen undersøger, behandler og rehabiliterer patienter med sygdomme i hjerne, rygmarv og nerver og har en række højt specialiserede funktioner og regionsfunktioner indenfor parkinson sygdom, atypisk parkinsonisme, dystoni, tourette og øvrige bevægeforstyrelser, samt MND, hovedpine, apopleksi og rehabilitering. Afdelingen varetager i samarbejde med Rigshospitalet den akutte trombolysebehandling for hele regionen.

Mange af specialfunktionernes patienter ses primært i ambulante forløb, men kan også have kortvarige indlæggelsesforløb i forbindelse med svær forværring af sygdommen. Herudover har vi et dagligt stort akut indtag af patienter fra optageområde Byen svarende til årligt ca. 24.000 ambulante besøg og 6.200 indlæggelser i afdelingen.

I foråret 2024 etableres neurologien på Bornholms Hospital som udefunktion fra Neurologisk Afdeling på BFH som et led i den partnerskabsaftale, der er indgået mellem de to hospitaler.

Der er 300 ansatte, heraf 36 speciallæger og 22 yngre læger. Afdelingen har et godt uddannelsesmiljø og oplever stor søgning på både faste og intro-stillinger. Det er desuden en afdeling, hvor forskning har en central plads i udviklingen og der er tilknyttet to professorater med fokus på stroke og fysisk aktivitet samt flere kliniske lektorer og seniorforskere.

Afdelingsledelsen suppleres af en dedikeret gruppe af tværfaglige mellemledere – heraf fire ledende overlæger, der arbejder intenst med patienttilfredshed, kvalitet og effektiv drift. Der er fokus på det gode patientforløb med metoder som ’den inddragende stuegang’ og ’teach back’ og der arbejdes kontinuerligt med at sikre samarbejde med primærsektoren, så patienterne oplever sammenhængende forløb.

Afdelingen er kendt for sin innovative og engagerede deltagelse i udviklingsprojekter – bl.a. ved hjemmeindlæggelser, etablering af udefunktion på Bornholm og anvendelse af teknologi til afhjælpning i plejen. Der er desuden veletableret forskningssamarbejde med flere afdelinger, herunder et tæt samarbejde med fysio- og ergoterapien omkring blandt andet udvikling af træning og rehabilitering ved bevægeforstyrrelser.

Der stræbes efter at skabe et attraktivt arbejdsmiljø præget af stolthed og arbejdsglæde gennem indflydelse og udvikling. Afdelingen er veldrevet og har ikke rekrutteringsudfordringer. Der er tilknyttet mange typer af fagligheder for at styrke både behandling og rehabilitering af patienterne. Gruppen af speciallæger har et fagligt og socialt fællesskab på tværs af subspecialer til gavn for en robust afdeling, et godt arbejdsmiljø og for at sikre mange gode patientforløb. 

Hospitalet
BFH dækker som akuthospital optageområdet ”Byen”, med godt 470.000 indbyggere. Der varetages opgaver på hoved- og regionsniveau såvel som udvalgte højtspecialiserede områder.

Hospitalet har udover de faglige kerneopgaver en stor uddannelsesportefølje og prioriterer forskning indenfor alle fagdiscipliner højt. Indenfor de kommende år afsluttes byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg og alle funktioner samles derefter på Bispebjerg matriklen. Etablering af nyt hospital og de afledte organisatoriske og strukturelle forandringer må betragtes som en hovedopgave de kommende år.

Hospitalets ambition og vision kan findes på vores hjemmeside. Den kan i realiteten koges ned til en sætning: BFH er det samarbejdende hospital. Evnen til reelt at kunne samarbejde er noget, som vi forventer af alle medarbejdere. På lederniveau forventer vi, at det kobles med en aktiv indsats, der understøtter og fremmer samarbejdet - i egen afdeling og på tværs mellem afdelingerne.

Vi kan tilbyde dig
En afdeling med stærk faglighed og dedikerede medarbejdere, der hver dag arbejder for at give patienterne den bedste behandling under hensyntagen til den enkelte patients ønsker og behov. Vi lægger vægt på at inddrage patienterne og deres pårørende i de beslutninger, der skal træffes om deres behandling, og vi ser tværfagligt samarbejde som basis for at skabe det gode patientforløb.

Du vil som cheflæge blive en del af en dynamisk og udviklingsorienteret ledergruppe både i afdelingen og på hospitalet. Der er mulighed for et godt fagligt og ledelsesmæssigt netværk. Du refererer fagligt og organisatorisk til hospitalsdirektionen.

Ønsker du yderligere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefsygeplejerske Marlene Fleischer på telefon 2448 9291 eller vicedirektør Sille Arildsen på telefon 2423 5979.

Du kan også rekvirere en stillingsbeskrivelse ved henvendelse til direktionssekretær Marianne Birkebæk Anderson på tlf. 38 63 60 60.

Løn og ansættelse sker i henhold til aftalen vedrørende lægelige chefer indgået mellem Foreningen af Speciallæger og Danske Regioner. Du skal i din ansøgning eksplicit forholde dig til de syv lægeroller, som vil indgå i den faglige bedømmelse.

Ansøgningsfrist mandag den 1. april 2024, kl. 23.59.

Ansættelsessamtaler afholdes 15. april 2024 (eftermiddag) og 2. samtale den 23. april 2024 (eftermiddag).

Ansøgere, der inviteres til 2. samtale, vil blive interviewet (dialog samt profilbeskrivelse) og skal gennemgå en test imellem de to samtaler.

 

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Kontaktperson
    Marlene Fleischer
  • Adresse
    Bispebjerg Bakke 23, 2400 København
  • Stillingstype
    Cheflæge
  • Speciale
    Neurologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2024
  • Regionens jobnr.
    255117
  • Quick-nr.
    460740
  • Indrykningsdato
    08-03-2024
  • Ansøgningsfrist
    01-04-2024 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Adresse
    Bispebjerg Bakke 23, 2400 København
  • Kontaktperson
    Marlene Fleischer
  • Stillingstype
    Cheflæge
  • Speciale
    Neurologi
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-07-2024
  • Regionens jobnr.
    255117
  • Quick-nr.
    460740
  • Indrykningsdato
    08-03-2024
  • Ansøgningsfrist
    01-04-2024 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.