Region Nordjylland

Medicinske Sygdomme: Læger, Hobro

Stolbjergvej 8, 9500 Hobro

Introduktionsstilling i intern medicin ved Hobro Medicinsk afdeling, Aalborg Universitetshospital

Der opslås hermed en stilling som 1-årig introduktionsreservelæge med stillingsnummer 8001-59-01-i-03 i intern medicin ved Medicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Hobro, til besættelse 1. juni 2024 eller efter aftale.

Kan du lide de langsomme patientforløb? At have tid til at bruge hovedet og løse mysterier? Eller er du til de mere akutte situationer, hvor de rette handlinger kan gøre forskellen på liv og død? Måske kunne du tænke dig at blive bedre til begge scenarier? Så skal du helt sikkert vælge en introduktionsstilling i intern medicin hos os. Her får du mulighed for at opleve en varieret hverdag, der strækker sig fra de mere akutte tilstande til langvarige, kroniske forløb for både unge og ældre patienter. Vagtarbejdet byder på en utroligt bred pallette af akutte intern medicinske tilstande, hvorimod stuegang og ambulatoriearbejde giver mere tid til fordybelse. Vi har det hele, og du har altid kollegial opbakning.

Om afdelingen
Pr. 1.maj 2022 er Medicinsk Afdeling i Hobro og Farsø Medicinsk Dagafsnit Farsø samlet under samme lægefaglige ledelse. Optageområdet dækker Mariagerfjord, Rebild og Vesthimmerland kommuner, i alt ca.  110.000 borgere. Vores afdeling er en bred intern medicinsk afdeling med specialer inden for reumatologi, lungesygdomme, sukkersyge-, stofskifte- og hormonelle sygdomme, nyresygdomme, mave- og tarmsygdomme, akutte og aldersrelaterede sygdomme. Den samlede lægestab består pr. 1. juni 2024 af cheflæge, 11 overlæger, 1 afdelingslæge samt læger i hoveduddannelsesforløb (22 årlige forløb i blokstillinger i almen medicin). Dertil 4 introduktionsstillinger i intern medicin. Derudover forventer afdelingen fra foråret 2025 at få KBU-læger i faste forløb.

Afdelingen består af: 
  • Hobro Rehabiliteringsafsnit
    Her modtages op til 15 senge visiterede patienter med behov for specialiseret genoptræning fra Aalborg Universitetshospitals øvrige afdelinger. Afsnittet har regionsfunktion for rehabilitering af patienter med Guillain Barré.
  • Hobro Medicinsk Afsnit for Akut og Multisygdom
    Afdelingen er fordelt på AMA med 19 sengepladser og M1 med 13 sengepladser. Her modtages akutte medicinske patienter efter henvisning fra egen læge/vagtlæge. De akutte patienter visiteres via AMK vagtcentral. Derudover modtages medicinske patienter fra specialafdelinger, primært AMA i Aalborg til videre medicinsk færdigbehandling. Der modtages ikke 112-patienter eller ustabile patienter. Sengeafsnittene AMA og M1 planlægges efter ombygning lagt fysisk sammen i 3. kvartal 2024.
  • Hobro Medicinsk Daghospital
    Her ses dagligt subakutte patienter omvisiteret via AMK til dagpatienter, så de kommer i Daghospitalet førstkommende hverdag. Her har vi mulighed for et accelereret udredningsforløb med f.eks. billeddiagnostisk udredning samme dag. Samtidig arbejdes der på at udvikle og styrke det tværsektorielle samarbejde gennem forskellige projekter med kommune og praksis. I Daghospitalet kommer også komplekse patienter til opfølgning efter indlæggelse og f.eks. hjemme-antibiotikabehandling.
  • Hobro Medicinsk ambulatorium
    Ambulatoriet har flere spor: Blodtryks-, lunge-, thyreoidea- og polyfarmaciambulatorium. Derudover et lungeudrednings-, såvel som kardiologisk ambulatorium med bl.a. ekkokardiografi, Holter-monitorering og R-test i samarbejde med Aalborg Universitetshospital.
  • Farsø Medicinsk Dagafsnit
    Medicinsk Dagafsnit udgøres af et hold på 3 overlæger og 10 sygeplejersker samt flere dage om ugen speciallæger fra Aalborg, som supplerer de medicinske opgaver i afdelingen i ambulant regi – f.eks. rygambulatorium, diabetes- og lungekontrol.  
    I Diagnostisk Center Farsø udredes patienter med uspecifikke symptomer mistænkt for alvorlig sygdom. I Medicinsk Dagafsnit Farsø udredes patienter med mindre alvorlige symptombilleder og varetager DVT-udredning. I disse funktioner dækkes hele Aalborg UH’s optageområde inklusiv eget, således næsten 330.000 borgere. Desuden findes Gastromedicinsk Ambulatorium. I Medicinsk Dagafsnit og Diagnostisk Center Farsø kan der planlægges lokal udredning med CT, ultralyd, røntgen, knoglemarv, lumbalpunktur, gastro- og koloskopi samt kapselenteroskopi. 
    I DVT-klinikken er der god erfaring med opgaveglidning til kompetente sygeplejersker, som udfører ultralydsscanninger, hvilket betyder, at lægearbejdet primært omfatter udredning og opfølgning af patienter med påvist DVT. Dette sker i samarbejde med Trombosecentret, Aalborg UH. 

Vi tilbyder
Vores afdeling er særdeles velkendt for et godt kollegialt og fagligt miljø, hvor uddannelse prioriteres højt. Vi kan garantere, at du vil møde engagerede og hjælpsomme kolleger, og ikke mindst et godt tværfagligt samarbejde også med vores kollegaer på Aalborg Universitetshospital.
Vi kan tilbyde en meget bred intern medicinsk basisuddannelse med mulighed for fokuseret ophold ved specialafdelingerne på Aalborg Universitetshospital. Der er også mulighed for en periode med primær tjeneste på Medicinsk Dagafsnit / Diagnostisk Center i Farsø, som også har stort uddannelsespotentiale.
I introduktionsstillingen vil du beskæftige dig med alle facetter af et indlæggelsesforløb og mulighed for ambulante opfølgninger på mange forskellige områder. Vi garanterer, at du under ansættelsen vil opnå en bred basisviden inden for hele det internmedicinske område, der kan styrke dig i din videre uddannelse.

Du vil i de første uger af ansættelsen - før selvstændig vagtfunktion - gennemgå grundig introduktion til afdelingen inklusive organisering, vagtstruktur, stuegang, hjertestop mm.

Arbejdstilrettelæggelse
Lægerne i introduktionsstilling i intern medicin deltager i forvagtslaget samt deltager i afdelingens øvrige funktion med stuegang og ambulatorium. Arbejdstilrettelæggelsen tilgodeser uddannelsen af yngre læger med parallelambulatorier i mindre teams, mesterlæresituationer med stuegang sideløbende med speciallæge og gode konferencemuligheder.
Der kan under uddannelsesforløbet planlægges fokuserede ophold ved interesse herfor. Skulle du have ekstra interesse for ét af de medicinske specialer, er der mulighed for individuelle hensyn, så du i dele af din ansættelse vil få mere fast tilknytning til ønskespecialet, herunder mulighed for at følge med i specialeambulatorier og få tilknyttet mentor.

Der er 2 vagtlag ved det medicinske område i Hobro med forvagt i 2-holds skift, og døgndækkende, tilstedeværende bagvagt. I weekend og på helligdage er der 2 reservelæger i dagtjeneste ud over døgndækkende for- og bagvagt. 
Vi garanterer en vagtplanlægning, der indeholder en god fordeling mellem vagt, stuegangs- og ambulatoriefunktioner, samt tager individuelle hensyn i videst muligt omfang. Vi vægter uddannelseshensyn i vagtplanlægningen og søger altid at skabe kontinuitet.

Organisering
Medicinsk afdeling Hobro og Farsø Medicinsk Dagafsnit er en del af Aalborg Universitetshospital.

Stillingen
Nærmere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til uddannelsesansvarlig overlæge Christian Lottrup på telefon 2611 1781 eller mail chlo@rn.dk, eller cheflæge Norah Thomsen på telefon 2069 2168 eller mail nlt@rn.dk.
Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i Hobro/Farsø kan findes her: link

Ansættelsessamtaler
Der afholdes ansættelsessamtaler den 18. april 2024. Endeligt svar til ansøgere forventes inden for en uge derefter.

Løn og ansættelse
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.
For yderligere oplysninger henvises til sygehusets hjemmeside www.aalborguh.rn.dk.
Region Nordjylland er ansættelsesmyndighed.
Du kan læse mere på Region Nordjyllands hjemmeside www.rn.dk

Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på www.rn.dk.
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aalborg Universitetshospital
  • Kontaktperson
    Christian Lottrup
  • Adresse
    Stolbjergvej 8, 9500 Hobro
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Antal stillinger
    1
  • ESK-numre
    8001-59-01-i-03
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-06-2024
  • Regionens jobnr.
    19242
  • Quick-nr.
    460916
  • Indrykningsdato
    14-03-2024
  • Ansøgningsfrist
    08-04-2024 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Aalborg Universitetshospital
  • Adresse
    Stolbjergvej 8, 9500 Hobro
  • Kontaktperson
    Christian Lottrup
  • Stillingstype
    Introduktionsstilling
  • Antal stillinger
    1
  • ESK-numre
    8001-59-01-i-03
  • Speciale
    Intern Medicin
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    01-06-2024
  • Regionens jobnr.
    19242
  • Quick-nr.
    460916
  • Indrykningsdato
    14-03-2024
  • Ansøgningsfrist
    08-04-2024 (udløbet)

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.