Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Edel Sauntes Allé 10, 2100 København Ø

Overlæge/afdelingslæge til Ambulatorium for Affektive Lidelser på Psykiatrisk Center København, afdeling Rigshospitalet

Vi tilbyder 

 • Faglige udviklingsmuligheder. En dynamisk, udfordrende arbejdsplads med et højt kvalificeret niveau med gode faglige udviklingsmuligheder og høj trivsel. Vi har ugentlige monofaglige lægemøder med professordeltagelse. Som universitetsklinik varetages studenterundervisning.  
 • Indflydelse. Der vil være gode muligheder for indflydelse på afdelingens udvikling, der vil være vekslende arbejdsopgaver og et tæt samarbejde med både egne fagfæller og det øvrige, tværfaglige personale. 
 • Forskning i højsædet. Både ved klinikken og Psykiatrisk Center København indgår du i et levende forskningsmiljø på internationalt niveau, som ønskes yderligere styrket indenfor affektive lidelser. KAG bipolar (Klinisk akademisk gruppe) arbejder i tæt tilknytning til ambulatoriet med implementering af den nyeste viden i klinikken.

Ambulant klinik med regionsfunktion/ekspertfunktion
Ambulatoriet for Affektive lidelser er en ambulant klinik og er i henhold til Psykiatriplanen for Region Hovedstaden etableret med det formål at tilbyde behandling, forskning og undervisning i affektive lidelser. 

Ambulatoriet for Affektive Lidelser har regionsfunktion/ekspertfunktion i Region Hovedstaden i forhold til: 

 • tidlig diagnostik og behandling af patienter med bipolar lidelse 
 • patienter med komplicerede eller behandlingsrefraktære unipolare eller bipolare tilstande 
 • patienter med bipolar lidelse eller sværere periodisk depression, som er gravide eller ønsker graviditet. 

Klinikken arbejder ud fra en integreret medicinsk og psykologisk behandlingsmodel, herunder med psykoedukationgrupper. Klinikken består af 7 speciallæger i psykiatri, 4 psykologer, 6 sygeplejer-sker, en socialrådgiver og en fysioterapeut i et tværfagligt behandlingsteam, som indgår i et tæt samarbejde med Psykiatrisk Center København i øvrigt omkring behandling, forskning og undervisning og i øvrigt samarbejder med alle psykiatriske centre i Regionen.  

Klinikken flytter til nye lokaler på Frederiksberg Hospital ultimo 2022.

Din rolle
Alle patienter henvises via den Centrale Visitation, og som overlæge/afdelingslæge i ambulatoriet vil du varetage den indledende vurdering og diagnostik. Du vil være tovholder gennem hele behandlingsforløbet og sikre den optimale medicinske behandling. 

Gruppe-psykoedukation er en vigtig del af behandlingen, og du vil sammen med en psykolog eller sygeplejerske have mulighed for at være terapeut i gruppeforløb. Der er et tæt samarbejde med forskningsenheden, og herunder er Ambulatorium for Affektive Lidelser et væsentligt led i patient-rekrutteringen. Ambulatorium for Affektive Lidelser indgår som en væsentlig partner i KAG Bipolar, og du vil afhængig af interesser kunne indgå i undervisning og supervision af personalet i KAG Bipolar.

Som universitetshospital har vi en forpligtelse til at uddanne medicinstuderende. Vi har desuden en forpligtelse til at uddanne de yngre læger for at sikre den lægefaglige videreuddannelse. Dermed har vi en forventning om, at du sikrer løbende supervision og bedside-undervisning af de yngre læger.

Vores forventninger til dig
Vi søger en speciallæge i psykiatri, gerne med klinisk erfaring i behandling af affektiv lidelse og evt. forskningserfaring. 

Overlæger på PCK har forskudt dagtjeneste som Speciallæge-I-Front (SIF) i Psykiatrisk Akutmod-tagelse ca. 12 x årligt. Afdelingslæger har bagvagter på vores sengeafsnit på Rigshospitalet. 

Interesseret?
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afsnitsledende overlæge Line Hansen på 38 64 70 32/line.hansen@regionh.dk, Professor Lars Vedel Kessing på 38 64 70 81 eller klinikchef Birte Smidt på 38 64 73 00 / 26 64 88 22.  

Læs og hør mere om Region Hovedstadens Psykiatri som arbejdsplads på  "Job i Psykiatrien".

Løn og vilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst. Som overlæge i Region Hovedstadens Psykiatri er du vagtforpligtet.

Vi ønsker du starter pr. 1. august 2022 eller efter aftale.

Interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 

Vi ser frem til at modtage din ansøgning!                      

Send din ansøgning, cv og speciallægeanerkendelse via linket på siden senest den 8. juni 2022

Bedømmelse af ansøgere vil ske på baggrund af dine oplysninger om egne kompetencer inden for hver af de 7 kompetencer for speciallæger, hvorfor ansøgningen bedes udarbejdet i henhold til disse.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler d. 13. juni om formiddagen.

Fakta om Psykiatrisk Center København 
Psykiatrisk Center København er Danmarks største psykiatriske center med en lang række almene og specialiserede tilbud. Centret er kendt for at være i front med nye behandlingstilbud, som udspringer af den anerkendte forskning, der udføres i centret.

Centret har mere end 1300 ansatte og et optageområde på cirka 430.000 borgere, der dækker københavnerområderne Østerbro, Indre By, Nordvest, Nørrebro, Frederiksberg og Vanløse. Centeret er organisatorisk placeret i Region Hovedstadens Psykiatri, og geografisk placeret på Rigshospitals-matriklen, Bispebjerg, Gentofte og Frederiksberg Hospitaler, samt i en række ambulante enheder i optageområdet.

Vi behandler affektive lidelser, skizofreni, andre psykoser, komplekse neuropsykiatriske lidelser samt personlighedsforstyrrelser. Centeret har en række specialområder så som: Psykoterapi, angst, OCD, affektive lidelser, sexologi, neuropsykiatri, herunder psykiatrisk vurdering ved epilepsikirurgi, liaison, ældrepsykiatri og militærpsykiatri. Centret rummer Ambulatorium for Affektive lidelser og Ambulatorium for Selvmordsforebyggelse, sidstnævnte i samarbejde med PC Amager.  

Vi har et rigt undervisningsprogram med morgenundervisning med faglige eksperter, litteraturgennemgang af artikler eller bogkapitler samt samrating (Hamilton, PANSS, Youngs maniskala etc). Vi har professorstuegange, som kan ”bestilles” når man fx gerne vil have assistance diagnostisk, psyko-farmakologisk mm.   

Læs mere om Region Hovedstadens Psykiatri og Psykiatrisk Center København på www.psykiatri-regionh.dk 
 

 • Fakta

 • Arbejdssted
  Psykiatrisk Center København
 • Kontaktperson
  Line Hansen
  line.hansen@regionh.dk
 • Adresse
  Edel Sauntes Allé 10, 2100 København Ø
 • Stillingstype
  Afdelingslæge, Overlæge
 • Speciale
  Psykiatri
 • Ansættelsesform
  Fast ansættelse
 • Ugentlig arbejdstid
  Fuld tid
 • Ansættelsens start
  01-08-2022
 • Regionens jobnr.
  241211
 • Quick-nr.
  430960
 • Ansøgningsfrist
  08-06-2022


Søg jobbet
 • Fakta

 • Arbejdssted
  Psykiatrisk Center København
 • Adresse
  Edel Sauntes Allé 10, 2100 København Ø
 • Kontaktperson
  Line Hansen
  line.hansen@regionh.dk
 • Stillingstype
  Afdelingslæge & Overlæge
 • Speciale
  Psykiatri
 • Ansættelsesform
  Fast ansættelse
 • Ugentlig arbejdstid
  Fuld tid
 • Ansættelsens start
  01-08-2022
 • Regionens jobnr.
  241211
 • Quick-nr.
  430960
 • Ansøgningsfrist
  08-06-2022

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Del jobbet "Overlæge/afdelingslæge til Ambulatorium for Affektive Lidelser på Psykiatrisk Center København, afdeling Rigshospitalet"

×

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.